Dacă mama ta ar fi în alta tara și tatăl tău ti ar spune ca ai o mama, nu ai crede acest lucru?
Eu cred doar in ce e plauzibil. Ce e fantezie nu cred. De exemplu, daca imi zice cineva ca exista un Dz atotputernic si iubitor, nu-l cred, deoarece realitatea e alta. Un Dz puternic si iubitor nu ar lasa spitalele sa fie pline cu bolnavi, nu ar lasa o secunda un om aflat in nevoie fara sa il ajute. Daca imi spune cineva ca exista un Dz care a facut totul, nu-l cred. Un Dz care a facut totul si nu e in stare nici macar sa comunice cu oamenii si care e invizibil, nu poate fi Dz-ul care a facut totul cand se vede ca nu poate face nimic. Daca imi spune cineva ca un Dz imi va darui o viata vesnica si inca dupa moarte, nu-l cred. Un Dz atotputernic si infinit nu e interesat de ceva finit cum e omul sau ceea ce face omul. O viata infinita e ceva enorm. Nu poate primi asa ceva un om pentru nimicul pe care-l face in viata. Nu exista echivalenta, echilibru intre ceva finit si ceva infinit. Daca imi spune cineva ca Dz face minuni, nu-l cred. Un Dz puternic si iubitor nu cauta sa imresioneze cu scamatorii ieftine lipsite de valoare. Un Dz atotputernic si iubitor ar face numai lucruri bune si binele lui s-ar vedea la tot pasul, nu ar avea nevoie de minuni inchipuite, "revelatii" si alte lucruri marunte. Concluzia? Dz e un personaj fictiv, existent doar pe hartie si in mintea credinciosilor naivi.
Esti ateu, nu? De ce crezi ca ne tragem din primate din moment ce nu ai vazut asta cu ochii tai ?
Păi crezi când vezi modul de manifestare și/sau interacțiune al "acelui ceva", indiferent că e fenomen, reacție sau ceva supranatural. Spre exemplu: câmpul electromagnetic, radiațiile, presiunea atmosferică, involuția teoriei evoluției,.
Matematica o vezi? numerele? nu, dar stii ca exista, stii ca doua paini sunt doua paini nu trei.
Cand visezi ce se intampla? Esti aici sau acolo? sau in ambele locuri?
Lumea asta e construita pe idei.Partea materiala e ce percepem noi in mod normal cu cele 5 simturi, dar nu inseamna ca asta este tot.
Pentru ca a crede nu ai nevoie de dovezi, credinta este o convingere fara dovezi, a stii este altceva, este cunoaștere,, desi nu ai nevoie sa vezi sa crezi
Credem pentru marturia altora, care au vazut si care nu s-au lepadat de adevarul pe care l-au cunoscut, chiar cu pretul vietii. Deci, ei si-au pus viata zalog pentru acest adevar.
Cea mai mare marturie este a Mantuitorului Iisus Hristos, despre care Biblia spune ca L-a facut cunoscut pe Dumnezeu, in calitate de Fiu Unul-Nascut, care este in sanul Tatalui (Ioan 1, 18), deci care are cunoastere nemijlocita a lui Dumnezeu. Mai spune Biblia ca acela care a primit marturia lui Iisus Hristos, "a pecetluit ca Dumnezeu este adevarat." - Ioan 3, 33
Credem si pentru marturia celor care l-au urmat pe Hristos si pentru marturia mucenicilor. Credem si pentru marturia Bisericii, marturie intru adevar si adeverita cu putere, semne si minuni, care sunt consemnate in Biblie si in Traditie.
Da, este. Dar nici vântul nu îl poți vedea. Ceea ce vezi reprezintă praful, frunzele...materia în general purtată de el. Așa cum vezi și vieți "mișcate" de Cuvântul lui Dumnezeu, inimi schimbate și întoarse la 180 de grade.
Ceața reprezintă o aglomerație de particule de apă suspendate în atmosferă, nu aerul în sine.
Așa cum suflarea din noi este susținută de existența lui Dumnezeu, și aerul susține particulele de apă.
Și asta este este adevărat chiar dacă te încăpățânezi să nu crezi, dragă Ray.
Faza e ca eu nu cred in nimic ori stiu ceva ori nu stiu simplu, ca sa crezi nu ai nevoie de cunoastre, dovezi
Aerul lichid se obține prin răcirea aerului sub temperatura de –140, 7 °C și menținere la o presiune de circa 38, 4 at.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Aer_lichid
Bine, aerul poate fi văzut în stare lichidă... Dar au existat și există oameni care au experimentat și chiar văzut lucruri extraordinare care au legătură cu Dumnezeu.
Mi-e și frică să scriu despre astea, ca să nu se găsească cineva care să hulească ceva atât de sfânt.
Bagi de seama ca asta spune oricine care crede intr-un creator