Multi oameni se lasa antrenati de un egoism care ii face sa deteste recunostinta, datoriile morale, recunoasterea existentei Divinitatii...
Se cheamă "evoluţie". Mai ieşim şi noi din peşteri, dăm cu nasul de realitate...
Este o epoca ciudata, in care oamenilor li s-a inoculat ca ei sunt dumnezei. cred ca daca invata tabla inmultirii stiu tot ca noname, spre exemplu.
Adevarul ca exista un hiatus de cultura religioasa, nu numai in Romania, in general in lume, stiinta ii face pe unii, prosti sa creada ca stiu si pot atinge tot. Sentimentul, sa zicem asa, exista si va exista in om pururea. Chiar marii savanti, recunoscuti, spre sfarsitul vietii s-au intors spre Dumnezeu, realizand neputinta umana.Citeste sfarsitul vietii lui Einstein, dar toti, toti marii.
Aha, dă vina pentru ignoranţa ta pe cei care gândesc şi caută-ţi în continuare scuze pentru subiectivism, frică, slăbiciuni, superstiţii...nu e musai să ieşim toţi odată din peşteră.
Rămâi cu bine! :)
http://youtu.be/78aBQtu3JIM
...ce ziceai de "toţi marii"?
Vreau sa completez la ce a zis NOname, dar vreau doar sa citesc cu ce surse ce confirmi ca:
- Einstein a zis ca el crede in Dumnezeu?
- unde in cultura curenta oamenilor li s-a inoculat ca ei sunt dumnezei
- de ce stiinta face pe oameni sa creada ca pot atinge tot?
Cred ca stiinta cauta a explice anumite aspecte masurabile si/sau observabile ale lumii, si cateodata afirmatiile religioase, iar stiinta le falsifica.
Din pacate nu stiu multi dintre oamenii religiosi sa faca exact ce face omul de stiinta: sa vina cu dovezi ale afirmatiilor sale. Dar acum este in puterile tale sa aduci argumente sa iti sustina doar pozita dumneavoastra, asa de corecta sau gresita.
Surse, dragule, surse!
Realismul si pragmatismul inerent societatii moderne, care a suprimat nevoia de Dumnezeu.
Da, inainte exista educatia religioasa. Ia intreaba-ti parintii si bunicii ce forma are Pamantul si cat de mare e o stea, ce cauzeaza bolile si de ce iau medicamente.
"stiinta ii face pe unii, prosti sa creada ca stiu si pot atinge tot" de fapt stiinta e cea care afirma "nu stim. nu stim inca. nu stim tot", altfel omenirea ar stagna, si eu nu vad stagnare, religia spune contrariul "pamantul a aparut asa, sta pe stalpi, exista cer/bolta cereasca, dumnezeu e acolo, exista suflet, dupa moarte e asa, boala exista pentru ca, vindecarea e asa, sfarsitul o sa fie asa" si gata, s-a inchis cutiuta, "mintea", pe cand hăilalţi lasa cel putin o poarta deschisa, maimuta e pe autobuz, cine e mai sus?
Motivul e acelasi care i-a facut pe cei din trecut sa nu mai creada in Zeus, Sol Invictus, Mithra, s.a.m.d., inexistenta zeului si nevoi noi.
Nu am nevoie sa ii intreb. Cunosc singura raspunsurile. Dar daca insinuezi cumva ca parintii si bunicii erau limitati fapt pentru care se axau pe religie sa stii ca te inseli amarnic. Nu are legatura una cu cealalta. Fiecare are liber sa invete si sa creada. Daca stiinta spune ca omul se trage din maimuta atunci esti liber sa crezi ori nu. La fel si cu religia, in biblie scrie ca Dumnezeu l-a facut pe om deci tu esti liber sa crezi daca este asa sau nu. Daca cred in Dumnezeu nu inseamna ca nu am alte cunostinte, ca nu am un considerabil bagaj de cunostinte generale. Parintii si bunicii nostri au invatat infinit mai multa carte decat se invata acum, ca nu au avut sansa sa traiasca epoca marilor descoperiri este cu totul altceva.
Religia nu este privita doar ca pe o supertitie ca sa poti afirma ca cei religiosi sunt inapoiati astfel incat sa faci asemenea asocieri intre religie si grote. Ea poate fi privita ca si un tip de comportament, ca si o expresie simbolica si nu in ultimul rand presupune o istorie. A avea educatie religioasa nu inseamna neaparat a crede in divinitate ci mai intai inseamna a avea cunostinte despre religie. Ori cel care are cunostinte in general vorbind, in mod cert nu traieste in pestera.
Realizezi că eşti paralelă cu întrebarea şi răspunsul meu, nu?
Stiinta nu spune ca omul se trage din maimuta, si apoi, credinta in zei e consecinta lipsei cunostintelor stiintifice; stiinta inseamna a sti, a cunoaste, a dori sa cunosti, credinta e doar credinta, si desi prima nu o exclude pe a 2-a, si aici nu ma refer la credinta in zei, a 2-a o exclude pe prima, de asta desi parintii si bunicii nostri au invatat infinit mai multa carte decat se invata acum, cred in zei si superstitii si habar n-au de lume decat din patite sau observate, si de asta cei care au habar nu cred.
Pentru ca lumea s-a modernizat...Acuma nu mai e la moda sa crezi in Dumnezeu, sa mergi la Biserica, sa te rogi...cine face aste( ma refer la cei tineri in special) e luat de prost. Nu mai exista o educatie-religioasa ca pe vremuri, cand copii, cu mic cu mare, era pus de mama sau de bunica la rugaciune mereu, era dus de manuta pe vreme grea, peste dealuri, la zeci de km. la Biseica. Acum noi nu mai suntem educati de catre parinti, ci de massmedia!
Conceptele perimate nu mai starnesc interesul tinerilor. Asa cum comunismul suna interesant pentr utinerii de atunci si este neinteresant pentru cei din prezent.
Omul nu mai crede in Dumnezeu pentru ca a iesit din pestera. Mai aprofundeaza! Chiar nu are legatura credinta in D-zeu cu pestera si cu evolutia. Nu stiu cine e paralel...
Nu-ţi datorez nicio aprofundare. Nu e treaba mea să te educ.
Total eronat ce spui. Cine spune ca individul ce crede in zei sau d-zei habar nu are de lume? Ai tentinta tu si observ, nu numai tu, de a asocia religia si credinta cu omul inapoiat, cu omul lipsit de cultura, cu cel care traieste doar din superstitii. Sau cum? E problema voastra daca vreti sa credeti in divinitati, daca vreti sa invatati religie sau nu. Suntem cu totii liberi sa facem ce dorim dar nu blamati pe cel care poate il pasioneaza religia, pe cel care isi doreste sa creada in ceva, insinuand, metaforic vorbind ca traieste in grota si ca nu stie de lume.
Nu e vina celor care nu cred in zei ca credinta in supranatural nu e compatibila cu lumea reala, si sa nu vorbim de blamat ca sunt prin biblie niste versete interesante despre cei care nu cred in Yhwh.
1.Din lipsa cunoasterii atat a Bibliei cat si a vietilor si cuvintelor oamenilor sfinti, cuvinte care au venit in cei 2000 de ani de crestinism prin Duhul Sfant.
2. Din acoperirea ideilor si a dorintei de cautare cu informatia mediatica si cu divertismentul, de oricare fel ar fi el.
O intrebare buna,care are multe raspunsuri.
Eu zic ca pricipalul motiv este acesta de "a iesi din turma"(asa cum le place lor sa zica),Dumnezeu ne-a dat constiinta iar diavolu ratiune.
In biblie(cine nu crede sa nu citeasca sau sa aduca vreodata aminte de ea!)scrie "crede si nu cerceta". Tocmai din aceste motiv,multi se inseala de existeta lui Dumnezeu,nu putem sa intelegem anumite lucruri despre El,si asta ne duce la o gandire negativa, spunem ca nu exista.Dar, cum toti crestinii stim, Dumnzeu a existat din toate timpurile. Poate mintea noastra, sa inteleaga asa ceva? Inainte de toate timpurile...Cum nu putem intelege acest lucru, nu putem intelege si altele...
"iesiti voi din pestera, lasati-ne pe noi in intuneric"!
Tanara generatie se desteapta mai repede.De aia printre tinerii sunt mai putini crestini, conspirationisti, superstitiosi, homofobi si rasisti.Pentru toate astea ai nevoi de o doza mare de prostie in cap.