| AvalohAlyn a întrebat:

De ce Biserica a devenit o afacere din pacate?
De ce Biserica și bisericile care se vor creștine și Îl reprezintă pe Iisus (teoretic nu practic din pacate)au avere,cer bani pe serviciile religioase și au pangare sau magazine religioase bisericești?)
Dumnezeu ni se oferă/descopera in mod gratuit,in dar ați primit,in dar sa dati (așa scrie in Biblie). Serviciile religioase ar trebui sa fie gratuite, Iisus Hristos nu cere și nu vrea bani de la oameni, El se descoperă, se primește în dar nu cu plata că nu e un serviciu de catering sau serviciu comercial ci divin.Asa ar trebui sa fie.In schimb multi,foarte multi nu respecta învățătura lui Iisus dar vorbesc și cică reprezintă pe Iisus,cum e biserica,Iisus și tainele Sale se primesc in dar,așa se trebui, că preoții cer bani asta e altceva, Iisus și tainele Sale nu sunt condiționate prin bani că nu e livrare foodpanda sau serviciu medical, comercial sau de transport în comun etc că sa ceara bani.Sunt servicii divine așa că de ce cer biserica și preoții, pastorii etc bani în schimbul lor? Dumnezeu nu costa bani, Iisus a zis apostolilor in Biblie:In dar ați primit, in dar sa dati mai departe..Biserica nici nu ar trebui să aibă avere daca stăm și ne gândim puțin. Iisus a fost om simplu,importantă e învățătura Lui iar noi știm bine ce a propovăduit Iisus:iubirea,bunatatea,nematerialismul,milostenia deci de ce bisericile creștine au avere? Averea Bisericii ar trebui sa fie Iisus.,Dumnezeu altfel daca au avere,cer bani, au pangare religioase se aseamănă foarte mult cu afacerile comerciale gen MC Donald's, Tarom etc ba chiar nu se diferențiază cu mare lucru de ele.E logic iar Iisus nu s-a vrut un Bill Gates sau nu a vrut că reprezentanții Lui sa fie un Donald Trump ci sa transmită învățătura lui Iisus mai departe și harul.
Eu cred în Dumnezeu, in Iisus dar văd că multi din cei ce se vor reprezentanți (cum se vrea Biserica nu prea mai respectă învățătura lui Iisus ..Era un user aic mai de mult care credea în învățătura lui Iisus și in Dumnezeu,era creștin dar nu se ducea la biserica si nu prea credea în ea,credea că majoritatea sau mulți dintre cei ce reprezintă creștinismul nu mai respectă Evanghelia așa și eu cred,mai bine ne rugăm acasă, in liniștea nopții, a dimineții etc decat sa ne încredem mai mult în om ca fii d cu har și să-i pupam și mana. Dumnezeu, Iisus e singurul în care trebuie sa ne încredem..biserica a ajuns să fie prea comercială din păcate..Totuși poate nu a fost întotdeauna așa.
Ce părere aveți despre subiect? As avea dreptate macar puțin?

13 răspunsuri:
| gemeni6226 a răspuns:

Ai dreptate de aceea nici nu ma duc la biserica cand e slujba doar cand nu e si din 2000 nici nu am platit taxe.Doar cand a murit sotul si a trebuit sa-l inmormintam.E foarte lung de ce m-au suparat preotii sa povestesc dar m-au suparat si de atunci nu mai particip la slujbe. Daca au fost in stare sa vorbeasca cu o femeie nevinovata asa atunci nu merita respectul meu.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Bisericile au devenit Babilon. In Apocalipsa Dumnezeu spune: "Ieșiți din Babilon poporul Meu sa nu va faceți părtași la păcatele ei". Deci daca iești in Biserica, Dumnezeu îți zice sa ieși din ea. Daca nu faci parte din nici o biserica, nu o căuta. Poti sa-i slujești lui Dumnezeu si daca nu ești înregistrat dintr-un registru pământesc. Important este sa fim înscriși in Cartea Vieți. Iar botezul poate fi făcut si de către alte grupări de creștini care nu sunt organizați oficial. Una din acestea este gruparea " Divina Vindecare " care editează o revista cu același nume. Vezi site-ul cu același nume.

| Algo098 a răspuns:

Biserica a fost intotdeauna o afacere si e normal sa fie asa. Orice domeniu e o afacere. Biserica presteaza niste servicii care sunt cumparate de beneficiarii acestor servicii. Nimic nu e gratuit. E dupa cerere si oferta si dupa monopol. Eu pe Dz cel atotstiutor, atotputernic, bun si iubitor, invizibil, impotent, mut, surd si orb il il intalnesc la tot pasul. Puterea, iubirea si maretia lui le vad cand trec pe langa o biserica, pe langa un spital plin cu bolnavi, cand vad oameni in situatii dificile si asa mai departe si in consecinta nu vad ce rorst ar avea sa ma rog si sa cred in ceva inexistent fie in biserica, fie in afara ei.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns:

O Biserica FARA suport financiar NU POATE EXISTA, Dumnezeu a instaurat o metoda de a face ca Biserica sa existe. Sunt doua metode de finantare a bisericilor, PRIMA este de la Bugetul de STAT and preotii, pastorii mai jumulesc enoriasii de ceva bani ca la ortodocsi si a DOUA metoda folosita DOAR de o singura Biserica din Romania (AZS), subventia enoriasilor in mod direct catre Biserica unde toare servicile pastorale (preotesti) (inmormantari, nunti etc) SUNT GRATUITE. Aceasta Biserica NU PRIMESTE NIMIC de la Bugetul de STAT ca toate celelate Biserici care tariesc din impozitarea oamenilor.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum adica a devenit o afacere? A fost vreodata altceva?

| cristi202 a răspuns:

Sunt de acord ca biserica a devenit o afacere profitabila. Se zice ca trei lucruri invirt in lume cei mai.multi bani: sexul, armele, si religia. Si e trist ca ceva care trebuia sa fie spre a da e facut sa fie spre a fi stors.

| mentholinks a răspuns:

Ca-s flamanzi.

| BunaNeata1 a răspuns (pentru gemeni6226):

Hristos a înviat!
Doamnă, iertați-mi îndrăzneala, dar nu toți preoții sunt la fel. E exagerat să facem generalizări. Iar credința nu ține de preot, nici măcar mersul la biserică nu ține de el, ci de sufletul omului. Preoții sunt și ei oameni, au și ei griji și probleme, dar Iisus Hristos ne spune în Biblie ca să nu judecăm. Nu putem ști ce e în sufletul omului. Faptul că ați fost Dvs sau altcineva jignită nu înseamnă că aceasta a fost intentia preotului, poate v-a dat un sfat formulat nepotrivit. De exemplu, pe mine nu m-am jignit niciodată un preot, dar merg la biserică la Sfânta Liturghie, nu chiar întotdeauna, dar în general merg. Au fost cazuri să nu ascult de sfaturile preotului și să îi spun în față că nu vreau să ascult ce îmi spune. Nu am fost jignită. Nu-i cazul să facem generalizări. Dumnezeu ne învață să iertăm greșiților noștri, ca să ni se ierte și nouă păcatele.

Doamne ajută!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zeciuiala reprezintă un concept din Vechiul Testament. Oferirea zeciuielii era o cerinţă a legii, prin care toţi evreii trebuiau să ofere 10% din tot ceea ce câştigau, aducându-l în Tabernacol / Templu (Levitic 27:30; Numeri 18:26; Deuteronom 14:24; 2 Cronici 31:5). Unele persoane înţeleg zeciuiala Vechiului Testament ca pe o metodă de taxare cu scopul de a asigura resurse pentru preoţii şi leviţii care se ocupau cu jertfele. Noul Testament nu porunceşte nicăieri şi nici chiar nu recomandă creştinilor să se supună unui sistem legalist de zeciuială. Apostolul Pavel spune totuşi că toţi creştinii trebuie să pună deoparte o cotă din veniturile lor pentru a susţine biserica.

| gemeni6226 a răspuns (pentru BunaNeata1):

Hristos a inviat, ma bucur ca nu toti preotii sunt la fel dar mie viata mi-a scos in cale doar din acestia.Nu sfat mi-a dat ca nu i-am cerut nici una era altceva.Deci un preot catolic cand am mers sa platesc darul anual s-a rastit la mine ca da unde lucrez? la penitenciar ca imi permit sa dau atit? deci in loc sa se bucure ca platesc mai mult decat s-ar fi asteptat s-a rastit la mine.De atunci nu a mai vazut de la mine nici un leu.Pai daca te rastesti la om ca iti da bani atunci nu mai primeste altul sa nu aiba ocazia de a se rasti.
A mai fost si un alt caz tot asa cand am mers sa platesc darul anual pentru parintii mei tot asa s-a rastit la mine un popa catolic. Poate preotii ortodoxi sunt mai altfeli dar eu sunt catolica.

| Veltorb a răspuns:

Biserica este o afacere de când a fost creată, are scopul de a controla masele prin frică și credințe comune