Cine spune ca e populara?!
Nici macar babele care sunt zilnic la biserica nu o citesc. Ele casca gura la ce spune popa.
Evreii au tipărit și distribuit în toată lumea probabil sute de milioane de biblii, iar rezultatul se vede, faptul că există în jur de 2 miliarde de creștini în lume vorbește de la sine.
Da este popula, ră deoarece toţi cred în cele scrise acolo dar nimeni nu se-ntreabă dacă cele scrise acolo au un fundament real, sau sunt reale şi nu invenţii.
Toţi cred într-o carte despre care nu există dovezi că reprezintă sau este cuvântul unei divinităţi.
Biblia este populara?
Nu stiam asta! Bine ca mi-ai zis, desi eu credeam ca oamenii obisnuiti (poporul), habar nu au de Biblie, decat din povestite, adica fie nu stiu sa citeasca, fie nu au competenta 'exegezei'.
Dar daca au Credinta este mai mult decat suficient!
Pe de alta parte ti-as reaminti ca toate marile creatii artistice, de la anul zero incoace au legatura cu 'ceva din Biblie! Chiar si ateii vostri, fac referinta la Biblie, caci o contrazic! Si musulmanii, la fel.Despre culte ce sa mai zic? Astia au furat cate o idee, tot din Biblie, pe care neantelegand-o au transformat-o intr-o sursa de profit!
Pe de alta parte, chinezii si indienii, masa cea mai mare de populatie, nici nu au auzit de Biblie, desi religia lor este destul de asemanatoare, in anumite puncte esentiale!
Florin Salam Canta acum in USA!
Bine ca-i intoxica si pe aia! dar Biblia nu e Toxica!
De unde ai mai scos-o si pe asta? Care te invata de bine, sau (in cel mai rau caz) nu te invata nimic, fie ca nu o intelegi, fie nu stii sa citesti! In decursul istoriei, doar cativa oameni aveau acces la Biblie.
Oamenii nici macar nu stiau sa citeasca in proportie de 1 la un milion.(Evul Mediu, mai anainte si dupa).
Poate vrei sa spui ca lacomia oamenilor a provocat razboaie, nerespectarea Scripturii!
Evident, cei ce sustin altfel, au alte interese si prefera libertatea ' de a face RAU!
In fapt este obisnuinta oricui sa creada ce vrea, sa asculte vocile pe care le intelege mai bine. Cine va poate opri? Nu s-a intamplat niciodata pana acum, greu de crezut sa se mai intample de acum incolo.
Corina_1783 întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: