| aLex22andra a întrebat:

De ce a fost femeia creată din coasta si nu altfel?
Are vreo semnificative sau care este motivul?

Răspuns Câştigător
| dracu14 a răspuns:

Ca sa arate ca femeia este inferioara barbatului

15 răspunsuri:
| Ad1tza a răspuns:

Da are. Citeste Biblia si o sa-ti dai seama ca ea prezinta femeia ca fiind sclava barbatului, si barbatul depinzand in totalitate de femeie.
Deci dupa biblie femeia este supusa barbatului deaorece din el a fost facuta.

| EmaS a răspuns:

Ca sa fie aproape de inima lui si sa o iubeasca.happy

| M25M a răspuns:

Pentru a subjuga libertatile si drepturile femeilor in favoare barbatului. Pana in anii '50-'60 femeile nu aveau acealeasi drepturi ca barbatii iar cauza a fost Biblia si indemnurile ei misogine.
In islam femeile nu au nici o putere iar incalcarea Coranului se pedepsete sever.

| roxaa15 a răspuns (pentru EmaS):

Sunt de acord cu tine, femeia ar trebui safie mereu cat mai aproape de inima barabatului.

| danut a răspuns:

Raspunsul consta in faptul ca Dumnezeu a dorit ca Adam sa stie ca este asemenea noii fiinte iar aceasta este de acelasi fel cu el. Geneza 2, 20. Si omul a pus nume tuturor vitelor, pãsãrilor cerului si tuturor fiarelor câmpului; dar, pentru om, nu s-a gãsit nici un ajutor care sã i se potriveascã.
23. Si omul a zis: "Iatã în sfârsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi femeie, pentru cã a fost luatã din om."

| lolium a răspuns (pentru EmaS):

Ce frumos ai spus-o

| NicolasG a răspuns:

Tocmai pentru a nu fi mai prejos decat Adam nu a fost facuta din degetele de la picioare, si nici din alt organ(creier) ca sa nu se considere superioara
Intentia creatorului a fost ca ei sa fie egali, si sa existe o apropiere antre ei, o legatura deosebita.

| danay72 a răspuns:

Pentru ca barbatul sa stie ca ea va fi parte din el adica jumatatea lui, un ajutor potrivit.

| aLex22andra explică (pentru Ad1tza):

Eu am citit din biblie, nu mai știu dacă am citit-o toată sau nu.
Acum nu prea mai citesc.

| aLex22andra explică (pentru EmaS):

Când am citit răspunsul acesta aproape ca era sa cred ca așa e. Sunt de acord cu pardone. Problema este insa ca in biblie sunt versete care arată o diferentiere clară intre bărbați si femei, lucru care mă face sa cred ca motivul pentru care femeia a fost făcută din coasta este începutul diferentierii.

| aLex22andra explică (pentru M25M):

Da probabil ca asta e motivul, mă refer la prima propozitie.
Despre treaba cu timpul dinaintea anilor 50-60 nu știu ce sa cred, dar biblia îmi pare a fi o carte destul de misogina pe alocuri si islamul, la ei e poligamia si multe lucruri ciudate.

| aLex22andra explică (pentru NicolasG):

Unde vezi tu egalitatea aici? Ca sa spui asta trebuie sa fie intr-adevăr egalitate in procent de suta la suta nu altfel. In biserica femeile nu pot vorbi ca Cică ar fi Rusine cu alte cuvinte ar trebui sa stea ca niște mimoze trebuie sasi acopere si capul ca niște babe nu mai zic intr-o biserica penticostala am văzut fetițe mici cu capul acoperit lucru care m-a uluit! asta este egalitate? happy

| EmaS a răspuns (pentru aLex22andra):

Femeia nu a fost facuta din capul lui, ca sa il conduca, nici din picioarele lui, ca sa fie dominata, ci din coasta lui, ca sa-i fie egala, de sub bratul lui ca sa fie ocrotita, de langa inima lui ca sa fie iubita.

| NicolasG a răspuns (pentru aLex22andra):

M-am referit la situatia de atunci, la momentul creatiunii, antre timp lucrurile s-au distorsionat emorm.
E aceeasi diferenta dintre o lege si aplicarea ei care poate fi complet eronata.
Tocmai de aceea spunea ISUS:CERCETATI SCRIPTURILE.

| aLex22andra explică (pentru EmaS):

Conform Bibliei lucrurile sunt puțin diferite cu egalitatea adică " nu prea exista" laughing!
Simplu!:d

Întrebări similare