anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce credeți voi că apare boala? Credeți că Dumnezeu ne dă aceste boli? Sau nu le atragem singuri prin gândurile noastre rele, ura, mânia, invidia, mândria, și alte lucruri care nu-i plac Lui Dumnezeu?

48 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Boala este o consecinta a pacatului pe care omul il iubeste mai ceva ca pe Dumnezeu.

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Pacatul omului? Crezi ca un copil de o luna are vreun pacat? Ala de ce e bolnav? Stai asa ca stiu.'Pacatul stramosesc'.Am mai zis odata cum e cu 'pacatul stramosesc'.Dar mai zic odata.Ai un tata care e un criminal, si ala moare intre timp, vine politia si nu il gaseste in viata, dar te gaseste pe tine, fiind fiul lui, si te salta pe tine.Iti convine?

Deci.Dumnezeu se razbuna ca nu e iubit?

Sa incercam si cu 'iubirea'.'Eu vreau sa ma iubeasca fata mea sau fiul meu, daca nu o fac, ii omor'. Merge?

| suntserios a răspuns (pentru danut):

De aia au aparut virusi si bacterii pe pamant? ca e omul pacatos?

| Octavian199 a răspuns (pentru suntserios):

Asta dupa mintea unora rolling on the floor

| Octavian199 a răspuns (pentru suntserios):

Presupun ca si animalele sunt pacatoase, si ele sufera de boli rolling on the floor

| suntserios a răspuns (pentru Octavian199):

Chiar si rosiile si strugurii ca si ale au boli.

| SG1995 a răspuns (pentru suntserios):

E ce știți voi bre, bacterile au fost create sterile de mnezo' pe vremea lu' adam nu e erau așa rele, abia după noe au devenit niște ticăloase, ca și lei, lupi, urși și toate animalele de pradă. laughing

| Octavian199 a răspuns (pentru SG1995):

Cum am mai zis. 'Ce se iubea antilopa cu leul' rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru suntserios):

Oamenii de stiinta spun ca doar pe fata unui om traiesc cca 6000 de bacterii care au diferite rolurfi in existenta omului. Fara ele omul nu ar putea trai, deci este evident ca Dumnezeu a creiat acest mediu necesar vietii. Bine inteles ca majoritatea acestor minuscule fiinte sunt creatia lui Dumnezeu si totodata au fost modificati atunci cand pacatul adica moartea a patruns in omenire.

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

Logica ta este a unui individ care NU a citit Biblia ca sa inteleaga cum reactioneaza Dumnezeu in diferite situatii. Da, omul este vinovat daca un copil de o luna este bolnav, din cauza omului a aparut moartea si boala pe pamant. Nu este vorba de pacatul stramosesc care poate fi unul spiritual dar si unul literar ci de viata omului in general.

Dumnezeu NU se razbuna, NOI suntem generatorul bolilor pe pamant datorita mortii si degradarii fizice pe care am declansat-o datorita pacatului. Sper ca nu vrei sa-ti insir o lista de pacate generatoare de boli, o poti afla de pe net.

Asta e afirmatie de copil de 3 ani.

"Oamenii de stiinta spun ca doar pe fata unui om traiesc cca 6000 de bacterii care au diferite rolurfi in existenta omului."

"deci este evident ca Dumnezeu a creiat acest mediu necesar vietii"

asta este una din cele mai amuzante si tampite concluzii pe care am citit-o pe sectiunea religie. Deci daca oamenii de stiinta au stabilit ceva e clar ca dumnezeu a creat acel ceva. Looooool. Pana unde poate duce habotnicia asta.

Nu, logica lui e a unui om rational, care gandeste singur si nu are nevoie de o carte care sa il ghideze in habotnicia in care unii din voi deveniti niste slavi penibili.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"Oamenii de stiinta spun ca doar pe fata unui om traiesc cca 6000 de bacterii care au diferite rolurfi in existenta omului. Fara ele omul nu ar putea trai, deci este evident ca Dumnezeu a creiat acest mediu necesar vietii."

Conexiunea intre existenta bacteriilor alea si existenta unui dumnezeu, oricare ar fi el. e la fel de logica ca una de genul: rahatul pute, deci Dumnezeu exista.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

"Conexiunea intre existenta bacteriilor alea si existenta unui dumnezeu, oricare ar fi el. e la fel de logica ca una de genul: rahatul pute, deci Dumnezeu exista."
Nu crezi ca ar fi mai logic sa declari: "cuvintele mele put deci sunt identice cu rahatul"?

Asta dupa mintea ta la fel de "logica" ca a lui.

Dn fericire nu se simte pana aici. Spala-te naiba pe dinti daca iti pute gura.

Habodnicia asta duce pana la a-ti demonsta ca nu intelegi nimic din viata asta. Daca doua miliarde de oameni iti spun ca esti beat, te du tata la culcare.

Tu te speli, de necrezut, se simte ca este inutil.

Cred ca ai nimerit cu nasul la cealalta gaura.laughing Dar nu e de mirare, credinta asta in spiridusi pe multi ii face sa devina dezorientati si confuzi.
Sau probabil ai mirosul de rahat impregnat in nas de la atata lins in fund spiridusi.laughing

Tu nu te simti un pic penibil asa incercand sa sustii niste fantezii?

Si te rog frumos, nu vorbi de logica. Nu ai niciun drept tu sa faci vreun comentariu de logica, nu tu ca om care nu poti gandi singur si ai nevoie de o carte sa iti spuna in ce spirite sa crezi

Trebuie sa citesc biblia ca sa ma documentez? De ce nu as citii o carte de stiinta?

Fantezi sunt pentru intelegerea ta, pentru altii sunt realitati.

Nu mai spune, tu vorbesti care te iei dupa niste manuale scrise de altii ca tine? Crezi ca logica este doar apanajul unor handicapati ce isi spun atei? Vai de gandirea ta.

Eram curios sa-ti cunosc "nivelul intelectual" de aceia am intrat in aceasta discutie penibila, iertare, acum m-am lamurit. Nu meriti atentie, esti doaar un plod imberb.

Prietene, nu mai jigni oameni care pot gandi singuri si care nu iti ghideaza viata dupa spiridusi. Du te la catedrala neamului si pupa poala popii ca popa pupa banii tai... cum zice o melodie amuzanta.

Tu incerci sa gandesti "singur' dar oare esti sigur ca reusesti sa o faci, ne cam indoim de lucrul asta mai ales cand ma trimiti nu stiu unde sa pup nu stiu ce, tu asa faci? Eu nu cred in popi si nici intr-o cladire cu puteri miraculoase dar se vede ca ti-ai insusit rapid noile trenduri religioase.

Ar fi mai bine sa crezi in cladire. Aia exista fizic, tu crezi in batranei care locuiesc pe nori...

Credeam ca ai macar 5 ani, de pe la varsta aia fintele umane inteleg ca Dumnezeu nu este om si nici pe nori nu locuieste dar se vede ca nu ai depasit inca acel nivel chiar daca fizic ai mai mult de cei cinci.

Hahaha, cum bre, tu crezi in Mos Craciunul ala numit dumnezeu care in loc sa dea cadouri omoara copii de cancer si foamete si trasneste masturbatorii si ma faci pe mine de 5 ani?

Tu ai impresia ca cineva din cer te priveste zilnic pe tine si 7 miliare de oameni si tu ma faci pe mine de 5 ani?

Tu crezi ca dumnezeul ala a creat bacteriile ca sa pedepseasca oamenii si pe mine ma faci de 5 ani?

Tu crezi ca daca stai in genunchi in fata popei careva te iarta si pe mine ma faci de 5 ani?

Tu isi ghidezi viata dupa o carte scrisa de niste oameni acum cateva mii de ani, niste orieri si tu ma faci pe mine de 5 ani?

Tu iti ghidezi viata dupa religie, cea mai manipulatoare metoda de a controla masele si tu ma faci pe mine de 5 ani?

Masoara ti gandurile prietene, lasa realitatea ta ingusta cu omuleti care stau pe nori si controleaza masturbationistii si omoara copii de cancer. traieste in spanac in realitate ca e anul 2018 nu evul mediu cand popii poponari controleaza omenirea desi din cauza unor ca tine inca reusesc sa o mai faca ca au finantare si prostie cu care se hranesc.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru suntserios):

Danut voia sa-ti explice ca Dumnezeul lui este ca forta din Star Wars. Nu te pune cu niste crestini "imberbi" ca astia sunt din aia care citesc biblia in diagonala. Si inteleg sensurile ei ascunse si misterele cosmosului.
laughing))))))))))))))

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns:

Steregoi nu are cunoastere, el la orice problema inventeaza o poveste, indiferent de cat de fantastica si bizara.

| RAY a răspuns:

Conform lui | Mircea08 crestini nu se imbolnavesc niciodata deci daramati toate spitalele ca crestini nu au nevoie,in locul lor sa facem biserici, ca na doar pacatosi se imbolnavesc,desigur ca si un copil e pacatos daca nu el parinti lui sau bunici sau din cauza unui mar, cu astfel de mentalitati suntem de rusinea europei, in curand si a africi, bolile sunt cauzate de virusi, microbi, boli cronice etc
nu sunt date de vreo zeitate evreiasca

| sierra1 a răspuns:

Nici una nici alta (nu ni se dau, nu le atragem prin ce spui tu)

| Holiday a răspuns:

Ce treaba au bolile cu spiridusii si zanele din povesti?!

| mentholinks a răspuns:

In Biblie scrie ca Dumnezeu da boala.

| Steregoi a răspuns:

Pentru ca omul alege sa cunoasca si raul fara sa-si dea seama ca raul implica mai mult decat a minti ci si boli de la Dumnezeu. Si Satan da boli. Dumnezeu respecta alegerea omului de a cunoaste si raul si il serveste cu rau. Din cunoasterea raului face parte si cunostinta despre chinul si moartea oamenilor care aleg doar binele si a copiilor nevinovati.

| Octavian199 a răspuns:

Nu zeul fictiv da bolile, dar noi vorbim pe intelesul credinciosilor.In metafore

| Mircea08 a răspuns:

Daca nu respecti normele de protectia muncii ai de suferit. Daca nu respecti legile universului, iar ai de suferit. Exista insa in Evanghelie ceva explicat mai bine si anume :
"Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi BOLNAVI şi mulţi au murit.
Căci de ne-am fi judecat noi înşine, nu am mai fi judecaţi."
(Epistola intaia catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel – 11/28-31)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand cineva este bolnav sau cand cineva drag lui ii este bolnav, acel om incepe sa priveasca altfel lucrurile, sa devina mai sensibil.
Daca oamenii nu ar avea tot felul de probleme, cum am putea noi sa ne exersam compasiunea pentru aproape si sa ne punem in miscare pentru el.
Daca eu ma preocup doar de lucruri inutile, rele nu inseamna ca eu singur imi doresc astfel de lucruri si prin urmare voi si atrage tot felul de lucruri, oamenii la mine.

| 6684464 a răspuns:

Din lacomia unor oameni(produse din zahar) + neinfranarea poftelor tale(cumperi si consumi produsele) = diabet zaharat.
Orice pacat din Biblie duce la boala trupului si sufletului.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Asa este. SIDA si leucemia, varicela si TBC-ul sunt urgiile lui mniezau asupra omenirii. Probabil va pedepseste pentru prostie si idolatrie!

| Romanul12 a răspuns:

Du-te si *** o curva cu ebola vezi Dumnezeu iti da boli