| Nucreeed a întrebat:

De ce ar crede o persoana inteligenta,rezonabila,rationala, in dumnezeu?

44 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

"Orice este dincolo de limitele minţii umane este fie iluzie, fie inutilitate"
Destul de interesanta perspectiva, dar aici in acest context se presune ca omul e cea mai avasata forma de viata din univers, dar sa fim realisti suntem doar cea mai avansata forma de viata de pe pamant. Deci dincolo de ceia ce isi poate inchipui omul poate fi multe lucru (acum nu ma refer la mitologia crestina sau alt tip de mitologie) ci de logica. Logica umana nu e tocmai inefailibil, daca ar fi asa ar fi o dogmalaughing

| StefaniaM a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu i-a creat!

| Ironicnαme a răspuns:

Pentru că așa a fost creat. Dumnezeu înseamnă iubire, pasiune, amor... *emmaS voice*

| Voidwithin a răspuns:

Pentru ca e alegerea fiecaruia sa credem in ce vrem. Poate din credinta in Dumnezeu isi ia vointa si continua sa mearga mai departe.
Poti sa crezi in Dumnezeu si in stiinta in acelasi timp asta daca stii cum sa le combini.

| Nucreeed explică (pentru Voidwithin):

Adica sa se minta singuri doar pentru ca asa se simt ei bine?rolling on the floor))LMAO

| Voidwithin a răspuns (pentru Nucreeed):

Nu neaparat poti crede ca Dumnezeu a facut big-bangul. Poti crede ca Adam si Eva au evoluat tot din maimute pana stadiul de oameni.Deci in concluzie te poti gandi ca ar exista si o parte stiintifica lasata de Dumnezeu pentru noi, in schimb daca nu crezi in Dumnezeu(sau nu poti concepe macar ca el ar exista acolo undeva doar pentru cateva secunde) atunci nici un raspuns nu cred ca iti va fi pe plac.

| CristiB93 a răspuns:

Pentru-ca altfel nu ar fi rationala si nu si-ar da seama ca trebuie sa fi prost sa crezi ca totul a aparut degeaba, fara vreun scop sau sens in univers, fara un creator.

| AwaZoh98 a răspuns (pentru StefaniaM):

Nu sunt singura cu astfel de raspuns! big grin

| Nucreeed explică (pentru AwaZoh98):

Da...nu esti singura cretina de pe aici, vad ca'ti faci repede prieteni.Hai pa!

| AwaZoh98 a răspuns (pentru Nucreeed):

Ca de obicei aberezi, insiri cuvinte fara noima in speranta ca cineva te va trata cu seriozitate si-ti va aprecia momentele de febra deliranta "insight genial".
Tu chiar nu-ti dai seama cat esti de ridicol uneori?
Macar eu sunt sociabila si am cei 7 ani de acasa, nu ca tine care nu faci altceva decat sa spui cuvinte ofensatoare despre altii.
Nu-mi mai da reply la comentariu daca vei mai spune o prostie. Macar asa sa te revansezi ca m-ai jignit. oh go on
Good night! happy

| Nucreeed explică (pentru AwaZoh98):

Ma, tu n'ai idee ce parere am eu despre tine si cand imi vii cu raspunsuri d'alea cum ca dumnezeu te'a creat...SUNT satul de raspunsuri d'astea, ce nu intelegi? Tu nu'ti dai seama cat de indoctrinata esti...incearca putin sa gandesti din alta perspectiva, sunt atatea lucruri care se contrazic in biblie si in tot ce tine de religia voastrasad
De ce crezi ca 85% din populatia tarilor nordice(cele mai dezvoltate din lume) sunt atei si la noi sunt 99% crestini? Este o chestie ce tine de educatie, de ce nu vrei sa intelegi? S'a dovedit ca, cu cat o tara este mai saraca, cu atat are mai multi oameni religiosi.
Ramai la credinta ta daca asta te face fericita, dar sa stii ca te minti singura...n'o sa vrei sa crezi asta acum, dar poate mai incolo o sa-ti dai seama de asta.Sa stii ca nu e nimic rau sa te indoiesti de existenta lui dumnezeu si sa-ti pui multe intrebari...asa au facut multi si in cele din urma au devenit ateistraight face

| AwaZoh98 a răspuns (pentru Nucreeed):

Adevarul despre Dumnezeu nu cred ca il stie nimeni, insa eu sunt sigura 100% de existenta LUI. De aceea cred ca este decizia mea si ar trebui sa mi-o respecti asa cum ti-o respect si eu pe-a ta, nebaganduti-L pe Dumnzeu pe gat.

De asemenea, ma deranjeaza cand cineva ma jigneste fara motiv, nestiind poate ca eu nu sunt tocmai asa.
in fine, dupa cum ti-am mai zis, sa incheiem subiectul si sper ca urmatoarea discutie dintre noi doi sa fie intr-o atmosfera mai placuta. Daca ai observat, eu nu te-am jignit deloc, din contra am vrut sa aplanez orice conflict, dar tu singur te bagai in seama, tu singur ma jigneai. big grin
Bye-bye!winking

| doctorandus a răspuns:

Intrebarea asta arata ca ai lipsit de la cateva mii de ani de filosofie (de la vechii greci pana-n secolul XXI).

| Lucas3031 a răspuns:

Pentru ca Dumnezeul il ajuta