Biblia se poate proba. De exemplu ea garantează fericirea celor ce cred in Isus Hristos. Celor ce se pocaiesc de păcatele lor. Tot ce scrie in ea se poate proba/verifica. Deasemeni datele istorice se pot verifica. Și atunci vei vedea ca totul este adevărat. Îți recomand sa citești o carte scrisă de Richard Wurmbrand. Oricare. Și te vei convinge singura ce putere are Biblia prin Autorul ei.
Biblia este o carte de istorie, cu relatari cu diversi autori, Marcu, Ioan, Luca, etc... vechiul testament este insasi Tora si noul testament este facuta din pergamentele gasite de-alungul anilor si adaugate.
Acum nu asta conteaza, trecem peste...
Ce conteaza este ceea ce spune Iisus in ea.
Daca stai si te gandesti si coci in minte vorbele spuse de el acolo, iti dai seama ca sunt pur si simplu geniale.
Si ne rezolva multe din problemele de zi cu zi.
Este o carte "Mărturii care cer un verdict". de Josh McDowell
Acolo se demonstrează punct cu punct ca Biblia este adevarata!
Dacă un om de știință ar găsi nu stiu ce hieroglife și le-ar "traduce" toți ați crede ca e adevarat. Dar când vine vorba de Biblie, o carte care te învață sa fii un om bun, mulți spun ca sunt doar minciuni și povesti.
Cum am mai spus intr-un comentariu recent : Biblia este o carte istorica, dar in acelasi timp si cu informatii stiintifice. In plus, gandeste-te la savantii, biologii, arheologii s. a.m.d., care cred in Dumnezeu, iar prin simplul lor crez in divinitate demonstreaza ca minunata teorie a lui Darwin nu este altceva decat o nascocire.
1# Arata trecut, prezent si viitor
2# Singura carte care schimba omul din rau in bine.
3# Ofera speranta ( ca dincolo va fi mai bine )
4# Singura carte care a rezistat in ciuda impotrivirilor omenesti ( Dzeu nu a ingaduit sa se piarda )
5# Te invata, mangaie sfatuieste si iti arata adevarul asa cum este el... poate ca ar mai fi si alte lucruri de precizat dar dupa parerea mea astea ar fi un pas spre a crede ca BIBLIA este SCRISOAREA DE DRAGOSTE A LUI DZEU TRIMISA OMULUI!
In primul rand exista multe dovezi cum ca Biblia are o acuratete istorica, mai ales daca vorbim de Noul Testament. Stim cu siguranta ca Iisus si apostolii au existat. Singurul aspect al NT care poate fi privit cu scepticism este învierea lui Hristos.
Credem in Biblie fiindca Domul Isus Hristos a FOLOSIT Biblia ca dovada a existentei Sale.
Luca 4, 16. A venit în Nazaret, unde fusese crescut; si, dupã obiceiul Sãu, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogã. S-a sculat sã citeascã,
17. si I s-a dat cartea proorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris:
18. "Duhul Domnului este peste Mine, pentru cã M-a uns sã vestesc sãracilor Evanghelia, M-a trimis sã tãmãduiesc pe cei cu inima zdrobitã, sã propovãduiesc robilor de rãzboi slobozirea, si orbilor cãpãtarea vederii; sã dau drumul celor apãsati,
19. si sã vestesc anul de îndurare al Domnului."
20. În urmã, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului, si a sezut jos. Toti cei ce se aflau în sinagogã, aveau privirile pironite spre El.
21. Atunci a început sã le spunã: "Astãzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scripturã, pe care le-ati auzit."
Danut iisus nu a scris nt ca informatie, desi vechiul testament a fost scris acum 2600 de ani dar el a fost editat de mai multe ori, asa ca sa ales doar ce le convenea rabinilor, iar nt a fost scris de catre 4 anonimi dupa multi ani de la moartea lui iisus, intre evangheli sunt diferente de editare ele fiind scrise in greaca
Celcemintetot sunt savanti de toate religile care cred intr-un creator, nu toti cei care cred intr-un creator sunt crestini, biserica catolica a acceptat evolutia si big bang, desi si crestini inca multi cred in evolutie, big bang, daca evolutia e o minciuna de ce corona virus sufera mutati? Ca asa vrea dumnezeu cool
Arheologia biblică presupune recuperarea și investigarea științifică a resturilor materiale ale culturilor din trecut care pot lumina perioadele și descrierile din Biblie, fie ele din Vechiul Testament (Biblia ebraică) sau din Noul Testament, precum și istoria și cosmogonia din Iudaismul și creștinismul.
https://en.wikipedia.org/wiki/Biblical_archaeology
Biblia are cel putin 40 de autori majoritatea fiind anonimi.Vechiul Testament este o culegere de texte si legende culese de evrei de pe unde au umblat.Noul este inventat 100%.
Asa zisele Evanghelii au o sursa comuna, si au fost scrise de niste anonimi la zeci de ani distanta dupa evenimente.Un fel de amintiri din copilarie.
Biblia este o colecție de manuscrise care datează de-al lungul a peste 1000 de ani, prin unicitatea și consecventa lor și-au dovedit autenticitatea in timp, comparativ cu multe alte manuscrise apocrife.
Biblia trebuie studiată cu multă sârguință și rugăciune, nu se ne dăm cu părerea superficial despre Scriptură.
Konstantine studiaza, nu mai da cu eronat si nefolositor.
Ai citit Biblia toata vreodata? Garantez ca Vechiul Testament l-ai sarit.
Prof. Shaye J.D. Cohen (Harvard): Prin urmare CMB adesea resping „fapte" susținute de către Biblie (de exemplu, a fost Avraam o persoană reală? Au părăsit israeliții Egiptul într-un Exod măreț? A fost Solomon regele unui imperiu măreț?);
Prof. Christine Hayes (Yale): Oamenii care pun semnul egal între adevăr și fapt istoric vor sfârși prin a vedea Biblia cu dispreț, drept o urzeală de minciuni naivă și rudimentară, deoarece este plină de elemente care nu pot fi literal adevărate. Dar a o vedea astfel este o confuzie de gen literar. Hamlet de Shakespeare deși plasat în Danemarca, un loc real, nu este fapt istoric.
CMB=cercetătorii moderni ai Bibliei
Ambii sunt profesori universitari de Biblie.
N/a fost scrisă ca un roman, a fost scrisă pentru a fi crezută și urmată.
Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta, cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea., atunci vei lucra cu înțelepciune( Iosua 1 /8)
Pai daca a fost scrisa ca sa fie crezuta nu inseamna ca nu e reala? Li s-a dat oamenilor ceva in ce sa creada