Pentru că "tătucul" Stalin se vroia pe sine "mântuitor" de aceea a și introdus cultul personalității.
Iar, comisarii iudeo-comuniști, "apostoli" în țările în care dictau.
Adevăratul praf în ochi și opiu al maselor a fost comunismul, care i-a lăsat pe oameni fără propietăți, intimitate și spiritualitate, urmărind sceptrul "bunăstării colective" care n-a mai apărut niciodată.
Cine nu era de acord cu ei, era trimis puțin la rece în Siberia să-și adune gândurile și să-și culeagă dinții de pe asfalt.
Am vazut mai devreme un documentar pe National Geographic despre raspandirea crestinismului si mersul apostolilor prin lume dupa ce Iisus a inviat si s-a ridicat la cer.
Tocmai spuneau ca Iisus niciodata nu a ridicat temple in numele a ceea ce el propovaduia si credea. Nu a ridicat nimic, nici macar un lacas de cult al crestinismului.
Cei care au facut asta au fost cei care si-au dorit o meserie din asta, bani, lux si averi.
Iisus chiar era impotriva averilor pamantesti, niciodata nu indemna oamenii sa stranga avere materiala ci doar spirituala...
Totul s-a distorsionat si s-a inteles cat de gresit s-a putut.
Uite aici ceva legat de asemanarea dintre comunism si crestinism:http://666soarelenegru.blogspot.ro/......menii.html
Se poate sa ma fi exprimat eu gresit, dar eu stiam ca nu se punea problema ca Iisus era pe atunci crestin pentru ca, crestinismul s-a infiintat oficial dupa moartea sa pe baza a tot ceea ce el invata, pe baza a ceea ce apostolii si adeptii lui au dus mai departe in cele patru colturi ale lumii.
Deci implicit vine vorba de crestinism...
Ma insel?
DaciaRomania întreabă: