| Kramerwalt a întrebat:

De ce a murit Isus?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Din dragoste pentru noi. Dumnezeu este sfant si drept.El in sfintenia Lui trebuie sa pedepseasca pacatul.Plata pacatului este moartea.Sangele reprezinta viata.Inainte,in dragostea Lui accepta sangele animalelor ca substitut in locul pacatosului. Apoi, vazand ca omul pacatuia din ce in ce mai mult, a trimis pe Fiul Sau ca sa plateasca pretul pentru pacatele noastre.El a facut totul pentru noi, noi alegem.

74 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Pentru a ne fi iertate pacatele si a beneficia de ceea ce au pierdut Adam si Eva, viata vesnica pe un pamant paradiziac si o relatie personala cu Dumnezeu.Ioan3:16

| cristi202 a răspuns:

Pentru tine. Pentru mine. Pentru toti oamenii. Pentru ca sa cunoastem adevarata dragoste. Pentru ca sa Il cunoastem pe Dumnezeu. Pentru a fi fericiti pe deplin.

| cristi202 a răspuns (pentru Zenicide):

Ba exista. A murit, dar a si inviat. Si o cred, pentru ca m-am intilnit cu El azi dimineata (si nu numai azi). Pe bune!

| cristi202 a răspuns (pentru M25M):

Hemoragiile sunt cauza fizica a mortii, insa care e cea morala, spirituala. Si tu ai putea muri din cauza unor hemoragii, insa una e sa fie din cauza unui accident, alta din cauza medicilor care au facut o greseala la o operatie, sau alta din cauza ca ai fost injunghiat de un criminal.

| cristi202 a răspuns (pentru RAY):

"De unde sti ca a existat acest personaj?" Stiu ca a existat, si ca exista, pentru ca si azi dimineata m-am intilnit cu El.
"2012 de ani de cruciade crestine". Gresit! Prima cruciada a inceput in 1096, deci trebuie sa cauti alt raspuns.

| cristi202 a răspuns (pentru martzian):

Corect! E imposibil sa fii supravietuit! Si chiar daca ar fi facut-o, nu ar fi putut sa se arate ucenicilor Sai ca Cel ce a biruit moartea, ci ca un om slabit de pe iurma ranilor, care avea nevoie de ingrijiri. In schimb, aratarea Sa ucenicilor inca de prima data ii face sa se schimbe din punct de vedere psihologic, din oameni care se tem pentru viata lor, ajung sa fie indrazneti, incit pina la urma 11 din cei 12 sa devina martiri. Ce au vazut ei de au mers pentru asta pina la moarte? Un corp viu, dar slabit de dureri si rani imense, o halucinatie, sau chiar a fost Isus cel Inviat?

| cristi202 a răspuns (pentru silvius1734):

Chiar conteaza asta, ca scrii numele lui Isus cu unul sau doi de "i"? Nu e irelevant, daca e sa tinem seama ca numele lui in original, in ebraica (doar a fost evreu, nu?) e Jeshua?

| cristi202 a răspuns (pentru Kramerwalt):

"Sunt de abia clasa a 8-a si nu sunt prea inteligent, dar prefer sa imi adun informatiile valoroase pentru viata mea din Cuvantul Celui Mai Mare Intelept!" Nu trebuie sa fii prea inteligent ca sa fii intelept. Si cred ca ai fost intelept alegind asta. Acum, sa nu ti se urce la cap ce ti-am zishappy, ci sa ai grija sa fii intelept si in continuare. Ma bucur pentru tine si mi-ar place sa te vad peste ani, cind vei fi si inteligent, si te vei putea folosi si de inteligenta ta in scopurile Celui Mai Mare Intelept!

| cristi202 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

"Domnul a ales pentru tine? Lasa-te pe mana zeilor si o sa te manance cainii!" Si pentru mine, tot El a ales. Si m-am lasat pe mina Lui, si nu m-au mincat ciinii. Dimpotriva, o duc mai bine ca oricind. Chiar si atunci cind necazurile nu ma ocolesc, pentru ca El este cu mine!

| cristi202 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

"Cu cat esti mai prost cu atat crezi mai mult si mai intens in morti inviati si zei creatori". Daca ai fi din Timisoara, ai fi auzit probabil de Alexandru Prundeanu, un medic de exceptie, si un om deosebit. Ei bine, el, desi e un medic inteligent care stie multe, crede si el mult. Mai e cineva. Pe raza a 4 judete din vestul tarii, nici un tren de marfa nu misca cindva fara autorizatia sa. Cred ca realizezi ca omul ala era cineva, inteligent, cu simtul responsabilitatii, un om care stia ce are de facut. Ei bine, si el e un crestin serios, care crede mult in morti inviati. Si lista pot sa o continui cu oamenii inteligenti pe care eu i-am cunoscut, pina miine dimineata. Nu e o regula ca trebuie sa fii prost ca sa crezi. Ca mai sunt si unii mai putini dotati intelectual, asta e, crestinismul acopera toate categoriile de oameni, nu e doar pentru cei inteligenti, ci pentru toti care vor sa creada ce e real si adevarat.

| martzian a răspuns (pentru mihaitaLGP):

"Si nu este doar atat, cu cat esti mai prost cu atat crezi mai mult si mai intens in morti inviati si zei creatori asta ca sa inteleaga credinciosii de orice natura." - Iti propun sa te calmezi, dupa ce faci un dus rece. Jignirile astea fara rost nu iti fac cinste, cu atat mai mult cu cat tu crezi o gogomanie - lumea creata din nimic - mai putin "demonstrata" decat ideea existentei unui zeu creator. Si cu toate astea eu nu imi permit sa te fac prost, in conditiile in care, repet, crezi o prostie si nu esti capabil sa o intelegi, dar le ceri asta "credinciosilor de orice natura". Pana una alta te avertizez ca esti in pericol sa vorbesti singur. Nu te obliga nimeni sa te bagi in discutii pe care nu le agreezi, de dragul a demonstra mitocanie.

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

1.Nu l-au ucis romanii? Eu aşa ştiam? Ce întrebare. Dacă eşti religios trebuie să ştii!
2.Nu era zeu şi nici fiu de zeu. De unde ştii tu că a existat? Nu prea e sigură treaba.tongue
3.Sunt necredincioasă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A murit ca sa se faca viata vesnica pentru toti care vor crede ca ii poate mantui.in mormant s-a pus ca sa poata invia, asa cum bobul de grau moare in pamant pentru a da rod si viata altor boabe.cate spice si cate boabe a dat bobul de grau Iisus Hristos de-a lungul vremii? el cuvantul, samanatorul?

| marusica27 a răspuns:

El s.a sacrificat pentru oameni

Răspuns utilizator avertizat
| Kramerwalt explică (pentru cristi202):

Stati linistit domnule, imi stiu bine coeficientulhappy nu imi place sa fiu modest sau laudaros, poate ca inteligent nu voi fi eu dar stiu ca Domnul are un rol si pentru mine si ma va folosi!

| Kramerwalt explică (pentru cristi202):

Nu vreau sa ii scriu lui pentru ca il ignor, nu are rost! Cainii ma mancau probabil de continuam sa ma bat, sa chiulesc de pe la ore sa fumez poate pe viitor cine stie ce alte pacate mai apareau in viata mea deci da de nu ma lasam pe mana Lui Dumnezeu ajungeam mai rau decat papica pentru catei!

| Kramerwalt explică (pentru martzian):

Eu unul ignor raspunsuri ca astea, in primul rand sunt pline de jigniri ce nu se regasesc la oamenii cu bun simt(cei cu care prefer eu sa discut)si in al doilea daca tot vine aici doar sa ne insulte la ce o mai face? Cum ati spus si dumneavoastra intervine in discutii pe care nu le agreaza si mai spune si prostii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi202):

Tu chiar ai un nivel de inteligenta atat de redus?

| martzian a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu inteleg de ce trebuie sa ne jignim intre noi. Dar, ca sa fie fair, ma ofer sa va pun la dispozitie testele necesare, ca sa vedem daca exista o diferenta atat de mare intre dumneavoastra si userul pe care il insultati. Sau fata de scorurile medii...

| Cosmin86 a răspuns (pentru martzian):

"Ba exista. A murit, dar a si inviat. Si o cred, pentru ca m-am intilnit cu El azi dimineata (si nu numai azi). Pe bune!" dupa ce a spus asta, mi-e foarte greu sa ma abtin.

Si legat de "inviat", uite aici :
http://www.hotnews.ro/......cterie.htm

Stiinta detine cheia vietii, nu religia. Doar ca in momentul de fata nu este suficient de evoluata, dar face progrese constant.

| gfghn a răspuns:

Pentru ca noi sa putem sa recastigam ceea ce a pierdut Adam si Eva. El a fost omorat si si-a dat viata lui perfecta pentru a ne rascumpara din pacatt. Daca ascultam de Dumnezeu si facem ceia ce ai este placut noii avem posibilitatea de a traii Vesnic pe un pamant paradiziac la fel ca si Adam si sotia lui.

| cristi202 a răspuns (pentru Cosmin86):

Mda, e adevarat ce zici, ori sunt prost, ori e real ce zic. Insa cred ca ai fi putut sa o zici mai frumos.
Ca sa-ti dovedesc ca nu sunt prost, iti pot demonstra ca e real ce am zis. Ca chiar m-am intilnit cu Isus Hristos dimineata. Chiar si azi. De doi ani de zile, numai necazuri serioase am. Unul din cele mai "mici" a fost cind a ars casa in care stateam cu toate lucrurile mele. Se stie pe aici de asta. Ca om, e imposibil sa ramii cu mintile intregi daca treci prin ce am trecut eu. As fi cedat psihic de mult, desi nu sunt tipul de om labil psihic. Insa stiu un lucru: ma intilnesc zi de zi cu Isus Hristos, si El imi da puterea psihica necesara pentru a putea continua. Poti tu sa spui ca e doar o impresie, eu vad ce e real, ca am puterea sa merg inainte, sa fac unele lucruri pe care in mod normal nu as mai putea sa le fac. Isus Hristos e o realitate vie a vietii mele. Si nu numai a mea, ci a multor altora
Cit despre linkul de pe hotnews, ai grija ca iti dai cu firma in cap, daca ai citi si comentariile ai intelege pe deplin ce se intimpla, ca nu e chiar o aducere la viata, nu e o inviere, cit e o multiplicare si atita tot.

| martzian a răspuns (pentru Cosmin86):

Vezi tu, Cosmin, dragule, tu nu te poti abtine sa jignesti, daca sau cand ti se pare ca cineva emite o aberatie (din punctul tau de vedere). Dupa aceea vii cu un articol ca acesta, pe un subiect pe care evident nu esti stapan, pentru a demonstra ce? Ca oamenii din vremea aceea erau mai avansati (reusind sa invie un om) decat cercetatorii zilelor noastre, care au creat un genom artificial si apoi se sparg mediatic ca sunt mini-dumnezei care invie? Demersul acesta de gen "iaca" ma duce cu gandul la o alta situatie biblica in care tu nu crezi, confruntarea dintre Dumnezeu (prin Moise) si Faraon...

Intorcandu-ne la articolasul de pe hotnews: daca nu ma insel, realitatea este ca oamenii de stiinta nu au "inviat" nimic - ci au folosit genomul creat pe calculator si l-au injectat in bacteria moarta. E ceva revolutionar dar pretentiile sunt mult exagerate. http://www.nytimes.com/2010/05/21/science/21cell.html?_r=0.

Nu comentez ultima afirmatie. Eu insa ma pot abtine si probabil ca multi altii vor face la fel.;)

| EmaS a răspuns (pentru Cosmin86):

Tu nu ai in vedere divinitatea lui Isus. El este Domnul Vietii. El a calcat boldul mortii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru EmaS):

Si stiinta a calcat boldul mortii. Si asta demonstrat recent, nu povesti din biblie.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi202):

Ok, poate ca am exagerat ca am jignit, dar totusi. Este ceva revolutionar, biblia e plina de contradictii, cea mai buna metoda sa devii ateu e sa citesti biblia.

Iar ce faci tu este o autosugestie, oamenii au nevoie de asa ceva pentru a trece peste necazuri. Si grecii vorbeau cu Zeus in fiecare zi, si cei din India vorbesc cu Krishna in fiecare zi si ii ajuta, etc. Tu faci exact la fel.

Poti cauta pe site-uri straine despre stirea aia, e publicata in revistele stiintifice, acea bacteria chiar a fost inviata si se multiplica. Este ceva REVOLUTIONAR si cu timpul se vor face si alte progrese.

| Cosmin86 a răspuns (pentru martzian):

"pretentiile sunt mult exagerate", mereu s-a considerat asta si totusi stiinta a progresat mereu. Si o sa progreseze pana cand demonstreaza clar ca religia este o tampenie.

Sunt o gramada de zei si fiecare e "cel adevarat".

"confruntarea dintre Dumnezeu (prin Moise) si Faraon" este o poveste frumoasa, dar vezi tu, cititul bibliei este principalul motiv pentru care cineva devine ateu, din cateva motive simple :

1. daca toti suntem din Adam si Eva, de ce sunt atatea rase? (sa nu mai intreb de unde si-au luat baietii lor sotii, ca e clar incest, care parca era pacat )
2. de ce nu sunt mentionati dinozaurii? Cum au putut sa omita ceva asa de evident?
3. Un sfant a omorat 42 de copii doar pentru 2 dintre ei au facut o gluma? (Elisei, faza cu ursii, nu stiu pe de rost versetul, dar il stii probabil )
4. Teoria evolutiei a fost ACCEPTATA DE VATICAN ( pusi in fata unor dovezi stiintifice nici macar preotii fanatici nu au avut ce comenta ), deci "geneza" s-a dus naibii

Astea sunt doar cateva care mi-au venit pe moment in gand, daca as sta sa ma gandesc as umple aici pagini intregi cu ce contradictii am gasit.

Nu sunt ateu din "teribilism" si din dorinta de a jigni, dar pur si simplu gandesc obiectiv, nu indoctrinat de mic. Cand voi vedea o dovada stiintifica ( dar ceva clar, nu teorii de 2 bani de genul principiul cauza-efect ) atunci imi voi schimba parerea.

| loveisfreedom a răspuns:

Pentru a ne mantui

| EmaS a răspuns (pentru EmaS):

De cand stiinta a reusit sa invie pe cineva din morti?

Întrebări similare