| SingleForOne a întrebat:

De câteva luni mă gândeam să cumpăr o biblie, dar nu-mi permiteam. Dar, într-una din zilele acestea, erau câțiva religioși pe stradă care dădeau cărți religioase oricui, în special Biblia.

Ce credeți despre gestul acestor oameni?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

In acest caz draga prietene, detii una dintre cele mai bune traduceri. Iti doresc mult succes in citirea Bibliei si descoperirea Lui Dumnezeu. Iti recomand sa incepi cu Noul Testament, deoarece este mult mai usor si iti va forma baze solide care se vor regasi si in vchiul testament, vechiul testament este mai greu si daca nu intelegi foarte bine contextul si situatiile nu vei avea o intelegere corecta.
Incepe cu Evangheliile si apoi poti citi artile Efeseni, Filipeni, Romani, Corinteni. Toate sunt destul de scurte si te vor ajuta sa iti formezi bazele Bibliei.

22 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Pai acești oameni sunt Martorii lui Iehova, au Biblia in versiunea lor. Ti-au dat și Turnul de Veghe și "Treziți-vă"? Le convine sa dea materiale gratuit în speranța că va convertiti la ei și o sa le dați donații și colectă.

| Catrice a răspuns:

Erau din neamul martorilor lui Iehova.

| SingleForOne explică (pentru Werrich):

Nu nimic de genul acesta.

| SingleForOne explică (pentru Catrice):

Nu, se credeau ortodocși.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Catrice):

Eu cunosc și penticostali care împărțeau Noul Testament...

| Digikey a răspuns:

Ai primit o carte de povesti cadou.Ce induiosator.

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am întâlnit d-astia pe când eram copil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine descărcați aplicația Biblia (o găsești pe telefon dar e și pe pc)

| Irinel15123532 a răspuns:

Ai grija draga prietene, fereste-te de martorii lui Iehova, sunt o erezie.
Cauta biblia traducerea Dumitru Cornilescu, este printre cele mai bune, desigur si traducerea ortodoxa este buna.

| SingleForOne explică (pentru Irinel15123532):

Tocmai asta am primit

De acord cu tine, dacă ar fi să gândim la fel despre oricare religios care face un asemenea gest, înseamnă că poate noi suntem nebuni.

| SingleForOne explică (pentru anonim_4396):

Este o diferență de la cer la pământ experiența de a ține în mână o carte, și de a citi online. Nu doar această carte, dar oricare altă carte. Părerea mea. Lectura online, PDF sau cum ar mai fi, e bună și așa, dar e cel mai bine doar dacă cineva nu-și permite să cumpere. Dacă primești un lucru gratis, de ce nu?
Bineînțeles, nu mă refer la pomeni electorale sau ceva de genul...

| ania a răspuns:

Dumnezeu a văzut dorința ta de a citi Cuvantul Lui și ți- a ieșit în întampinare.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru SingleForOne):

Ai primit traducerea Dumitru Cornilescu?

Da, traducerea acestui domn, și distribuită/vândută de către Societatea Biblică Romania.

Mai urmăresc, în paralel, videoclipuri și site-uri explicative pentru a înțelege mai bine.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru SingleForOne):

Este foarte bine, si eu mai urmaresc, iti pot recomanda cateva daca doresti.

https://www.youtube.com/watch?v=2kqPxi23s9E&ab_channel=FundatiaCiresarii

Acesta este canalul ''Ciresarii''.

https://www.youtube.com/watch?v=vdRt16Mgcl8&t=2947s&ab_channel=a7tv

Acesta este canalul ''A7TV'', au un proiect care mie imi place foarte mult, iar in fiecare vineri seara de la ora 21 poti sa le adresezi orice intrebare din biblie si iti vor rapsunde, desigur raspuns fundamentat pe Sfintele Scripturi, cu argumente.

Recomand de asemenea si ''AlfaOmega''
Aici poti gasi mai multe, dar in special mi-a atras atentia predicatorul American Charles Stanley, cand ai timp, poate urmaresti cateva din videoclipurile lui.

https://www.youtube.com/watch?v=L0gtVQrDK94&ab_channel=AlfaOmegaTV

| Werrich a răspuns (pentru Irinel15123532):

Va uitați la video-urile lui Flavius Pană și Sebi?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Werrich):

Buna seara! Din pacate nu stiu cine sunt Flavius Pana si Sebi, dar ma voi documenta despre ei.

Bună seara, uitați aici: https://www.youtube.com/c/CASADERUGĂCIUNE

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Werrich):

Va multumesc foarte mult! Le voi urmari.

Cu plăcere, în fiecare vineri seara și sâmbătă dimineață ei țin emisiuni în direct și se pot pune întrebări pe chat.