| PorumbRodica1965 a întrebat:

De ce credeti ca azi marea majoritate a oamenilor (In special tinerii ), nu cred in existenta lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Multi oameni se lasa antrenati de un egoism care ii face sa deteste recunostinta, datoriile morale, recunoasterea existentei Divinitatii...

75 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Conceptele perimate nu mai starnesc interesul tinerilor. Asa cum comunismul suna interesant pentr utinerii de atunci si este neinteresant pentru cei din prezent.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Inferno):

Ce confuzie mai e si asta? Comunismul a incercat sa imite religiile, a durat doar un secol jumate.Pe cand religiile sunt de cand lumea.
Tinerii nu au nici o aspiratie, sunt debusolati, nu vad, nu intrevad nici o sansa de supravietuire. Au ei timp sa stea ca tine in fotoliu sa filozofeze?
Sa fim seriosi.Imi amintesc de un western, in care o comunitate mare de bivoli, speriati de niste zgomote de pusca, au luat-o disperati la vale, distrugand tot in traseul lor.
Cam asa vad eu chestiunile.

| Filip23 a răspuns:

1.Din lipsa cunoasterii atat a Bibliei cat si a vietilor si cuvintelor oamenilor sfinti, cuvinte care au venit in cei 2000 de ani de crestinism prin Duhul Sfant.
2. Din acoperirea ideilor si a dorintei de cautare cu informatia mediatica si cu divertismentul, de oricare fel ar fi el.

| NOname a răspuns (pentru Filip23):

Să înţeleg că din aceste motive nu crezi în Coran (plus alte sute de bălării religioase) şi nu te rogi lui Allah?

| Filip23 a răspuns (pentru NOname):

Nu te chinui sa intelegi! Mananca o clatita cu dulceata si fa o plimbare.

NOname
| NOname a răspuns:

Se cheamă "evoluţie". Mai ieşim şi noi din peşteri, dăm cu nasul de realitate...

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Religia nu este privita doar ca pe o supertitie ca sa poti afirma ca cei religiosi sunt inapoiati astfel incat sa faci asemenea asocieri intre religie si grote. Ea poate fi privita ca si un tip de comportament, ca si o expresie simbolica si nu in ultimul rand presupune o istorie. A avea educatie religioasa nu inseamna neaparat a crede in divinitate ci mai intai inseamna a avea cunostinte despre religie. Ori cel care are cunostinte in general vorbind, in mod cert nu traieste in pestera.

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Realizezi că eşti paralelă cu întrebarea şi răspunsul meu, nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Omul nu mai crede in Dumnezeu pentru ca a iesit din pestera. Mai aprofundeaza! Chiar nu are legatura credinta in D-zeu cu pestera si cu evolutia. Nu stiu cine e paralel...

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-ţi datorez nicio aprofundare. Nu e treaba mea să te educ.

| Dandanache a răspuns:

Realismul si pragmatismul inerent societatii moderne, care a suprimat nevoia de Dumnezeu.

| NOname a răspuns (pentru Dandanache):

Mai degrabă...

*nevoia de basme

În rest...de acord.

| 4b a răspuns:

"De foarte mult timp nutresc dorinţa nesfântă de a invita câţiva atei la cină, să îi servesc cu cele mai rafinate feluri de mâncare, iar după ce termină de mâncat să-i întreb: "Care este părerea dumneavoastră: Există un bucătar?"winking

| PorumbRodica1965 explică (pentru 4b):

Da invita, si-ti vor multumi de masa, caci de Dumnezeu nu au timp, 2Corinteni 4:3, 4, 5.Si de fapt multi cred in existenta lui Dumnezeu, dar se ascund, ca si prietenul lor Satan, care nu a stat in adevar, a preferat minciuna, egoismul, ura, calomnia.

| usuk a răspuns:

Foarte simplu;
emancipare intelectuala.

| PorumbRodica1965 explică (pentru usuk):

In ce sunt emancipati? Ganditi-va la tinerii din vremea profetului Daniel ~ 700 i, e, n. ce educatie aveau.

| usuk a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Lasa-ma sa ghicesc, aprofundau teoria relativitati? nu, stai; discutau despre gaurile negre si multivers..sau oare..creeau telescopul cu oglinda-idee ce mai apoi a fost "preluata" evident, de newton
este destul de clar, ei toti stiau despre acestea dar chiar si asa, au ales sa creada intr-o divinitate lipsita de sens, nejusta si necistita
si evident, vei considera raspunsul meu mai mult decat profanator, asta, deoarece tu nu te-ai oprit din a "empatiza" cu zeul tau si probabil te simti chiar jignita(cu toate ca eu unul nu te-am jignit in nici un fel) din simplul fapt ca l-am jignit pe zeul tau(cel cu care tu empatizezi) care, daca stai sa-l analizezi, chiar asa este, un zeu nedrept

| PorumbRodica1965 explică (pentru usuk):

Zeul meu, te-a creat si pe tine, lui ii datorezi viata, desigur este greu de recunoscut, decat sa aclami pe cine iti da un dar pretios, mai bine ii facibucurie dusmanului sau. Ce sa facem, nu suntem la fel, fiecare cu simtamintele lui.

| usuk a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Mama mea e zeul tau? cum adica "m-a creat"? am incredere ca nu vei veni sa-mi indrugi teoria creationista;
daca vei dori acest lucru, nu te mai sinchisi, o stiu si evident, nu o cred; ba mai mult, mi se pare o aberatie, atat teoria cat si felul de gandire a oamenilor ce cred in aceasta
te rog, fa-ti un serviciu si pune mana pe o carte de biologie sau, daca iti este greu sa citesti(se mai intampla) du-te pe site-ul "youtube.com" si scrie acolo sus "Evolutia Omului Pe Intelesul Tuturor"; clipul dureza 9 minute si 56 secunde si e tradus in romana; mie mi-a luat 1 an si jumatate sa citesc biblia, oare ar fi prea mult pentru tine 9 minute si 56 secunde pentru a viziona un simplu documentar?

http://www. youtube.com/watch? v=AKZ48uXOQz0

| PorumbRodica1965 explică (pentru usuk):

Bine, multam pentru raspuns. Adevarul este pentru cine il cauta, si i-l atrage Dumnezeu. Nu oricui ii este dat. Numai bine.

| Mădă0611 a răspuns:

Motivul e acelasi care i-a facut pe cei din trecut sa nu mai creada in Zeus, Sol Invictus, Mithra, s.a.m.d., inexistenta zeului si nevoi noi.

| Mădă0611 a răspuns:

@keηu
Vai, ce oameni frustrati. rolling on the floor M-am uitat la voturile date de tine, te sfatuiesc sa iti faci un control psihiatric, psihologic e pentru probleme minore. Si, ai citit toate cele aprox 11 mii de raspunsuri, a? puppy dog eyes

| milan9 a răspuns:

Semne de intrebare exista pentru a intui existenta Creatorului, dar se pare că ele nu pot fi "citite" dacă omul se încăpăţânează să închidă ochii sad
Iată spre exemplu...


Dacă e să ne întrebăm care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?

- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!

- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.

- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!

| milan9 a răspuns:

Ma simt flatat, m-ai luat prin surprindere happy happy Multumesc pentru funda...

| PorumbRodica1965 explică (pentru milan9):

Pai, scumpule, ce este drept este. Cu placere si consideratie.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

De unde stii ca doar mica minoritate cred?

| sublime89 a răspuns:

Cei care nu cred in d-zeu nu sunt inca majoritari. Nu inca, cel putin. Dar tendinta e clara.

Motivul e unul simplu: am intrat in era informatiei. Stiinta a progresat enorm in ultimii ani, si devine tot mai clar pentru tot mai multi oameni ca dovezile ei se contrazic total cu ceea ce scrie in biblie. Avem si internetul care ajuta la raspandirea acestor idei mai mult ca oricand.

| oprescudorin11 a răspuns:

Este o epoca ciudata, in care oamenilor li s-a inoculat ca ei sunt dumnezei. cred ca daca invata tabla inmultirii stiu tot ca noname, spre exemplu.
Adevarul ca exista un hiatus de cultura religioasa, nu numai in Romania, in general in lume, stiinta ii face pe unii, prosti sa creada ca stiu si pot atinge tot. Sentimentul, sa zicem asa, exista si va exista in om pururea. Chiar marii savanti, recunoscuti, spre sfarsitul vietii s-au intors spre Dumnezeu, realizand neputinta umana.Citeste sfarsitul vietii lui Einstein, dar toti, toti marii.

| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Aha, dă vina pentru ignoranţa ta pe cei care gândesc şi caută-ţi în continuare scuze pentru subiectivism, frică, slăbiciuni, superstiţii...nu e musai să ieşim toţi odată din peşteră.
Rămâi cu bine! :)
http://youtu.be/78aBQtu3JIM
...ce ziceai de "toţi marii"?

| KhludCiprian a răspuns (pentru oprescudorin11):

Vreau sa completez la ce a zis NOname, dar vreau doar sa citesc cu ce surse ce confirmi ca:
- Einstein a zis ca el crede in Dumnezeu?
- unde in cultura curenta oamenilor li s-a inoculat ca ei sunt dumnezei
- de ce stiinta face pe oameni sa creada ca pot atinge tot?

Cred ca stiinta cauta a explice anumite aspecte masurabile si/sau observabile ale lumii, si cateodata afirmatiile religioase, iar stiinta le falsifica.

Din pacate nu stiu multi dintre oamenii religiosi sa faca exact ce face omul de stiinta: sa vina cu dovezi ale afirmatiilor sale. Dar acum este in puterile tale sa aduci argumente sa iti sustina doar pozita dumneavoastra, asa de corecta sau gresita.

Surse, dragule, surse!

| Mădă0611 a răspuns (pentru oprescudorin11):

"stiinta ii face pe unii, prosti sa creada ca stiu si pot atinge tot" de fapt stiinta e cea care afirma "nu stim. nu stim inca. nu stim tot", altfel omenirea ar stagna, si eu nu vad stagnare, religia spune contrariul "pamantul a aparut asa, sta pe stalpi, exista cer/bolta cereasca, dumnezeu e acolo, exista suflet, dupa moarte e asa, boala exista pentru ca, vindecarea e asa, sfarsitul o sa fie asa" si gata, s-a inchis cutiuta, "mintea", pe cand hăilalţi lasa cel putin o poarta deschisa, maimuta e pe autobuz, cine e mai sus? oh go on

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

Partea pentru care sunt trist pentru voi este ca, cu asemenea gandire Voi nu veti iesi de-a pururi din pestera.Nu dau vina pe nimeni, poate sa am slabiciuni, dar nu alea de care vorbeai, mi s-a pus o intrebare si am raspuns pe intelesul vostru, desi cred ca am gresit. Nu am nici o intentie ca cineva sa-mi impastaseasca ideile, dar, conform Cartei Libertatii Omului, am dreptul la opinie.Chiar daca faceti un referendum, in care rezulta ca toti sunteti atei, raman eu singur in afara pesterii si va veti inchideti singuri, cati sunteti, in pestera de care vad ca stii tu ceva!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Despre Einstein s-a vorbit in acest sens, nu am timp sa caut, am vazut si o emisiune pe aceasta tema pe Discovery, dar stiam mai demult, pe vremea cand se edita revista' Secolul XX', unde am citit un articol cu un interviu cu Einstein, inca traia parca, in fine stiu ca a facut o astfel de declaratie si justificata.
In cultura curenta nu li s-a inoculat oamenilor, decat incidental, acelasi lucru. Li se spune ca ei pot invata, isi pot determina viata.Au vazut pe unii care au declarat astea. Dar nu aici este problema, multi nu au auzit de Dumnezeu, nu au inteles, nu au avut acces la cultura religioasa de calitate, au vazut doar caricatura ei, caci atat au avut acces.
Nu stiinta ii face pe oameni sa creada ca pot atinge tot, oamenii care studiaza superficial stiinta isi imagineaza ca pot tot.
Stiinta nu falsifica nimic, face cat poate, apoi mai adauga cate ceva, deja fenomenul antic de observabilitate cu simturile umane este demult depasit.Acum stiinta se foloseste, si altfel nu ar face fata progresului, folosind tehnologia, care e uneori indoielnica. Numai rezultatele pot fi marturie.
Oamenii religiosi doar cred, ei nu si-au propus sa si explice, nici nu se pricep, doar cred.Biserica prin capii ei, prin fostii luminati insa explica, dar putini se cupleaza la argumentele lor. Sa nu-mi spui ca daca preotul de cartier ti-a zis vreo prostie, ai tinut cont de el si acuzi intreaga biserica pentru unul care nu stie.
Surse? Sunt Biblioteci mai mari decat ce-ti imaginezi cu marturii. Dar eu cred ca nu suntem la vreun proces, e greu intr-o discutie principiala ca asta sa dovedesc ceva, mai ales cand tu stii sigur ca ai dreptate. E chestie de economie de timp.
Da dragutule.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Mădă0611):

Religia nu spune nimic 'batut in cuie'. Religia este criptata. De cate ori s-a facut o descoperire stiintifica, s-a decriptat in Biblie (spre exemplu) textul care anticipa descoperirea. Ca preotii de rand, pe care-i urmareste, de obicei lumea spun diverse 'intelegeri ale lor personale', iar voi va uitati in gura lor ca si cand ar reprezenta ei Biblia sau Coranul sau altceva, asta face parte din superficialitatea voastra.

| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Bine că eşti arogant gratuit. Măcar în imaginaţia ta să fii mare şi tare şi să ai dreptate. Ce contează că te arunci cu afirmaţii false şi fără sens?

Pentru o oarecare clarificare, poate te mai lămureşti:
http://www.tpu.ro/......extrem-de/

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

Nu cred ca ai dreptate, am citit trimiterea ta. Nu sunt arogant, doar voiam sa precizez ca exista doua curente vis-a-vis de religie si anume:Evolutionismul si Creationismul.
Lesne de inteles ce inseamna fiecare din curente.
Recunosc un singur lucru si anume ca 'iau foc' cand aud despre 'Evolutionism ', am o gramada de argumente contra. Mi se pare mecanicist, intarziat, depasit.Cand discuti un asemenea subiect, si te plasezi din start pe o pozitie, poate cum fac eu acuma, deja te consider adversarul meu polemic, desigur.
Imi cer scuze oricum pentru violenta raspunsurilor mele. Nici justificarea Credintei nu ma poate apara.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru oprescudorin11):

In plus, nu cred ca cel care a intrebat se referea si nici eu nu voiam sa aduc discutia (polemica ) cea mai greu de rezolvat, cea intre cele doua teorii:Evolutionism sau Creationism.
Problema nu este aici. Tinerii de care se vorbea nici macar nu stiu ca exista aceste teorii, nici nu-si pun problema.De fapt asta este tragedia lor.
Acei tineri de care vorbea intrebatorul traiesc in acea pestera de care vorbeai. Au alte 'valori' care ies din cadrul polemicii iscate intre noi si ceilalti.
Asa cred eu.

| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Da, desigur, cei care nu cred în basmele biblice şi zeul creştin trebuie musai să fie nişte sălbatici rupţi de informaţii şi realitate. Te-ai gândit mult?

"Evoluţionism vs. Creaţionism" tu ai adus în discuţie, nu întrebătorul.

Dar dacă îţi dă satisfacţie, nu ai decât să te amăgeşti în continuare şi să-i desconsideri pe toţi cei care nu cred în zeul tău.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

M-as bucura sa credeti in orice altceva decat in 'zeul meu'.
Dar imi pun intrebarea, nu nejustificata:mai credeti in ceva? Aveti nevoie sa credeti in ceva? Nu desconsider pe nimenea, doar ii eludez, ca nefacand, deocamdata, parte din lumea mea. Si a stramosilor mei.
Pe de alta parte, ma gandeam la Babilon. Unde o consecinta a fost ca oamenii au inceput sa vorbeasca limbaje diferite, sa nu se mai inteleaga. Desigur, imperiile si culturile puternice, si-au impus si limbajul si credinta lor. Grecii, poate evreii, poate arabii, poate egiptenii, chinezii, rusii in zona lor, japonezii, la fel.
Au folosit fiecare din astia o grafica diferita a scrisului apoi si un limbaj diferit.
Cuceritorii si-au impus in zonele cucerite limbajul si grafica lor.
Incet incet, in Europa s-au mai contopit cuvintele, grafica s-a pastrat. Spre exemplu grecii vorbesc 'aiurea' daca privesti la latinitate care s-a impus peste tot. Nu si la ei.Si-au pastrat si grafica scrierii. La fel germanii, la fel rusii.Intr-un fel si germanii.Topica difera : la germani finalul se pune inainte. Adica previi interlocutorul asupra a ceea ce vrei sa spui.Si la englezi, uneori se intampla asta.
Crezi ca trecem printr-o alta epoca de neantelegeri? Crezi ca traducerile sunt echivalente ca inteles, muzicalitate :sol, sole, soleil, soare, son?
Crezi ca limbajul folosit, foloseste inteligentei acelui popor?
Crezi ca se poate vorbi aceeasi limba : englezii ne-au dat o sansa, sa vorbim toti engleza, chiar chinezii, arabii, rusii etc.
Crezi ca ma intereseaza daca ne intelegem sau vorbim limbi diferite?
Ar fi folositor sa ne intelegem, sau sa ne acuzam din lipsa coincidentei gandirii?
Din partea mea, toti ateii sa se adune, sa declare 'moartea zeilor!'.
Ce veti pune in loc? Ce este acum. Va dati seama unde mergeti?
Fiind carta drepturilor omului va respect, dar si fara ea.
Dar tinerii vostri sunt rupti total de informatii. Acum se specializeaza si cineva spunea ca un specialist perfect este cel care stie Totul despre Nimic.
Dupa logica stiintifica, desigur.
Nu desconsider si nu consider pe nimenea, imi place doar sa contemplu. Uratenia sau frumusetea lumii.

| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Vorbeşti ca să nu taci.
Te las să te desfăşori în linişte, să nu mă mai "eludezi" cu discursuri logoreice.

...din nefericire pentru tine, adevărul nu ţine cont de dorinţele tale (sau ale mele). El este, indiferent dacă îl accepţi sau nu.

Degeaba deţii informaţii din diverse domenii, dacă nu ştii să le filtrezi şi să separi adevărul de baliverne.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

Abia astept sa ma disciplineze cineva in a separa 'adevarul---ce vorbe mari! si :'baliverne', in fine, erau unii care ziceau ca adevarul este in afara noastra. Dar balivernele?

| KhludCiprian a răspuns (pentru oprescudorin11):

Einstein din citatele sale era panteist, deci citeste "Dumnezeu" ca "Legile fizicii", nu ca "Dumnezeu este facut din Trinitate" sau orice alta forma de "Dumnezeu personal". Sunt mituri pe care crestinii le zic despre Einstein ce sunt falsificate: http://urbanlegends.about.com/od/religion/a/einstein_god.htm

"Nu stiinta ii face pe oameni sa creada ca pot atinge tot, oamenii care studiaza superficial stiinta isi imagineaza ca pot tot."
Ma bucur de corectie, dat fiind ca citatul dumneavoastra original era acesta:
"... stiinta ii face pe unii, prosti sa creada ca stiu si pot atinge tot. Sentimentul, sa zicem asa, exista si va exista in om pururea."

Legat de "stiinta nu falsifica nimic", te referi la ce? Iti dau o lista de (relativ putine) lucruri ce oameni credinciosi (folosind ca referinta textele sfinte) le-au crezut si stiinta le-a falsificat:
- pamantul e plat (crezut de scriitorii evrei, este probabil ca unii crestini sa fi crezut ca pamanul e rotund)
- pamantul e in centrul universului
- toate citatele din Biblie sunt fara greseala.
- Biblia (ce o detii) n-a fost schimbata in nici un verset si e consistenta cu o Biblie sa zicem din secolul IV daca se intampla sa fii din aceeasi doctrina cu Biblia originala
- oamenii "gandesc cu inima"
- homosexualitatea este "o alegere" sau "un mod deplasat" de gandire (ca sa iti dau ceva mai la zi, si cu care ma astept sa nu accepti)

De asemeni ma mir ca ai pus concluzia asta:
"Numai rezultatele pot fi marturie".
Ce rezultate stii ca le ai din partea credintei si care le stii din partea stiintei? Pune o lista sumara doar cele ale credintei. In cel mai serios fel, cel mai partizan si compara cu cele ale stiintei.

La final: ce mi-a zis preotul de cartier oricum l-as fi ignorat, ca nu-s ortodox. Am fost putin timp, si am fost si protestant (cel mai mult din timpul cand am crezut). Am prins ambele "nuante de crestinatate". Iti zic ce a zis crestinatatea (si cred ca 1/2 dintre lucrurile ce ti le zis se aplica la tine, chiar daca zic lucruri ce sunt mai des intalnite la protestanti, dat fiind ca le stiu cultura lor mai bine).

| Mădă0611 a răspuns (pentru oprescudorin11):

He, he, vise, taica, vise, de cate ori s-a facut o descoperire stiintifica religiosii au inventat basme, asta e superficialitate. Ce ne facem cand descoperirea stiintifica se dovedeste a fi falsa? Se intampla des in stiinta.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Mădă0611):

Descoperirile stiintifice de 10.000 de ani s-au dovedit a fi 1/10 la puterea infinit, fata de cat mai trebuie sa stim.
Descoperirile 'stiintifice ' sunt nu atat false cat extrem de incomplete.Imagineaza-ti ca trebuie sa numeri nisipul, nu numai de pe pamant dar pe planetele tuturor galaxiilor, iar tu ai maxim 10 degete,(daca nu esti mutant ) la 2 maini iar la picioare nu le poti numara caci au adidasi pe ele.Ce nenorocire! Si te intrebi ce a facut stiinta? Te-a invatat sa mananci (acum si gresit, te-a invatat sa scapi de mancare, daca nu uitio tragi si apa la WC. Daca uiti gaseti pe cineva amabil sa o faca in locul tau.
Si-mi vorbesti de stiinta?
Hai copii!
Uitati-va la filme si mancati-va hamburgerul, apoi rulati-va obiceiurile! Nici de procreiat nu va mai pricepeti, apoi cand o faceti va duceti la atei sau raspopiti sa vi-i creasca.
Nu vorbeam personal. Doar in general. Ca in colonel nu ma pricep!
Deci taticu'...si mai aveti pretentii la drepturi!
Mai cugeta! Te astept pe 5 culori!
Urmatoarea descoperire stiintifica este sa va numarati degetele de la picioare cu adidasi pusi. Puteti folosi si computerul pentru adunare!

| Alphawolf a răspuns (pentru oprescudorin11):

"Descoperirile stiintifice de 10.000 de ani s-au dovedit a fi 1/10 la puterea infinit, fata de cat mai trebuie sa stim.
Descoperirile 'stiintifice ' sunt nu atat false cat extrem de incomplete.Imagineaza-ti ca trebuie sa numeri nisipul, nu numai de pe pamant dar pe planetele tuturor galaxiilor, iar tu ai maxim 10 degete,(daca nu esti mutant ) la 2 maini iar la picioare nu le poti numara caci au adidasi pe ele.Ce nenorocire! Si te intrebi ce a facut stiinta? Te-a invatat sa mananci (acum si gresit, te-a invatat sa scapi de mancare, daca nu uitio tragi si apa la WC. Daca uiti gaseti pe cineva amabil sa o faca in locul tau.
Si-mi vorbesti de stiinta?"

Vorbeste orgoliul din tine(sa nu zic inconstienta). Orice cunoastere inseamna stiinta. Stiinta indica nivelul nostru. Tu te folosesti de ea pentru a o subestima, chiar murdari. Tot ce stii ai dobandit singur, e meritul tau? Banuiesc ca ai facut o scoala, te-ai informat din stanga si din dreapta, ai acumulat stiinta, iar asta nu din Biserica, acolo inveti superstitii, sa gandesti pe langa... sa fii limitat, umil, milog.

| Mădă0611 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Deci, taticu, stiinta nu stie cate graunte de nisip exista, dar Yhwh da, ca asa scrie in biblie, bine ca stie si cate stele exista, si ca toate o sa cada pe Pamant cand o sa vina sfarsitul. Bravo! Ma inchin in fata inteligentei tale, taticu! Si tot nu inteleg cum sunt false cand ele confirma anumite informatii din biblie, dar e grele, nu te mai necajesc cu ganditul. Unde mai pui ca habar n-ai ce e stiinta, dar esti impotriva ei.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Mădă0611):

Da fiule, voi stiti de stiinta', analfabeti cu bacul platit, las-o mai bine cum a cazut!
Ajunge si tu tatic apoi sa vorbesti despre lucruri la care nici sa visezi nu esti in stare.
Ca-mi pierd vremea, asta este evident, parca vad ca dupa 40 de ani o sa te duci sa te rogi smerit sa nu uiti si bruma de care te falesti! Succes, fiule!
Oricum in lumea voastra te vei simti o vreme bine, apoi te obisnuiesti!

| Mădă0611 a răspuns (pentru oprescudorin11):

laughing altceva in afara de bac platit nu ai de spus, tu si inCA CAtiva inteligenti bosorogi de pe aici, de fapt nu stii altceva. Vezi ca pc-ul inseamna stiinta, netul la fel, frigiderul, aragazul, chibriturile, benzina/motorina (astea daca ai sti ce sunt, ai tacea), si multe altele, ai bun simt si renunta la ele, pana si hartia inseamna stiinta, si aici ma refer la aia pe care au pus oamenii basmele.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Mădă0611):

As avea multe de spus, dar nu fac romane aici. Dar va spun doar ca afara de 'degetele ' de la mana altceva nu e m, ai important pentru voi neancrezatorii. E libertatea voastra, nu am timp sa-ti spun mai multe. Daca esti om de stiinta : cerceteaza mai departe, povesteste-mi si mie!
Merci.

| Alphawolf a răspuns:

Pentru ca existenta de care vorbesti, concret nu exista. Concret nu este absolut nicio dovada in favoarea "lui". Biblia este o carte destul de prost conceputa, este dezordine si contradictie in ea, ea este fara maniere, necioplita. Crestinii o infrumuseteaza agatandu-se de ea, ei interpreteaza totul subiectiv(gresit) conform dorintei lor(ca si copiii). Insa subiectivismul lor este prea evident pentru cei ce nu fac parte din turma(nu au fost virusati, indoctrinati).
In prezent suntem mai evoluati in cunoastere, lumea e mai informata, se poate informa mai usor, avem libertatea si posibilitatea de a ne exprima si de a interactiona mai usor. Pana "acum" s-a pus in evidenta mai mult o varianta, in prezent castiga terent(acoperire) si o alta varianta. Asfel omul are de unde alege, are doua variante la dispozitie. Castiga cea mai realista/rationala(adevarata) dintre cele doua.
Tot mai multi oameni s-au trezit... si si-au seama ca nu e bine sa-si indobitoceasca copiii cu chestii nefondate, superstitii sau ciudatenii.

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Sunt dureros de multi care inca mai cred in dumnezeu, tineri chiar, asta din cauza indoctrinarii

| PorumbRodica1965 explică:

Un exemplu Ş La noi in tara, dupa revolta din 89 au inceput MEN ( si Ministerul educatiei.) si BOR, sa introduca in scoli disciplina,, religie " editata dupa bunul plac al traditiei si-a obiceiurilor, cica mostenite (de la daci,) si practicate in marea majoritate de cultul ortodox. Ce predau? ADEVAR? NU! doar fals, copiii cursanti din 1990 incoace, au invatat falsuri, in loc sa invete adevar, mintea lor a fost ticsita cu ceea ce au vrut preotii sa stie, nicidecum ceea ce vrea Dumnezeu. Pentru ca nici ei nu cunosc adevarul, nu au putut sa predea adevar, au predat ceva de bani. Priviti rezultatul = copiii de atunci, tinerii de azi, sunt instrainati de Dumnezeu, ba mai mult, lupta impotriva lui. Apoi in scoli li se preda muilte neadevaruri, ex: Evolutie in loc de creatie. Priviti rezultatul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca nu au educatie religioasa. Inainte lumea, parintii, bunicii vorbeau mai des, mai mult despre religie, copiii de mici invatau despre dumnezeu, acum nu se mai practica "sportul" asta.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, inainte exista educatia religioasa. Ia intreaba-ti parintii si bunicii ce forma are Pamantul si cat de mare e o stea, ce cauzeaza bolile si de ce iau medicamente.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu am nevoie sa ii intreb. Cunosc singura raspunsurile. Dar daca insinuezi cumva ca parintii si bunicii erau limitati fapt pentru care se axau pe religie sa stii ca te inseli amarnic. Nu are legatura una cu cealalta. Fiecare are liber sa invete si sa creada. Daca stiinta spune ca omul se trage din maimuta atunci esti liber sa crezi ori nu. La fel si cu religia, in biblie scrie ca Dumnezeu l-a facut pe om deci tu esti liber sa crezi daca este asa sau nu. Daca cred in Dumnezeu nu inseamna ca nu am alte cunostinte, ca nu am un considerabil bagaj de cunostinte generale. Parintii si bunicii nostri au invatat infinit mai multa carte decat se invata acum, ca nu au avut sansa sa traiasca epoca marilor descoperiri este cu totul altceva.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiinta nu spune ca omul se trage din maimuta, si apoi, credinta in zei e consecinta lipsei cunostintelor stiintifice; stiinta inseamna a sti, a cunoaste, a dori sa cunosti, credinta e doar credinta, si desi prima nu o exclude pe a 2-a, si aici nu ma refer la credinta in zei, a 2-a o exclude pe prima, de asta desi parintii si bunicii nostri au invatat infinit mai multa carte decat se invata acum, cred in zei si superstitii si habar n-au de lume decat din patite sau observate, si de asta cei care au habar nu cred.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Total eronat ce spui. Cine spune ca individul ce crede in zei sau d-zei habar nu are de lume? Ai tentinta tu si observ, nu numai tu, de a asocia religia si credinta cu omul inapoiat, cu omul lipsit de cultura, cu cel care traieste doar din superstitii. Sau cum? E problema voastra daca vreti sa credeti in divinitati, daca vreti sa invatati religie sau nu. Suntem cu totii liberi sa facem ce dorim dar nu blamati pe cel care poate il pasioneaza religia, pe cel care isi doreste sa creada in ceva, insinuand, metaforic vorbind ca traieste in grota si ca nu stie de lume.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e vina celor care nu cred in zei ca credinta in supranatural nu e compatibila cu lumea reala, si sa nu vorbim de blamat ca sunt prin biblie niste versete interesante despre cei care nu cred in Yhwh.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti se pare.
Din randurile tinerilor sunt mai multi cei care nu cred, dar cand incep sa le functioneze "antenele" se conving singuri.
Cei cu antenele nefunctionale raman atei pana la sfarsitul vietii dar din fericire sunt foarte putini.
Cati atei batrani cunosti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca nu toti suntem orbi si naivi pana- extreme. Cred in ceea ce vad.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu l-au simtit. si asa e cel mai nobil. sa nu crezi in ceva care nu ti s-a dat.
majoritatea crestinilor cred din nevoie.
uneori si fanaticii dupa ateism au nevoie, altfel tipul care s-a luptat cu ingerul si-ar fi luat suba si-ar fi plecat de-acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draguta? insasi poporul ales,temanduse de Dumnezeu, din cauza numelui lui preasfant si gloriei sale, au vrut un imparat pamantesc asa cum aveau toate popoarele. Dumnezeu le-a spus; imparatul va va impila cu taxe si dari, va va duce fii la razboi si va va lua fiicele si femeile, pentr el.cu toate acestea au vrut imparat.de ce nu cred? ba cred.si cred foarte tare.dar nu-l vor in viata lor.s-au departat si isi aclama stiinta si puterea ce le-o confera facaturile lor de maini omenesti, crezandu-se Dumnezei.asa cum profetiile spun,satan ii ajuta mult sa se departeze,prin NALUCIRI,care le intuneca mintea si ii inseala. cele atat de folositoare,lor internetul, telefonia mobila, prin care comunicam de la un capat la celalalt al pamantului chit ca el este ratund, nu sant rele, in relatia cu Dumnezeu decat in masura in care fistecare isi pierde timpul in mod nepotrivit cu ele.sa-mi hie cu iertare, dar marea majoritate printre care si noi astia, asta facem. ucidem. ucidem timpul care inapoi nu se mai intoarce.si il ucidem fara folos.asta e trist.o clipa costa enorm.o vesnicie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa iti spun eu de ce...
Stiinta din ziua de azi e atat de avansata incat datorita ei foarte multi oameni nu mai cred in Dumnezeu.Parerea mea e urmatoarea:
Illuminati/masoneria stim cu totii ce sunt...cei care conduc lumea.Sunt o grupare anti-Dumnezeu si vor sa elmine orice forma de religie/credinta de pe pamant.Solutia lor la problema asta e simpla.Cum ei detin puterea in foarte multe domenii printre care si stiinta ei pornesc tot felul de informatii false descoperiri bla bla bla, pe care, cei care nu sunt foarte destepti le cred si cum prostia in lume e mare asa sunt si multi cei care accepta ideiile lor.
de exemplu multi intreaba:"De unde stii ca exista Dumnezeu? L-ai vazut?" la intrebarea asta as putea sa intreb ateii.cand vin cu afirmatii dovedite stintific, au facut ei cercetari sa vada ca e chiar asa sau au acceptat totul asa cum este bazandu-se pe niste oameni?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum naiba poti crede la cate accidente sunt in ziua de azi, oameni mor de boli, din cauza uraganelor si alte nenorociri ale naturii, de foame si alte nenorocirii. copii sunt abuzati de cei din neamul lor sau omorati (nu ma refer la avort). sau cand ne omoram in razboaie mondiale (unde era dzeu tau cand hitler omora zeci de milioane de oameni- la poker?) si alte nenorociri. voi vedeti numai partea plina a paharului. in 9/11 au murit 3000 de persoane cred... daca nu mai mult, si dobitocii ce ziceau, oooo dzeu a fost prezent pentru ca au gasit in ramasite in forma de cruce o grinda -adica dzeu a fost acolo sa lase porcaria aia dar cei 3000 de morti "eh dai dracu" nu? de obicei nu zic de religiosi ca sunt prosti dar in cazul asta pute a prostie de la un 1km

| dragos38 a răspuns:

Pentru ca, deoarece, fiindca YHWEH=zeu tribal al vechilor evrei.si tinerii in ziua de azi au la dispozitie tot felul de mijloace de informare internet, tv, carti, reviste e.t.c. de fapt intrebarea este prost pusa/ea ar fi trebuit sa sune cam asa''De ce tinerii din ziua de azi, nu mai cred in religii/biserica.Raspunsul este simplu unii nu toti/crestini cu care mai vb in viata de zi cu zi i-mi spuneau ca nu mai merg la biserica pentru ca si-au dat seama ca religia este naspa/si daca exista vreo divinitate cu siguranta nu are nimic deaface cu religiile astea laughingElohim vb cu Moise /cum oare putea vb decat aratandu-se de dupa un nor/laughinghei Moisica sunt aici sus laughing i vorbea in limba Aramica oare YHWEH?laughing

| DarkAndDreary a răspuns:

Pentru ca oamenii au inceput sa gandeasca.

| Xena20 a răspuns:

Pt că nu au avut nicio pb în viața lor și nu au fost jnevoiți să se roage. Si pe de altă parte s-ar putea sa fie și pentru că observa faptul că religiile organizate sunt politica de fapt, observa spălarea pe creier făcută de biserica, implicarea bisericii în politică etc, și de asta ajung sa respingă orice idee pe care o zice biserica și religiile.

| Calininio a răspuns:

Este o dovadă a faptului că IQ-ul mediu al populației crește.

| godge a răspuns:

Tanara generatie se desteapta mai repede.De aia printre tinerii sunt mai putini crestini, conspirationisti, superstitiosi, homofobi si rasisti.Pentru toate astea ai nevoi de o doza mare de prostie in cap.

| RalucaPuca a răspuns:

Pentru ca isi folosesc mintea.

| PorumbRodica1965 explică (pentru RalucaPuca):

Da isi folosesc mintea, dar cum? Uite ce rezultat al mintii este in jurul nostru. Ce crezi asa a vrut Dumnezeu sa fie viata noastra si a intregii omeniri?