Am vazut mai devreme un documentar pe National Geographic despre raspandirea crestinismului si mersul apostolilor prin lume dupa ce Iisus a inviat si s-a ridicat la cer.
Tocmai spuneau ca Iisus niciodata nu a ridicat temple in numele a ceea ce el propovaduia si credea. Nu a ridicat nimic, nici macar un lacas de cult al crestinismului.
Cei care au facut asta au fost cei care si-au dorit o meserie din asta, bani, lux si averi.
Iisus chiar era impotriva averilor pamantesti, niciodata nu indemna oamenii sa stranga avere materiala ci doar spirituala...
Totul s-a distorsionat si s-a inteles cat de gresit s-a putut.
Se poate sa ma fi exprimat eu gresit, dar eu stiam ca nu se punea problema ca Iisus era pe atunci crestin pentru ca, crestinismul s-a infiintat oficial dupa moartea sa pe baza a tot ceea ce el invata, pe baza a ceea ce apostolii si adeptii lui au dus mai departe in cele patru colturi ale lumii.
Deci implicit vine vorba de crestinism...
Ma insel?
Uite aici ceva legat de asemanarea dintre comunism si crestinism:http://666soarelenegru.blogspot.ro/......menii.html
Pentru că "tătucul" Stalin se vroia pe sine "mântuitor" de aceea a și introdus cultul personalității.
Iar, comisarii iudeo-comuniști, "apostoli" în țările în care dictau.
Adevăratul praf în ochi și opiu al maselor a fost comunismul, care i-a lăsat pe oameni fără propietăți, intimitate și spiritualitate, urmărind sceptrul "bunăstării colective" care n-a mai apărut niciodată.
Cine nu era de acord cu ei, era trimis puțin la rece în Siberia să-și adune gândurile și să-și culeagă dinții de pe asfalt.