''Ca alegorie cosmică, Raiul este reprezentat prin altar. În săptămâna Paştilor uşile sale sunt lăsate deschise, tocmai pentru a ne aminti că Hristos a înviat şi ne-a deschis porţile Raiului. Altarul, plasat la Est, marcheaza poziţia cea mai sacră din clădire - sursa răsăritului, a "luminii lumii": „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." (Ioan 8:12). Deoarece evanghelia lasă să se înţeleagă că a doua venire a Mântuitorului se va petrece tot la răsărit (Matei 24:27), canoanele religioase pretind ca orice rugăciune să se facă spre această direcţie sacră. Evreii se roagă spre Ierusalim, musulmanii spre Mecca, iar creştinii spre răsărit.''
95. - Sfintii s-au calauzit in viata dupa "gandul lui Hristos" (I Cor. ' 2, 16) si astfel, gandul Legii Domnului dupa care au cugetat ziua si noaptea (Ps. 118, 55-56) le-a luminat mintea ca sa inteleaga care este largimea, adincimea si inaltimea cunoasterii... (Efes. 3, 18-19). Acest gind, dupa cum s-a exteriorizat Moise (Exod 34, 29) la Iisus, pe muntele Taborului, asa s-a exteriorizat si la sfinti, prieteni ai lui Dumnezeu (Iacob, 2, 23), incit, pictura bisericeasca le inconjoara capul cu aureola luminii dumnezeiesti, ca semn distinctiv, fata de muritorii obisnuiti. Aureola persoanelor Sfintei Treimi este despartita in trei, simbolul treimic, avand literele cuvintului ON = Eu sunt Cel ce sunt (Exod 3, 14). Aureola lui Dumnezeu-Tatal este intreita prin unitatea triunghiului, ca Cel ce este din vesnicie Nascator al Fiului si Purcezator al Sfintului Duh (Sim. Tes. IX, 18).
Boss is diferente minore intre isus si un zeu din religia hindusa. Amandoi se nasc din virgine, sunt profeti, si mor pentru pacatele lumii. Crestinismul e departe de a fi o religie originala. Craciunul si pastele si plasate convenabil fix cand era solstitiul de iarna si festivalul fertilitatii la pagani
Ai vazut vreo icoana a judecatii finale?
Mi-a atras mult atentia, in apare Iisus pe tron, Ioan botezatorul in dreapta si Maria in stanga. Stii ce e ciudat? In judecata de apoi la egipteni Osiris troneaza alaturi de Anubis zeul morti la dreapta si Isis zeita intelepciuni la stanga.
MadaTeIntreaba întreabă: