| RAY a întrebat:

De ce creatorul universului cere credinta oarba? De ce curiozitatea, indoiala te trimit in iadul vesnic?

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

Nu există Dumnezeu, religia este o mascaradă care te vrea înrobit și prost, te face sa respecți reguli și să faci niste lucruri total aiurite. Cel mai bine sa nu crezi nici din Dumnezeu, nici în Satana/Lucifer și să fii independent dpdv spiritual, să faci ce dorești și să te simți bine în viața asta scurta pe care o avem pe pământ. Nimeni nu a putut demonstra că există Dumnezeu, dar mulți au demonstrat că nu există (da, știu că mulți credincioși îmi vor sări în cap cu texte desprinse din imaginația lor bogata, dar ăsta este adevărul).

17 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Cine a zis ca cere?

| RAY explică (pentru OldSoul):

Pai ce dovada exista ca exista dumnezeu? cei care nu cred ca iisus este fiul lui iahve va intra in iadul vesnic

| OldSoul a răspuns (pentru RAY):

Nu, nu nu.
Nu ma lua cu alte intrebari ca nu ajungem nicaieri.

Ai zis ca creatorul universului cere credinta oarba.
De ce ai zis asta? Pe ce te bazezi?
A venit creatorul la usa ta:
*Cioc, Cioc*
Buna ziua Ray, imi dai si mie credinta oarba?

Man eu vb de dunmnezeu nu de deism, panteism

Nu conteaza despre ce vorbesti.

Daca creatorul, ar vrea sa primeasca ceva, sigur ar fi avut grija si ar fi primit asta.

Dar evident, nu e asa, atunci inseamna ca ramane la decizia ta, ce faci, daca crezi, respectiv cat crezi.

Daca cineva pretinde ceva, ei bine aceia sunt oamenii, insa, din fericire, nu mai traim vremuri in care sa fim persecutati pe seama acestui aspect.

Pe cat te complici tu cu acest subiect, pe atat de simplu mi se pare mie.

Sa zicem ca eu as fi ceva Guru, Gregorian Bivolaru, daca eu decid sa ma sinucid, incerc sa o fac, dar nu reusesc, ei bine, daca adeptii mei incep sa ceara donatii, sange, sau mai stiu eu ce pentru mine, inseamna ca eu chiar am nevoie?

Daca maine mergi pe strada, si un cersetor iti cere 1 leu, pentru a-si hranii copii, inseamna ca el chiar are acei copii?

Oamenii sunt liberi, sa ceara, sa ofere, sa venereze tu decizi daca ceri, tu decizi daca oferi, tu decizi daca venerezi ceva, sau pe cineva.

Daca eu sunt cu o arma la fruntea ta si iti spun daca nu faci ceea ce spun te impusc, ce liberu arbitru ai?

Deci sa inteleg ca ai fost amenintat cu arma la cap sa crezi? rolling on the floor

Asta inseamna crestinism, nu fa misto

| GoldenZenith a răspuns:

Ce face? laughing))) Ray, ești foarte dezinformat. Am zis sa nu ma bag in întrebările astea ale tale, dar uneori nu ma pot abține. Nu cere nimic, tocmai. Îți da libertate de a alege. Poti sa crezi sau sa nu crezi. De altfel degeaba doar crezi daca nu ești si om cum trebuie. Pt ca si dracii cred si se cutremura, dar tot draci sunt nu? Deci cultul asta sola fide nu e de ajuns pentru a fi sigur ca nu mergi in iad.
Curiozitatea si îndoiala? Te referi la "crede si nu cerceta"? Asta e dicton de pe vremea inchiziției, care nu are nicio treaba cu credinta ortodoxa. E normal sa ai îndoieli si sa fii curios. Dumnezeu nu a interzis nimănui sa nu se documenteze sau sa cerceteze. Dar si asta e destul de greu, pentru ca un neofit poate interpreta biblia si dogmatica religioasă in moduri greșite (de aia au apărut atâtea " religii" false).

| RAY explică (pentru GoldenZenith):

Ma refer la trimisul in iadul vesnic daca nu crezi ca iisus este fiul lui dumnezeu

| RAY explică (pentru RobertMoon):

Iahve a fost inventat ce naiba, este un zeu tribial canait EL,Elohim, Iahve, nu exista asa ceva, nu exista nici un zeu activ in lume, asta invalidează teismul, dar nu deismul, panteismul

| RAY explică (pentru GoldenZenith):

Eu daca te amenit cu o arma ca daca nu faci ce vreau te omor, ce libertate ai, nici una

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Oare de ce "creatorul" asta nu a mai dat nici un sms, nimic, de 2000 de ani? rolling eyes
Oare de ce nu am fi noi mai prosti, construind biserici, decat cei care s-au inchinat la copaci, piramide, pisici, vaci, si ce-au mai ales ei, in functie de zona? rolling eyes
"Crede si nu cerceta".
E foarte bine sa te intereseze tot ce e scris de bine despre credinta, e bine sa crezi in orice Dumnezeu, fie ca e varianta cu Iisus, sau fara, poti sa-i zici si Allah, si sa bagi alte personaje, dar nu cumva sa pui la indoiala haosul asta de zvonuri, ca "e pacat, maica".
Raspunsurile ti le creezi singur, si vezi cum iti merge. Pe mine nu m-a omorat nimeni pana acum, si nu vad credinciosii niste 100% sanatosi, cu mintea limpeda si treburile mergand ca pe roate, spre deosebire de atei, sau mai rau, oameni cu intentii rele.

| AG777 a răspuns:

RAY Sincer cu tot respectul dar una e cand chiar Dumnezeu cere si este mentionat si in Blibie sa ai credinta oarba si alta e cand le scornesti de la tine

| RAY explică (pentru AG777):

Omule in biblie nu scrie de nici un dumnezeu, zeul pe care il slujesti se numeste iahve,romani au inventat cuvantul dumnezeu, cuv nu exista in ebraica, vorbim de elohim, el, iahve sau era interzis pronuntarea numelui

| AG777 a răspuns (pentru RAY):

Unde scrie in Blibie in schimb ca se numeste Iahve