Simplu, pentru ca a fost indoctrinata atat de tare ca nu gandeste rational si pentru ca e mai important confortul psihic decat cunoasterea (daca nu vrea sa cunoasca, macar sa nu se lase prostita, cum se intampla).
Unii din frica nu pot, pentru ca asa au fost crescuti de mici. Se tem ca nu cumva sa existe totusi d-zeu, iar ei sa ajunga in iad dupa ce mor. Iar altii nu sunt suficient de inteligenti, rezonabili si rationali
Toti suntem inteligenti. ( mda... recunosc nu ma pot impaca cu aceasta idee din moment ce nu pot sa scap din mandria din mine).
Este alegerea fiecaruia. Daca persoana crede sau nu in Dumnezeu, este alegerea ei. Este dreptul ei la vointa, opinie.
Oamenii, indiferent de inzestrarea cerebrala pe care o au, constientizeaza viata cu tot ce implica ea (dragoste, suferinta, sperante, dezamagiri) iar moartea ne priveaza de aceste lucruri, de aici si frica de moarte. Ne vine greu sa acceptam ca dupa ce murim nu o sa mai simtim nimic nu o sa mai stim nimic, Astfel intervine o zeitate care indeplineste o cerinta fundamentala: perpetuarea vietii dupa moarte. Credinta intr-un zeu inseamna confort psihic, inlaturarea incertitudinii si sentimentul echilibrului.
-Pentru ca si persoanele inteligente,rezonabile,rationale au nevoia de confort psihic,de protectie superioara.
-Pentru ca si persoanele inteligente, rezonabile si rationale au fost crescute intr-un mediu religios si au adoptat implicit valorile religioase ale parintilor, rudelor, au imitat pana si-au integrat bine de tot aceste credinte.
-Acum tine de fiecare daca odata ajunsi la maturitate, privesc totul dintr-un alt unghi de vedere sau continua pe calea cea dreapta.
-Asta depinde mult de cursul vietii lor si ce schimbari intervin; la schimbare contribuie si spiritul lor de observatie a detaliilor atunci cand ele apar in viata.
Frica de viata si de moarte de duce spre religie, nu-i de mirare ca atatia ateii sunt cat oamenii bogati in lume, am ramas uimit sa vad ca 200 de milioane de oamenii au 95 la suta din bogatile lumii cam cati ateii sunt in lume, ateii au raiul pe pamant, bine nu toti e doar o presupunere
Nu am ce vorbi cu tine...am inceput sa cred ca o discutie cu un crestin este total o pierdere de timp si energie, orice ti'as zice tu tot ce vrei o sa intelegi..pentru ca refuzi sa privesti din alta perspectiva..aceea ca dumnezeu POATE, am zis POATE sa nu existe.Nici macar pe ideea ca "poate sa nu existe" nu vreti sa ganditi putin, poate pentru ca daca va indoiti de existenta lui, e considerat pacat, cine stie...pa
Vad ca ai prins si tu gustul "caterincii")) Sper ca ti'ai dat seama ca eu fac caterinca pe seama voastra pentru ca ati devenit un mod de entertainment...mai nou se fac standup comedies si emisiuni televizate despre prostia care va bantuie creierele...
Ma bucur totusi pentru voi, ca aveti impresia ca sunteti pe calea cea buna...
"Orice este dincolo de limitele minţii umane este fie iluzie, fie inutilitate; şi din moment ce zeul vostru trebuie să fie una dintre cele două, în primul caz ar trebui să fiu nebun să cred în el, iar în al doilea prost." - Marchizul de sade.
Dar de ce ma pui si pe mine in aceeasi oala? Nici nu ma cunosti si deja iti dai cu parerea...Cat despre crestini, consider ca sunt mult mai inteligenti mai evoluati si nu ca voi (fara ocupatie), care stiti doar sa denigrati crestinii si sa faceti misto de credinta lor!
"Vad ca ai prins si tu gustul "caterincii""
wow. ce gluma... tu ai spus-o si tot tu ai ras la ea. poor you!
Mai intai ma intrebi de ce te pun in aceeasi oala cu toti crestinii, dupa care imi dai un gen de raspuns la care ma asteptam... Vorbind la GENERAL, de toti ateii... dupa parerea ta ei fiind prosti si fara ocupatie
Dupa care te iei de alt aspect dintr'un alt raspuns al meu catre Alan in care eram sarcastic si am vrut sa'i arat ca nu'i asa de rau sa razi precum imi reprosase cu alte ocazii...
I rest my case
"Vorbind la GENERAL, de toti ateii... dupa parerea ta ei fiind prosti si fara ocupatie"
Daca te simti asta e!
In fine, eu ti-am raspuns frumos la intrebare, iar tu, avand chef de disensiuni, mi-ai raspuns sincer si sictirit: "Clar"
Apoi, ca sa pui punct convorbirii ai adaugat"Nu am ce vorbi cu tine..."!, ca saracul de tine, esti prea desptept ca sa te cobori la mintea unui crestin.
Eu vreau pace, dar se pare ca tu nu vrei.
O seara buna si sper ca urmatoarea discutie sa fie intr-o alta atmosfera mai placuta!
Uite...imi e cam lene ca sa scriu - mai ales pentru ca e extrem de tampita intrebarea. Stii de ce ar trebui sa creada? Pentru ca a fost creata de Dumnezeu si pentru ca a primit aceste calitati. Te crezi o persoana inteligenta, rezonabila si rationala? Toate aceste calitati tii le-a dat Dumnezeu, acest Dumnezeu care te iubeste si te asteapta ca sa il cauti mai mult pentru ca el vegheaza pentru tine pacatosul pana la finalul zilelor tale.
Pentru ca e o persoana inteligenta, rezonabila, rationala.
am o alta intrebare :
De ce nu ar crede o persoana inteligenta, rezonabila, rationala, in dumnezeu?
De ce ar dainui o poveste neadevarata timp de 2000 de ani? tu crezi in minuni, nu in autosugestie? cea mai simpla minune e sfanta aghezma care nu se strica, bunica are din 1947
Unicorns are real O_O https://i.chzbgr.com/maxW500/6077366272/h31BD7275/