„Subiectul masturbării este încă unul foarte controversat. Creștinii au păreri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct în numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvântul Său Sfânt, Biblia, păstrează tăcerea asupra acestui aspect. Vă voi spune ceea ce cred eu, dar în mod sigur nu vreau să contrazic ceea ce cred părinții sau pastorul vostru. Opinia mea este că Dumnezeu nu vede onania drept un lucru important. Este o parte normală a adolescenței, care nu privește pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a menționat-o în Biblie. Nu vă spun să vă masturbați și sper că nu veți simți această nevoie. Dar dacă o faceți părerea mea e să nu vă simțiți vinovați pentru asta." El a mai afirmat: „Biblia nu spune nimic despre onanie, deci nu putem ști ce gândește Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este că El nu îi acordă mare importanță. Nu vă va face nebuni, cum zic unii oameni. Deci vă sfătuiesc să nu vă simțiți vinovați."
James C. Dobson (singura organizație creștină populară mai de dreapta ca Dobson este Klanul): https://www.overcoming-lust.com/......turbation/
Pentru ca nu a făcut ce a vrut dumnezeu așa ca la omorât, nu ca ti a varsat samanta si pentru necredinta lui fata de iahve
Eu nu despre asta vorbesc aici, altceva am intrebat . SI cu privire la "Biblia pastreaza tacerea asupra masturbarii", aveti grija ce invatati tinerii pentru ca ii conduceti in pacat si in legaturi demonice din care greu se iese. Intr-adevar Biblia nu mentioneaza specific despre m.asturbare la fel cum nu mentioneaza specific despre droguri si tigari dar putem deduce din alte pasaje ca nu e ok: Biblia ne invata sa ne infranam poftele (auto-control), si vorbeste impotriva imoralitatii sexuale. Apoi organele sexuale au 2 intrebuintari: placere si procreere, ambele restrictionate in interiorul casatoriei.
Nu te-a bagat nimeni in comitetul de redactie al Bibliei 2.0.
"Ei leagă poveri grele şi dificil de dus şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei înşişi nici măcar cu degetul nu vor să le mişte." Matei 23:4.
Va multumesc pentru raspunsul respectuos si plin de dragoste , incepem sa ne batem cu versete? nu multumesc, aveti Biblia l-andemana, o am si eu. O zi binecuvantata va doresc
In Ezechiel 20:8-10 gasim scris:
"Dar ei s-au răzvrătit împotriva Mea și n-au vrut să Mă asculte. Niciunul n-a lepădat urâciunile care îi atrăgeau privirile și n-au părăsit idolii Egiptului. Atunci am pus de gând să-Mi vărs mânia peste ei, să-Mi sleiesc mânia împotriva lor, în mijlocul țării Egiptului.
9 Dar am avut în vedere Numele Meu, ca să nu fie pângărit în ochii neamurilor printre care se aflau și în fața cărora Mă arătasem lor ca să-i scot din țara Egiptului.
10 Și i-am scos astfel din țara Egiptului, și i-am dus în pustiu."
Intelegem ca si in Egipt (inainte de Moise) evreii aveau niste legi. Intelegem ca au fost invatati de Avraam, Isaac si Iacov cu privire la oranduirile lor. Cat despre jertfe, acestea sunt inca de pe timpul lui Adam, Cain si Abel.
Gasim scris ca Legea este data de Moise; totusi, ea a fost mai inainte de Moise si chiar de Avraam. "Legea a fost data de Moise" prin faptul ca atunci a fost scrisa -intai pe cele doua pietre, si mult mai apoi in formatele pe care le avem astazi. Evreii stiau de legi mai inainte de Moise.
În anii 1940 cărțile evanghelice de sfătuire asupra sexualității condamnau masturbarea, considerând-o un păcat foarte serios, dar astfel de avertismente au dispărut de-a lungul anilor 1960 din astfel de cărți „deoarece evanghelicii care observaseră că Biblia nu afirmă în mod direct nimic referitor la masturbarea considerau că au făcut o greșeală prin a o condamna." De asemenea, ei credeau că e preferabil ca tinerii să se masturbeze decât să se dedea la „sex, droguri și rock 'n' roll".
Williams, Daniel K. (2013). „5. Sex and the Evangelicals: Gender Issues, the Sexual Revolution, and Abortion in the 1960s". În Schäfer, Axel R. American Evangelicals and the 1960s (în engleză). Madison, Wisconsin: University of Wisconsin Press. p. 104. ISBN 9780299293635. OCLC 811239040. "The leading evangelical sex advice books of the late 1940s had contained strong warnings against masturbation, placing it in the same category of such sexual sins as homosexuality and prostitution. Even in the early 1960s, some evangelical sexual advice books for teens still contained warnings about masturbation, but by the end of the decade, those warnings had disappeared, because evangelicals who noticed that the Bible said nothing directly about masturbation believed that they had made a mistake to proscribe it.19"
"...ambele restrictionate in interiorul casatoriei."
Adica te poti masturba doar daca esti casatorit?
"Masturbarea e pacat..."
De fapt povestea crestina nu mentioneaza nimic despre masturbar.e. Onan nu din cauza asta a disparut din poveste.
Onan a fost omorât pentru un păcat moral (masturbarea) și nu neapărat legal (ce ține de legea lui Moise)
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: