Eu inca il descoper pe adevaratul creator, cel prezentat de religii ma prost-dispune. Eu nu cred nici in Dumnezeu, budah, alah, satan si alte zeitati, eu cred ca exista un singur creator. Vezi zeul crestin nu este in tocmai drept si-ti explic si de ce. Lumea este intr-adevar foarte rea, dar:
- Pentru copii aia rapiti si dusi la trafic de organe sau prostitutie, Dumnezeu ce face?, se spune ca Isus a murit ca noi sa fim liberi, libertatea acelor copii de ce nu le este data?
- De ce Dumnezeu da copii cu nemiluita celor care isi bat joc de ei si celor care isi doresc neaparat un copil si poate ar avea grija de el, refuza sa le dea, din motive ca nu stiu ce pacate ar avea acei parinti?
- De ce Dumnezeu trebuie sa se razbune pe ceilalti pentru greselile altora, oare nu mai drept ar fi sa se razbune, insa chiar pe cei care gresesc? Religiile sunt toxice si eu nu pot crede intr-un zeu care in vechiul testament pedepsea oamenii aspru pentru aproape orice lucru si acum brusc nu mai pedepseste
As putea sa iti dau un raspuns fals si plin de mandrie, dar o sa iti spun 100% adevarul meu personal, l-am vazut pe diavol si ce poate sa faca si m-am speriat.
Nu e nimic mai valoros pentru un om decat sufletul sau care e mai valoros decat cel mai scump diamant, iar eu nu vreau sa-l pierd.Sufletul e nemuritor,cred ca scopul omului pe pamant e sa slujeasca doar luminii,sa isi indrepte mintea de la lucrurile denaturate si de la gandurile nefiresti si sufletul sa-l pregateasca de moarte prin tot ce face in timpul vietii,practic e o lupta zi de zi ca sa iti castigi eternitatea.
Fac ce pot in fiecare zi sa ma schimb,nu sunt nici inger,nici drac, asta trebuie sa realizam, ca suntem oameni si gresim, dar ne putem indrepta, asta daca vrem si ne lasam in voia lui Dumnezeu, ca daca facem doar voia noastra nu e bine.
In vechiul testament Dumnezeu avea un popor si in tara promisa era prosperitate cat timp evreii ascultau. Erau conditii mai apropiate de Eden. In viitorul paradis pamantesc cine nu asculta va fi pedepsit.
Odata ce natiunea Israel l-a respins pe Iisus Dumnezeu nu a mai dat vreo tara nimanui unde sa curga lapte si miere.
Adica pe scurt, ce vrei tu sa zici e ca nu vrei sa faci ceva concret pentru cei care sufera... Adica sa donezi ceva, sa faci voluntariat, sa intri intr-o asociatie samd ci preferi sa stai frumos acasa si sa te simți impacat cu tine ca te rogi la o poveste pentru ei. Sigur povestea aia va vindeca cancerul si va stârpi violenta in familie...
Pai nu ai pus intrebarea bine, pentru ati raspunde toti. Trebuia sa pui semnul intrebarii in loc de prima virgula. Altfel nu am cum si se si insinueaza ca iti iti raspund la prima intrebare si apoi sunt de acord si cu a doua.
Dar ca raspuns (la prima chestie), pentru ca asa vreau :/
Toți vrem să ieșim din acest infern numit pământ.
Din păcate, mai ales la început, copiii plang, deoarece nu primesc ce vor, ca dupa sa devina adulți, și iar sa nu primeasca ce vor; sanatate, bani, iubire.
Daca m-ai întreba pe mine de ce atata suferinta pe Terra, pai fiindcă noi punem paie pe foc și facem iadul un calvar, ca altfel iadul nostru ar fi nesemnificativ daca am iubi, am dărui, ne-am smeri etc.
E vina mea și a ta.
Pacatosul de mine, cine ma va mântui
de acest trup supus greseli?
Domnul Isus care s-a jertfit pe cruce pentru noi, din dragoste pentru niste pacatosi ca noi cu niciun strop de recunoștință!
Daca venim în lume plângând, sa ne întoarcem râzând din ea, dar cu sufletul împăcat.
Omul a fost creeat sa traiască aici pe pămînt nu cu Dumnezeu in cer. Dumnezeu are în cer îngerii lui nu îi ia pe cei de pe pămînt la el.
1.Pentru ca sunt un las incapabil sa imi iau viata in propriile maini si sa o traiesc cu propriul creier.
2.Pentru ca ma simt bine atunci cand dau mi-e greu si ma gandesc ca e cineva acolo care ma ajuta sau care imi e alaturi, in loc sa trec singur peste greutati.
3.Pentru ca ma tem de necunoscut si de ce o sa fie dupa moarte. Imi place sa cred ca o sa fie roz si frumos ( sau ca o sa fie ceva ).
4.Pentru ca sunt ignorant si nu vreau sa imi deschid ochii sa vad ca de fapt sunt doar eu cu mine insumi intr-o lume a nimanui.
5.Inca nu m-am maturizat complet.
Așa, și tu? Sunt sigur că deja ai salvat 1000 de oameni de la părinții inculpați, ai ajuns departe în cercetarea ta pentru un vaccin împotriva cancerului(că tot ai adus vorba) și ai salvat o mulțime de oameni răpiți, iar până mori îi salvezi pe toți. Eu nu am voie să spun în ce mod ajut pentru că în cultul meu alții vorbesc despre noi, dar pe tine nu te împiedică nimic. Ia zi, cum ajuți tu nevoiașii? Poate ne întâlnim.
P.S. După cum ai văzut nu m-am referit(la întrebare) la cei ce suferă din cauza banilor.
Asta m-a împiedicat și pe mine o bună bucată de vreme să mă pocăiesc.
1. Acei copii vor avea viața veșnică și vor fi martori la judecata acelor oameni răi ce au abuzat de ei.
2. Nu sunt suficient de important(încă) încât să am accesul la detaliile planului Său, însă a dat o lege a firii- oamenii se reproduc dacă se împreunează, sămânța noastră este independentă de voința noastră. Cu cât știi mai multe și ești mai aproape de Cale cu atât ai o responsabilitate mai mare față de viața ta și a copilului.
3. Nu înțeleg.
Revenind la 1. "- Pentru copii aia rapiti si dusi la trafic de organe sau prostitutie, Dumnezeu ce face?, se spune ca Isus a murit ca noi sa fim liberi, libertatea acelor copii de ce nu le este data?" Vreau să fiu mântuit să-i pot pune Lui Întrebarea când voi avea dreptul să-L văd.
Nu conteaza ce am facut eu. Eu nu sunt ipocrit sa zic ca ma rog pentru aia in nevoie doar ca sa imi gadil orgoliu si sa stau linistit ca am favut ceva ceva ce in realitate nu ajuta pe nimeni.
Eu sunt crestin dar nu pot sa zic ca-mi pun toata credinta in Dumnezeu. Daca as face asta ar însemna să am credință, iar eu n-am credință nici cât un bob de muștar pentru că dacă aș avea aș putea muta munții dupa cum scrie si in evanghelie
Ba contează pentru nevoiași ce ai făcut tu. Dar nu ai făcut nimic și zici de pocăiți pe care nu-i cunoști. Pocăiții știu că numai lucrurile practice sunt răsplătite de către Dumnezeu și nu trece o săptămână fără să facă ceva pentru nevoiași.
Mă gândeam că dacă tot ai criticat pe tema asta înseamnă că faci ceva ce-ți dă acest drept(făcând parte dintr-o asociație sau ajutând pe cont propriu). Dar ești doar un nesimțit.
Daca nu fac aia e.
Daca fac nu ma voi sparge in figuri pe net.
Cert e ca nu stau sa ma rog la povesti ca sa fiu cu sufletul impacat ca "am facut ceva".
Dacă toată lumea ar muta munții de colo-colo pământul s-ar distruge.
Dacă nu iei în considerare efectele negative ale dorințelor tale "supranaturale" atunci nu ești demn de puterea darurilor Duhului Sfânt.
Și nici ceva nu faci, dar critici pe cei ce fac. Frumos din partea ta, nu că ai vrea tu să fii frumos...
Tu inca nu ai inteles ca rugandu te nu ajuti cu nimic, doar iti gadili tie orgoliu si cam atat?
Ti am zis, daca fac e treaba mea si nu ma sparg in figuri pe net, daca nu fac e tot treaba mea. Dar nu ma sparg in figuri ca ma rog la fantasme pentru cei care au nevoie de ajutor REAL.
"Pocăiții știu că numai lucrurile practice sunt răsplătite de către Dumnezeu și nu trece o săptămână fără să facă ceva pentru nevoiași." Pe lângă nesimțit ești și analfabet funcțional, sau te prefaci?
Te hotarasti odata ori faci ceva ori
"Îl aleg pe Dumnezeu pentru că am încredere că este drept și va face dreptate celor la care nu pot ajunge sau la care nu a ajuns nimeni."
il pui pe dumnezeu sa faca pentru tine?
"nu pot ajunge" poate învățăm și ce înseamnă "a nu putea".
Nu e vorba de dorinte supranaturale aici. Nu imi doresc sa mut muntii. Ideea pe care o exprimam era alta doar ca ti-a cam scapat.
Exact ce ziceam, nu faci nimic, da te rogi doar pentru orgoliu si sufletul tau, sa fii tu impacat ...in rest nu mai conteaza ca nu ajuti cu nimic
Tu confunzi "a putea" cu "a vrea" demonstrând că nu înțelegi cuvinte importante, de bază a limbii române.
Dacă tu nu poți transforma bumbacul în aur nu înseamnă că nu vrei ci sunt niște principii care te împiedică. Dacă eu nu pot ajunge la o persoană înseamnă că deși intuiesc că există și suferă, sunt niște bariere pe care nu le pot trece(informaționale, sociale, legale, ș.a.).
Pocăiții ajută practic în fiecare săptămână nevoiașii la care ajung(cerșetorii, copiii nefavorizați, bătrânii singuri ș.a.) pentru că asta este învățătura lui Hristos(Citește Matei 25:31-46).
Tu doar mi-ai demonstrat că ești nesimțit și nu înțelegi cuvinte comune ale limbii române. Mi-am pierdut vremea cu un arogant orgolios care nici nu înțelege ce citește. Of...
"Toți vrem să ieșim din acest infern numit pământ."
Naah.
Suntem multi carora ne place pe pamant.
Mie nu, fiindca ma uit și peste gard sa vad ce fac alți oameni, cum sunt, ce le lipsesc etc.
Sufăr și eu împreună cu ei, nu ma uit doar la mine, deci nu sunt egoist.