anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca zeul vostru intervine in univers, inseamna ca actiunile si prezenta sa pot fi testate. Puteti sa prezentati acele dovezi?

* asta in cazul in care zeul vostru nu este un ninja. Daca e ninja atunci va scutesc de prezentarea dovezilor ce tin de prezenta sa.

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cauta-le singur.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Din comentariul tau rezulta ca esti incapabil/a sa raspunzi la o intrebare simpla. Data viitoare, daca nu esti capabil/a sa raspunzi, nu te mai baga in seama. Daca te depaseste subiectul, mai bine stai in banca ta.

anonim_4396

...sau rezulta ca doar tu poti sa gasesti ce-ai cerut daca vrei asta cu adevarat. Parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te uiti prea mult la desene animate.

| danay72 a răspuns:

In univers a intervenit pentru ca totul e prea exact si functioneaza prea bine.O publicatie Originea vietii de pe situl www.jw.org te poate ajuta mai mult.

| milan9 a răspuns:

Prezenta lui Dumnezeu poate fi intuita la toate nivelurile existentei.

Pentru a crede că viaţa a apărut în mod întâmplător, accidental, ar fi trebuit îndeplinite un lanţ întreg de "coincidenţe’’, de întâmplări norocoase, de probabilităţi care însă tind spre zero (ca posibilitate de realizare):

-,, Coincidenţe’’ referitoare la univers (pentru ca naşterea panetelor şi a stelelor să poată fi posibilă): mărimea potrivită a exploziei iniţiale, mărimea potrivită a gravitaţiei, mărimea potrivită a forţei nucleare tari;

-,, Coincidenţe’’ referitoare la sistemul planetar (pentru a se putea susţine viaţa): mărimea şi masa exactă a soarelui, distanţa potrivită dintre soare şi centrul galaxiei, distanţa potrivită dintre soare şi cel mai apropiat braţ din spirala galactică, distanţa exactă dintre pământ şi soare, mărimea Pământului şi valoarea potrivită a forţei gravitaţionale a acestuia.

-,, Coincidenţe’’ referitoare la planeta Pământ (care să poată susţine viaţa); Câteva calcule simple pot demonstra că probabilitatea apariţiei vieţii în mod întâmplător (prin amestecul de aminoacizi de tipul dextro şi levo) este foarte mică, practic imposibilă chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (aşa cum se consideră în prezent), ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde. Dacă s-ar considera foarte optimist că pe pământ ar fi existat un milion de locuri care să întrunească condiţiile ideale potrivite în care să se fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a celor 410 de structuri de aminoacizi, probabilitatea să apară înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult sub limita de 1 din 10,, la puterea" 40 admisă ca limită de discuţie de către fizicieni. Deci şansa de apariţie a vieţii în mod accidental este infimă, practic nu exista!

| sublime89 a răspuns:

SIngurul lucru care "intervine" in univers e intamplarea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danay72):

Bun, atunci daca a intervenit, inseamna ca putem sa-i testam prezenta si actiunile. Poti sa-mi prezinti acele dovezi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Eu am cerut ceva si tu mi-ai zis altceva. Ba mai mult de atat, argumentele tale sunt jalnice.

O sa mai incerc o ultima data (si incearca sa nu-mi dai iar fragmente luate cu copy-paste) : daca zeul tau a intervenit sau intervine in univers, inseamna ca putem sa-i testam atat prezenta cat si actiunile. Poti sa-mi prezinti acele dovezi? DA sau NU? Daca da, prezinta dovezile. Daca nu, atunci nu-mi mai da raspunsuri ce nu tin de subiect.

| ErrorFound a răspuns (pentru danay72):

Aha, studiaza mai bine fizica. Universul este in descompunere, galaxiile se indeparteaza si devine din ce in ce mai rece. Peste cateva mii/milioane de miliarde de ani, acesta ori va devenii un loc foarte rece si lipsit de viata, ori va face implozie. Explica-mi si mie, ce e perfect aici?

anonim_4396

Sincer, de ce te bagi in seama daca esti depasit/a de subiect? Daca tot esti incapabil/a sa raspunzi unei intrebari simple, atunci stai in banca ta.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului, dar si un argument ce demonstreaza atat prezenta cat si actiunile lui Dumnezeu a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
Dar cred ca deja l-ai mai intalnit postat de catre mine... Pacat ca nu ai incercat sa-i intelegi valoarea...

anonim_4396

Dupa cum am mai zis, argumentele prezentate de tine, pe langa faptul ca sunt penibile, nu au legatura cu ce am cerut eu. Argumentele tale sunt pentru cei care afirma ca nu ar mai putea exista alte tipuri de viata in unviers. Daca exista, inseamna ca idioteniile cu marimea potrivita, distanta potrivita si altele de genul sunt false. Daca anumite caracteristici ar fi fost diferite, viata fie nu ar fi existat fie ar fi evoluat altcumva dar atunci, acea viata ar fi fost potrivita pentru mediul respectiv. Planeta asta e potrivita pentru viata de aici. Pe alte planete, poate ca viata s-a adaptat unor conditii care nu sunt potrivite pentru viata de aici. Esti capabil sa vezi eroarea din spatele argumentelor tale? Sigur ca nu, e prea complicat pentru tine. Tu ai o lista cu raspunsuri iar atunci cand cineva pune o intrebare, nu mai conteaza daca raspunsul tau tine de acel subiect sau nu, tu dai copy-paste.

Ti-am cerut sa oferi dovezi ce tin de prezenta zeului tau in univers dar nu ai reusit. Ai incercat sa schimbi subiectul iar acum, bagi scuze penibile.

Si in plus de asta, cum ai ajuns tu la concluzia ca acele argumente spun despre existenta zeului tau? Esti constient de faptul ca eu le pot pune pe seama zeului Zambazulu nu? Esti constient de faptul ca le pot da unor religii politeiste nu?

Uite, eu spun ca exista 145 miliarde zei (mai putin zeul crestin) iar argumentele pe care le-ai prezentat tu, sunt dovada pentru existenta lor. Accepti existena lor? Da sau Nu? Daca nu, de ce? Chiar tu ai zis mai sus, argumentele tale sunt valide. Pai daca sunt valide, inseamna ca sunt valide si pentru optiunea prezentata de mine.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu. Era vorba de cu totul altceva...

" Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei..."

anonim_4396

Raspunde la ce am zis in comentariul de mai sus, nu mai schimba subiectul si nu mai trage de timp. Consideri argumentele prezentate de tine ca fiind dovezi valide pentru varianta prezentata de mine? Consideri argumentele tale ca fiind valide pentru existenta marelui zeu Zambazulu?

Si ca un bonus, daca descoperim viata pe o alta planeta ce detine conditii care nu sunt potrivite pentru viata de aici, mai este sau nu valid argumentul tau cu atributele perfecte? Da sau Nu?

Raspunde la ambele intrebari fie cu DA fie cu NU. Dupa ce raspunzi, trecem mai departe. Nu mai trage de timp si nu mai schimba subiectul... DA sau NU?