| luludoroftei a întrebat:

De ce a fost nevoie sa fie inviat issus, cand toata lumea stie ca Dumnezeu lucreaza cu sufletul, cu spiritul nu cu cadavre? Si, colac peste pupaza, a mai fost inviata (urcata la cer) si maica-sa?

22 răspunsuri:
| Mclaren12 a răspuns:

Cine a zis ca a fost inviat Isus?

| Golyat18 a răspuns:

1.In vechiul testament nu era promisa viata vecinica si nici nu era vorba de inviere.
1.Nu scrie in biblie ca Maria a inviat.

E o tampenie cartea aceea dar totusi daca nu stii niste chestii de baza nu da cu pietre.

| luludoroftei explică (pentru Mclaren12):

Pai, in biblie nu asa scrie? Si apoi, de ce sarbatorim noi pastele?! Nu invierea lui issus?! Stiu, imi veti spune ca pastele are alta semnificatie, conform celor afirmate in istorie si anume, evreii serbeaza eliberarea din robia egipteana!

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Ai fi preferat sa ramana mort?

Isus este una din cele trei persoane ale Dumnezeirii care s-a pogorat pe pamant sa traiasca ca un om care n-a savarsit nici-un pacat si totusi sa moara pentru pacatele tale ca sa poti fi mantuita dar vad ca si-a cam pierdut timpul. Cel putin a murit pentru toata lumea ca daca ai sta sa ei fiecare om... Pacat de tine.

Care-i problema ta?!

| luludoroftei explică (pentru r3r3r3r3r3r3):

Evident, nu trebuia sa inventeze invierea! Oricum, issus n-a existat ca mantuitor!

Cu totii, asta sustin!

Toata lumea asta serbeaza la paste! Invierea lui issus (MINCIUNA!)

As fi preferat sa nu se inventeze vrute si nevrute! issus nu a existat!

| Mclaren12 a răspuns (pentru luludoroftei):

Cine a zis ca ce scrie in biblie este adevarat?
Iar cu pastele te inseli. Sarbatoriti o sarbatoare pagana care a fost corupta de crestini. Sarbatoarea era dedicata Zeitei Astaroth si nu cred ca degeaba "Paste" se traduce "Easter" in engleza. Daca te uiti atent exista o oarecare legatura. Sarbatoarea asta in original n-are nicio legatura cu evreii sau mizeriile crestine, ci a fost corupta odata cu raspandirea crestinismului.

| SG1995 a răspuns:

Stii ce amuzant in toate chestia pe care ai spus-o? Evreii de acum 2000 de ani nu credeau in viata de apoi sau existenta sufletului, doar in faptul ca toti oamenii vor invia, atat viata de apoi, cat si conceptul de sufletul precum si cel de rai/iad absolut toate sunt preluari de la vechii greci.

Prostii. Doar voi crestinii sarbatoriti pastele crestin pentru ca doar voi il venerati pe fictivul Cristos.

"Cu totii, asta sustin!"
Care cu totii? In lumea asta sunt vreo 7 miliarde de oameni si din ei doar 2 miliarde sunt crestini. Restul nu sustin povestile biblice. Crestinii sustin asta pentru ca asa au fost indoctrinati de la nastere, nu pentru ca asta au ales ei sau ca ar avea vreo dovada sau motiv real.

In primul rfand, eu nu sunt crestin, pentru ca nu cred in existenta lui issus! Apoi, m-am referit la lumea crestina, cand am zis ca "toata lumea" il venereaza pe acest issus! De ce trebuie interpretat in mod eronat? Citeste bine ce este postat si nu mai scorni aiureli de pomana!

DA

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru luludoroftei):

Ce te face sa crezi asta si ce te-ar face sa nu crezi asta?

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru luludoroftei):

Omule, am inteles, nu crezi in D-zeu, care-i problema, de ce te ambalezi asa?

Hmm, esti musulman cumva? Alt program de manipulare care incearca sa-i supuna pe oameni sub autoritatea pretinsului Allah care nu este nimeni altul decat acelasi zeu iudeo-crestin. Tu nu crezi in Cristos, crestinii nu cred in Mohamed, mozaicii nu cred nici in Cristos nici in Mohamed etc. Miliarde de oameni spalati pe creier cu basme evreiesti.

Vezi, iar te grabesti si, evident, iar dai cu muci in fasole! Ai auzit vreodata de TEISM?

| cristi202 a răspuns:

Dumnezeu nu lucreaza doar cu spiritul. Cine crede asta crede doar jumatate de adevar. Dumnezeu se ocupa si de trup. Daca te uiti in Biblie, vei gasi nenumarate minuni facute la nivel pur fizic. Si sfintii, tot asa, vindecarile facute de ei, sau minunile ce au avut loc, au avut loc la nivel fizic, vizibil.
De ce a fost nevoie sa invie Isus? Pentru ca a murit. De ce a trebuit sa moara? Pentru ca toti murim. Moartea, cadavrele, nu fac parte din eea ce ar trebui sa fie normal. La inceputul tuturor lucrurilor, nu a existat moartea, ea a aparut pe parcurs, ca urmare a greselii oamenilor. Lumea s-a stricat, cum ar veni. Iar pentru ca moartea a devenit parte din natura noastra, si pentru ca Dumnezeu in natura Sa nu a cunoscut-o, a trebuit sa vina Isus, Dumnezeu in chip de om, ca sa traiasca viata de om, si sa moara, astfel sa includa in viata lui Dumnezeu chiar si moartea. Dar ceea ce este insasi viata vesnica nu putea fi tinuta in moarte, si de aceea Isus a inviat, aducind promisiunea unei noi vieti, chiar si la nivel de trup, pentru oricine crede il El.

| luludoroftei explică (pentru cristi202):

Bla, bla, bla! Aiurezi si minti! Esti f. prost informat si indobitocit! Asta a facut religia _ indobitocire!

| cristi202 a răspuns (pentru luludoroftei):

OK. Aiurez. OK. Mint. OK. Sunt indobitocit. POTI SA DOVEDESTI ASTA? Pina nu o faci, nu stiu ce care parte e bla-bla-ul.
Hai sa iti zic ceva, legat strict de inviere: la 27 de ani, m-am imbolnavit grav de o boala necunoscuta, medicii nu stiau ce am, ce era cert era ca cu cit ma miscam mai mult, cu atit mai rau ma simteam, incit dupa un an si jumatate, eram in pragul sinuciderii, ca nu mai suportam durerile. Dumnezeu a intervenit atunci in viata mea. Te intrebi desigur de ce nu a intervenit de la inceput, ca sa ma scape de dureri. Nu se putea. Nu poate sa existe inviere fara Cruce, fara durere. Ce s-a intimplat atunci? Un lucru este semnificativ: desi viata mea nu s-a schimbat prea mult, vizibil, pot vedea invierea lui Isus la "lucru" in viata mea. Ma apuc sa fac un lucru. Cind am puterea necesara, totul e normal. Anormalul, minunea, apare cand ma pun sa fac, si, din diferite motive nu am resursele fizice necesare. Pot duce la capat ce m-am apucat sa fac. Exemplu: am facut traseul Bucuresti-Timisoara pe bicicleta. Am vrut sa o iau pe Tranfagarasan. Dar inca era inchis, nu stiam atunci, si am luat-o de pe la Curtea de Arges peste dealuri catre Calimanesti. Prima zi pana dupa Curtea de Arges, cu vint seriros din spate, a fost OK chiar de am avut 30 de kg pe portbagaj. A doua zi m-a omorit insa, tot urcind si coborind. Am ajuns pana la Voineasa rupt. Dimineata, dupa ce ca nici nu dormisem bine, eram la fel. Si ma astepta un urcus de 20 de km cu diferenta de nivel de peste 700 de m. Mult. Prea mult pentru niste picioare obosite ca ale mele atunci. Am inceput urcusul la 8 dimineata, si dupa primul km, am si luat pauza de mai bine de un sfert de ora. Am realizat ca nu ajung pana la cel mai apropiat loc unde sa ma pot caza, Obirsia Lotrului, pana seara. De fapt, nu stiam daca mai eram in stare sa ajung pana acolo. Eram deja obosit ca dupa un antrenament de forta de pe cand faceam sport de performanta. De atunci imi cunosc limitele, stiu ce pot si ce nu pot. Nu mai puteam. M-am oprit cu gandul sa ma intorc acasa. Dar era dificil, eu odata plecat, nimic nu ma mai intoarce din drum, deci trebuia sa trec peste mine ca sa ma intorc. Am mai mers un km, apoi pauza. Si inca unul, si tot asa. Si apoi - refresh total. Am primit resurse. Am putut merge normal, si a fost una din cele mai frumoase zile din viata mea. Ideea e ca, atunci cand sunt gata, cand nu mai pot, cand vreau sa renunt, Dumnezeu este acolo sa imi dea un "restart". Si nu e acel "punct mort" peste care dau maratonistii si cei ce depun un efort pe termen lung, punct de care daca treci, poti continua. Nu, ma cunosc foarte bine, trec prin asemenea puncte, si cand sunt chiar la capatul puterilor, atunci minunea se intampla, si e o minune pentru ca dupa ce se intampla, nu mai obosesc, cel putin nu pana nu termin ce am de facut. Si nu a fost prima oara atunci cand a facut-o, si nici ultima, e o experienta ce are deja 18 ani. Daca asta tu consideri indobitocire, asa sa fie, as vrea ca sa cunoasca toata lumea indobitocirea asta.