| navarre a întrebat:

De ce credeti ca religiile iudeo-crestine, ne indeamna a crede ca Yeshua (Iisus) este Dumnezeu pe cand biblia face distinctie clara dintre Iisus si Dumnezeu?
- (Ioan 6:38)...am coborât din cer ca să fac nu voinţa mea, ci voinţa celui care m-a trimis... (Isus recunoaşte plin de umilinţă că "a fost trimis" de cineva. Nu s-a trimis singur.
-(Ioan 20:17) Isus i-a zis: „Nu te mai prinde de mine! Fiindcă n-am urcat încă la Tatăl. Ci du-te la fraţii mei şi spune-le: «Eu urc la Tatăl meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul meu şi Dumnezeul vostru»". (Isus îl numeşte pe Tatăl "Dumnezeul său")
-(1 Corinteni 15:28) Însă, când toate lucrurile îi vor fi supuse, atunci şi Fiul însuşi se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul pentru toţi. (Tot Pavel explică faptul că atunci când Isus îşi va duce la îndeplinire misiunea care i-a fost încredinţată de Tatăl său "se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile.)etc.
Aşadar, ca să afirmi că Isus este "pe deplin Dumnezeu", ar însemna să anulezi toate prezentate mai sus,descrise de biblie, nu de alte scrieri! Iar acestea nu sunt singurele...

15 răspunsuri:
| Elvina a răspuns:

Cam da ai si tu dretatea ta. la biserica suntem invatati ca Dumnezeu e format din trei persoane distincte, dar egale. Faza e ca Biblia e o colectie de scrieri si de asta sunt contradictii. Fiecare autor a adus ceva nou. Stiu ca pare ca Dumnezeu Tatal e superior lui Isus dar nu e asa. Adica Biblia nu trebuie interpretata in mod propriu, ci in sensul figurat al cuvitelor. Se refera la faptul ca Isus devenind om s-a injosit oarecum si de aceea Dumnezeu Tatal i-ar fi oarecum superior.

Răspuns utilizator avertizat