| Nucreeed a întrebat:

De ce ar crede o persoana inteligenta,rezonabila,rationala, in dumnezeu?

44 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca in El sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei.

| Inferno a răspuns (pentru EmaS):

De ce ar crede o persoana inteligenta, rezonabila, rationala, in dumnezeu ca in El sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei?

| anonim4565 a răspuns:

Pentru ca e o persoana inteligenta, rezonabila, rationala.
am o alta intrebare :
De ce nu ar crede o persoana inteligenta, rezonabila, rationala, in dumnezeu?

| CristiB93 a răspuns:

Pentru-ca altfel nu ar fi rationala si nu si-ar da seama ca trebuie sa fi prost sa crezi ca totul a aparut degeaba, fara vreun scop sau sens in univers, fara un creator.

| doctorandus a răspuns:

Intrebarea asta arata ca ai lipsit de la cateva mii de ani de filosofie (de la vechii greci pana-n secolul XXI).

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Frica de viata si de moarte de duce spre religie, nu-i de mirare ca atatia ateii sunt cat oamenii bogati in lume, am ramas uimit sa vad ca 200 de milioane de oamenii au 95 la suta din bogatile lumii cam cati ateii sunt in lume, ateii au raiul pe pamant, bine nu toti e doar o presupunere

| Mădă0611 a răspuns:

Simplu, pentru ca a fost indoctrinata atat de tare ca nu gandeste rational si pentru ca e mai important confortul psihic decat cunoasterea (daca nu vrea sa cunoasca, macar sa nu se lase prostita, cum se intampla).

| AvalohAlyn a răspuns:

Ca sa intrebe Infams.
La o asa intrebare asa raspunslaughing

| Nucreeed explică (pentru AvalohAlyn):

Vad ca ai prins si tu gustul "caterincii"rolling on the floor)) Sper ca ti'ai dat seama ca eu fac caterinca pe seama voastra pentru ca ati devenit un mod de entertainment...mai nou se fac standup comedies si emisiuni televizate despre prostia care va bantuie creierele...
Ma bucur totusi pentru voi, ca aveti impresia ca sunteti pe calea cea buna...

| Inferno a răspuns (pentru AvalohAlyn):

" rolling on the floor Ha Ha HA. Ce amuzant. Ha Ha HA, Ha Ha HA."

| Inferno a răspuns (pentru AvalohAlyn):

"Orice este dincolo de limitele minţii umane este fie iluzie, fie inutilitate; şi din moment ce zeul vostru trebuie să fie una dintre cele două, în primul caz ar trebui să fiu nebun să cred în el, iar în al doilea prost." - Marchizul de sade.

| AwaZoh98 a răspuns (pentru Nucreeed):

Dar de ce ma pui si pe mine in aceeasi oala? straight face Nici nu ma cunosti si deja iti dai cu parerea...Cat despre crestini, consider ca sunt mult mai inteligenti mai evoluati si nu ca voi (fara ocupatie), care stiti doar sa denigrati crestinii si sa faceti misto de credinta lor!

"Vad ca ai prins si tu gustul "caterincii""
wow. ce gluma... tu ai spus-o si tot tu ai ras la ea. poor you! sad

| Nucreeed explică (pentru AwaZoh98):

Mai intai ma intrebi de ce te pun in aceeasi oala cu toti crestinii, dupa care imi dai un gen de raspuns la care ma asteptam... Vorbind la GENERAL, de toti ateii... dupa parerea ta ei fiind prosti si fara ocupatiestraight face
Dupa care te iei de alt aspect dintr'un alt raspuns al meu catre Alan in care eram sarcastic si am vrut sa'i arat ca nu'i asa de rau sa razi precum imi reprosase cu alte ocazii...

I rest my case

"Vorbind la GENERAL, de toti ateii... dupa parerea ta ei fiind prosti si fara ocupatie"

Daca te simti asta e! big grin
In fine, eu ti-am raspuns frumos la intrebare, iar tu, avand chef de disensiuni, mi-ai raspuns sincer si sictirit: "Clar"
Apoi, ca sa pui punct convorbirii ai adaugat"Nu am ce vorbi cu tine..."!, ca saracul de tine, esti prea desptept ca sa te cobori la mintea unui crestin.
Eu vreau pace, dar se pare ca tu nu vrei.sad
O seara buna si sper ca urmatoarea discutie sa fie intr-o alta atmosfera mai placuta!winking

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

"Orice este dincolo de limitele minţii umane este fie iluzie, fie inutilitate"
Destul de interesanta perspectiva, dar aici in acest context se presune ca omul e cea mai avasata forma de viata din univers, dar sa fim realisti suntem doar cea mai avansata forma de viata de pe pamant. Deci dincolo de ceia ce isi poate inchipui omul poate fi multe lucru (acum nu ma refer la mitologia crestina sau alt tip de mitologie) ci de logica. Logica umana nu e tocmai inefailibil, daca ar fi asa ar fi o dogmalaughing

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

De ce ar dainui o poveste neadevarata timp de 2000 de ani? tu crezi in minuni, nu in autosugestie? cea mai simpla minune e sfanta aghezma care nu se strica, bunica are din 1947

| sublime89 a răspuns:

Unii din frica nu pot, pentru ca asa au fost crescuti de mici. Se tem ca nu cumva sa existe totusi d-zeu, iar ei sa ajunga in iad dupa ce mor. Iar altii nu sunt suficient de inteligenti, rezonabili si rationali laughing

| M25M a răspuns:

Oamenii, indiferent de inzestrarea cerebrala pe care o au, constientizeaza viata cu tot ce implica ea (dragoste, suferinta, sperante, dezamagiri) iar moartea ne priveaza de aceste lucruri, de aici si frica de moarte. Ne vine greu sa acceptam ca dupa ce murim nu o sa mai simtim nimic nu o sa mai stim nimic, Astfel intervine o zeitate care indeplineste o cerinta fundamentala: perpetuarea vietii dupa moarte. Credinta intr-un zeu inseamna confort psihic, inlaturarea incertitudinii si sentimentul echilibrului.

| Lizzu a răspuns:

-Pentru ca si persoanele inteligente,rezonabile,rationale au nevoia de confort psihic,de protectie superioara.
-Pentru ca si persoanele inteligente, rezonabile si rationale au fost crescute intr-un mediu religios si au adoptat implicit valorile religioase ale parintilor, rudelor, au imitat pana si-au integrat bine de tot aceste credinte.

-Acum tine de fiecare daca odata ajunsi la maturitate, privesc totul dintr-un alt unghi de vedere sau continua pe calea cea dreapta.
-Asta depinde mult de cursul vietii lor si ce schimbari intervin; la schimbare contribuie si spiritul lor de observatie a detaliilor atunci cand ele apar in viata.

| Exilee a răspuns:

Toti suntem inteligenti. ( mda... recunosc nu ma pot impaca cu aceasta idee din moment ce nu pot sa scap din mandria din mine).

Este alegerea fiecaruia. Daca persoana crede sau nu in Dumnezeu, este alegerea ei. Este dreptul ei la vointa, opinie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil din dorinta de-a trai, adica dumnzeu=viata eterna
ateu=viata limitatalaughing

| Voidwithin a răspuns:

Pentru ca e alegerea fiecaruia sa credem in ce vrem. Poate din credinta in Dumnezeu isi ia vointa si continua sa mearga mai departe.
Poti sa crezi in Dumnezeu si in stiinta in acelasi timp asta daca stii cum sa le combini.

| Nucreeed explică (pentru Voidwithin):

Adica sa se minta singuri doar pentru ca asa se simt ei bine?rolling on the floor))LMAO

| Voidwithin a răspuns (pentru Nucreeed):

Nu neaparat poti crede ca Dumnezeu a facut big-bangul. Poti crede ca Adam si Eva au evoluat tot din maimute pana stadiul de oameni.Deci in concluzie te poti gandi ca ar exista si o parte stiintifica lasata de Dumnezeu pentru noi, in schimb daca nu crezi in Dumnezeu(sau nu poti concepe macar ca el ar exista acolo undeva doar pentru cateva secunde) atunci nici un raspuns nu cred ca iti va fi pe plac.

| Silviuloan a răspuns:

Da de ce sa nu creada?!

| StefaniaM a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu i-a creat!

| AwaZoh98 a răspuns (pentru StefaniaM):

Nu sunt singura cu astfel de raspuns! big grin

Da...nu esti singura cretina de pe aici, vad ca'ti faci repede prieteni.Hai pa!

Ca de obicei aberezi, insiri cuvinte fara noima in speranta ca cineva te va trata cu seriozitate si-ti va aprecia momentele de febra deliranta "insight genial".
Tu chiar nu-ti dai seama cat esti de ridicol uneori?
Macar eu sunt sociabila si am cei 7 ani de acasa, nu ca tine care nu faci altceva decat sa spui cuvinte ofensatoare despre altii.
Nu-mi mai da reply la comentariu daca vei mai spune o prostie. Macar asa sa te revansezi ca m-ai jignit. oh go on
Good night! happy

Ma, tu n'ai idee ce parere am eu despre tine si cand imi vii cu raspunsuri d'alea cum ca dumnezeu te'a creat...SUNT satul de raspunsuri d'astea, ce nu intelegi? Tu nu'ti dai seama cat de indoctrinata esti...incearca putin sa gandesti din alta perspectiva, sunt atatea lucruri care se contrazic in biblie si in tot ce tine de religia voastrasad
De ce crezi ca 85% din populatia tarilor nordice(cele mai dezvoltate din lume) sunt atei si la noi sunt 99% crestini? Este o chestie ce tine de educatie, de ce nu vrei sa intelegi? S'a dovedit ca, cu cat o tara este mai saraca, cu atat are mai multi oameni religiosi.
Ramai la credinta ta daca asta te face fericita, dar sa stii ca te minti singura...n'o sa vrei sa crezi asta acum, dar poate mai incolo o sa-ti dai seama de asta.Sa stii ca nu e nimic rau sa te indoiesti de existenta lui dumnezeu si sa-ti pui multe intrebari...asa au facut multi si in cele din urma au devenit ateistraight face

Adevarul despre Dumnezeu nu cred ca il stie nimeni, insa eu sunt sigura 100% de existenta LUI. De aceea cred ca este decizia mea si ar trebui sa mi-o respecti asa cum ti-o respect si eu pe-a ta, nebaganduti-L pe Dumnzeu pe gat.

De asemenea, ma deranjeaza cand cineva ma jigneste fara motiv, nestiind poate ca eu nu sunt tocmai asa.
in fine, dupa cum ti-am mai zis, sa incheiem subiectul si sper ca urmatoarea discutie dintre noi doi sa fie intr-o atmosfera mai placuta. Daca ai observat, eu nu te-am jignit deloc, din contra am vrut sa aplanez orice conflict, dar tu singur te bagai in seama, tu singur ma jigneai. big grin
Bye-bye!winking

| AwaZoh98 a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu este creatorul ei! straight face

Clar

Ce raspuns "inteligent" ai dat! nu mai fi sarcastic si spune clar ceea ce vrei sa spui...straight face

Nu am ce vorbi cu tine...am inceput sa cred ca o discutie cu un crestin este total o pierdere de timp si energiesad, orice ti'as zice tu tot ce vrei o sa intelegi..pentru ca refuzi sa privesti din alta perspectiva..aceea ca dumnezeu POATE, am zis POATE sa nu existe.Nici macar pe ideea ca "poate sa nu existe" nu vreti sa ganditi putin, poate pentru ca daca va indoiti de existenta lui, e considerat pacat, cine stie...happypa

| Inferno a răspuns (pentru AwaZoh98):

De ce ar crede o persoana inteligenta, rezonabila, rationala, ca Dumnezeu este creatorul ei?

| AwaZoh98 a răspuns (pentru Inferno):

Esti cumva in reluare? laughing Am citit si eu intrebarea! Mersi oricum ca iti faci griji pentru noi, crestinii! big grin oh go on

| Ironicnαme a răspuns:

Pentru că așa a fost creat. Dumnezeu înseamnă iubire, pasiune, amor... *emmaS voice*

| VladyCristian a răspuns:

Uite...imi e cam lene ca sa scriu - mai ales pentru ca e extrem de tampita intrebarea. Stii de ce ar trebui sa creada? Pentru ca a fost creata de Dumnezeu si pentru ca a primit aceste calitati. Te crezi o persoana inteligenta, rezonabila si rationala? Toate aceste calitati tii le-a dat Dumnezeu, acest Dumnezeu care te iubeste si te asteapta ca sa il cauti mai mult pentru ca el vegheaza pentru tine pacatosul pana la finalul zilelor tale.

| Al99 a răspuns:

Tocmai de aceea.

| Lucas3031 a răspuns:

Pentru ca Dumnezeul il ajuta