Acea porunca a fost numai pentru acel tânăr, Dumnezeu nu ne cere tuturor sa vindem tot ce avem și apoi sa dam la săraci. Mulți au familii mari, chiar și cu peste 10 copii, dacă ar vinde tot, cum s ar descurca? Ar muri de foame. În Biblie scrie sa nu Îl ispitim pe Dumnezeu. Știm ca nu e păcat sa muncești ca să poți duce o viață decentă că până la urmă este scris în Biblie ca cine nu muncește, nici sa nu mănânce. Dar da, noi nu trebuie sa ne facem avere pe pământ, nu trebuie sa ne îmbogățim ptc scrie în Biblie ca unde e comoara noastră acolo va fi și inima noastră. Dacă ne strângem comori pe pământ, aici e inima noastră, e legata de pământ, dar dacă facem multe roade pentru cer, acolo e comoara noastră și acolo va fi și inima noastră. Atât timp cât averea sau orice altceva ne țin legați de acest pământ, nu vom putea sa fim gata atunci când Domnul va veni. Trebuie sa fim înțelepți și sa avem grija ce facem cu banii și dacă nu cumva ii purtam în inimă (deoarece știm ca niciun lacom de avere nu va intra în rai, tot din Biblie).
Pentru ca ei vor si in viata asta sa aiba ce vor si in viata de apoi,in fapt iisus spune sa fii un pustnic sa iti lasi familia si sa traiesti doar pentru implinirea vieti de apoi, tot el spune sa nu te gandesti la ziua de maine,sa nu strangi nimic ca le manca molile, nu exista crestini, doar cu numele, apare si intrebare ce valoare mai are viata asta? e in natura noastra sa vrem mai mult, ideea e ca nu a trebui acordat termenul de crestin prin botez la 6 saptamani dar daca ddaniel asa vrea, biserica nu promoveaza credinta si credinta cu numele
Dar tu respecti porunca lui Iisus? Sa tu nu ai voie fiindca esti ateu? Mi se pare culmea ticalosiei ca ateii sa judece si sa osandeasca pe credinciosi ca nu fac ce spune Iisus, cand ateii nici macar nu cred in Iisus si nu au fost vazuti niciodata dand un ban la saraci!
Oricat ar ataca ateii crestinismul si pe crestini, Biserica lui Iisus nu va fi niciodata biruita! Avem cuvantul Lui de la Matei 16, 18!
Acela este un sfat dat tanarului care a vrut sa fie desavarsit si se considera pe sine atat de bun incat a intrebat asta. A fost dat ca sa ii arate tanarului unde mai are de lucru, anume la generozitate, la desprinderea de atasamentele lumii. Tanarul nu a facut ce i s-a spus, poate primind raspunsul asta si-a dat seama si ca a fost putin cam indraznet.
Unii sfinti si apostolii, au facut asa.
Totusi nu este o porunca, este o chemare. In zilele noastre mai sunt calugarii, calugaritele, pustnicii care o urmeaza.
Poti sa faci bine pe pamant si fara sa iti dai tot ce ai saracilor. Sa faci si pentru fratele tau cat faci pentru tine, sau mai mult sau mai putin, dar sa nu ii faci rau. Asta vrea Dumnezeu de la noi.
Daca iti dai toti banii la cersetori si apoi ramai pe drumuri, probabil o sa devii unul din ei. Nu stiu daca am putea multi dintre noi sa ducem o asemenea viata. Sa nu avem ce manca, unde dormi, sa stam noaptea pe ici pe colo printre soareci si alte lighioane, sa nu avem parte de o baie, de niste haine curate, de medicamente, de o vorba buna, sa ne priveasca ceilalti ca pe ultimul om.
Dar noi ce sa vindem tot ce avem (daca avem, pentru ca multi nu au) si sa dam la saraci, ca nici sa vorbim fara sa ne certam, fara sa profitam sau fara sa facem misto unii de altii nu suntem capabili.
Daca ai respecta ce spune Biblia, ori ai ajunge la parnaie, ori la spitalul de psihiatrie.
Bogdane de ce minți,sunt fundați umaniste,reamintesc fundația bil gates,Richard dawkins și mulți alți atei,agnostici,deisti,e păcat să îți judeci aproapele,are dreptate acest user,de unde știi că e ateu? Eu mereu am văzut persoane nereligioase mai bune că cele religioase, ce face biserica pentru cei bolnavi, săraci, preoți care nu te îngroapă daca nu ai banii, numai minți
DA
Primii 25 de miliardari din America au dat 27 de miliarde de dolari în 2022, depășind anii precedenți
De Blocul colților 24 ianuarie 2023 17:19 ET
Warren Buffett (C), CEO al Berkshire Hathaway, la adunarea anuală a acționarilor din 2019 din Omaha, Nebraska. El a donat 51, 5 miliarde de dolari de-a lungul vieții, potrivit Forbes.
AFP prin Getty Images
Cei mai bogați 25 de americani au dat 27 de miliarde de dolari pentru cauze caritabile în 2022, depășind cei doi ani anteriori, în ciuda unei piețe de valori în scădere care a trimis multe averi înapoi.
Cele mai bogate 25 de persoane din SUA au donat 196 de miliarde de dolari de-a lungul vieții până la sfârșitul anului trecut, comparativ cu 169 de miliarde de dolari în urmă cu un an, potrivit unui raport Forbes publicat luni. Creșterea de 27 de miliarde de dolari a depășit câștigul anual de 20 de miliarde de dolari din cei doi ani anteriori și a dublat ceea ce au oferit primii 25 în 2018.
Primii 25 de americani cei mai bogați au dat mai mult, chiar dacă averea lor combinată a scăzut cu 15% de la an la an, până la 936 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, a spus Forbes.
Warren Buffett, cea mai bogată persoană din SUA, cu o avere netă de 106 miliarde de dolari, a donat anul trecut peste 5, 4 miliarde de dolari, mărindu-și donațiile pe viață la 51, 5 miliarde de dolari, cea mai mare sumă dintre cei mai generoși donatori ai SUA.
Bill Gates și Melinda French Gates, prin fundația lor, au donat 38, 4 miliarde USD de-a lungul vieții, adăugând peste 5 miliarde USD în 2022. Bill Gates s-a clasat pe locul al doilea cel mai bogat om din SUA, cu o avere netă de 102 miliarde USD. Melinda a fost estimată a avea o valoare de 6, 6 miliarde de dolari pe cont propriu.
Ocupând locul trei pe lista celor care dăruiesc pe viață a fost George Soros. Soros, care nu a semnat Giving Pledge, o inițiativă lansată de Buffett și Gates pentru a-i încuraja pe cei mai bogați oameni din lume să doneze mai mult de jumătate din avere în timpul vieții sau după ce aceștia au trecut, a donat 18, 4 miliarde de dolari, inclusiv mai mult de 300 de dolari. milioane în 2022. El a donat mai mult de două treimi din averea sa, averea sa netă actuală estimată la 6, 7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
CITEȘTE MAI MULT: Darurile nerestricționate ale lui MacKenzie Scott transformă organizațiile care le primesc, arată studiul
MacKenzie Scott, care a început să se concentreze pe filantropie după ce a divorțat de Jeff Bezos în 2019, a oferit un total de 14, 43 miliarde de dolari în scurta perioadă de timp, ajungând-o pe locul al patrulea pe lista celor mai generoși americani. Ea a donat 5, 82 milioane USD în 2022, cea mai mare sumă dintre cei mai bogați 25 de oameni.
Cei mai bogați și mai generoși americani din 2022 includ Michael Bloomberg, care a donat 14, 4 miliarde de dolari de-a lungul vieții; Mark Zuckerberg și Priscilla Chan, care au contribuit până acum cu 3, 9 miliarde USD la organizații de caritate; și Bezos, cu donații totale de 2, 79 miliarde USD.
Lista completă include și Charles Feeney; Gordon și Betty Moore; Jim și Marilyn Simons; Phil și Penny Knight; Edythe Broad și familia; Steve și Connie Ballmer; Sergey Brin; Lynn și Stacy Schusterman; Michael și Susan Dell; T. Denny Sanford; Donald Bren; Dustin Moskovitz și Cari Tuna; Pierre și Pam Omidyar; Charles Koch; George Kaiser; Laura și John Arnold; Ken Griffin; și Ted Turner.
BULETINELE INFORMATIVE ALE LUI BARRON
Cotidianul lui Barron
Un briefing de dimineață despre ceea ce trebuie să știți în ziua următoare, inclusiv comentarii exclusive de la scriitorii Barron's și MarketWatch.
Introdu adresa ta de e-mail
INSCRIE-TE
Brin și Griffin au fost noi pe listă, înlocuindu-l pe Julian Robertson Jr., care a murit în august 2022, și pe Leonard Lauder, care a căzut scurt, potrivit Forbes.
Lista nu a luat în considerare cetățenii non-americani sau familiile numeroase precum familia Walton, acționarii de control ai Walmart. Donațiile s-au bazat pe plățile de către fundațiile lor, nu pe donații făcute acestora.
EXPERIENŢĂ
Este tot ce nu este Los Cabos, Mexic. Silențios, la distanță și pregătit pentru explorare.
De Hannah Seligson
16 iunie 2023 16:41 ET
Este greu de imaginat că la doar o oră distanță de Los Cabos, cu mulțimile sale de oameni, piña coladas și atmosfera fără sfârșit de vacanță de primăvară, este
Citire lungă
Continuați lectură
INVESTI
Costul de a fi bogat
De Abby Schultz
20 iunie 2023 16:54 ET
Poate costa mult să fii bogat.
Printre cei foarte bogați, unii se gândesc la cheltuielile de gestionare a averii — pentru gestionarea investițiilor,
Citire lungă
Continuați lectură
PROPRIU
Conacul din secolul al XIX-lea al lui Marc Ecko din New Jersey, construit pentru o moștenitoare a lui Astor, se listează pentru 13, 75 milioane de dolari
De VL HENDRICKSON
23 iunie 2023, ora 11:05 ET
O pereche de rinoceri de piatră în afara solarului.
Agenții imobiliari TURPIN
Un conac din piatră din secolul al XIX-lea din New Jersey, cu legături cu familia Astor – și care a fost casa de multă vreme a designerului de modă Marc Ecko și a familiei sale – a ieșit pe piață pentru 13, 75 milioane de dolari.
Ești deja abonat? Conectare
MAI MULTE DE LA NEWS CORP
REALTOR.COM
Vrei să-ți cumperi prima casă? Ai ajuns la locul potrivit.
WALL STREET JOURNAL
Jerome Powell Says Interest Rates Likely to Rise Further
MARKETWATCH
AMC Entertainment Holdings Inc. Cl A stock rises Monday, outperforms market
REALTOR.COM
Home Prices Are Finally Falling: How Low Will They Go?
PENTA
Gustav Klimt’s Last Painting Goes for Record $108.4 Million at Sotheby’s in London
Barron's
Topics
Memberships
Tools
Customer Service
Network
Newsstand
For Business
For Education
For Advertisers
Cont
Despre Barron's
Legal
Notificare de confidențialitate
Actualizat
Notificare privind cookie-urile
Actualizat
Gestionați cookie-urile
Politica drepturilor de autor
Accesibilitate
Copyright © 2023 Dow Jones & Company, Inc. Toate drepturile rezervate.
Pasajul pe care l-ai citat are 2 semnificatii:una pentru acel moment, una in plan universal.Semnificatia acelui moment a fost intentia lui Iisus de a arata ca un bogat nu este dispus sa renunte la tot ce are pentru Dumnezeu si de aceea ii va fi greu(sau imposibil)sa intre in Rai.In plan universal, pasajul se refera la faptul ca nu ar trebui sa ne neglijam propriul suflet in favoarea lucrurilor materiale.Asta nu inseamna ca e gresit sa iti faci un rost pe pamant(atata timp cat ti-l faci in mod cinstit), dar nu trebuie sa il eviti pe Dumnezeu, ci sa faci in asa fel incat sa ai o relatie buna cu El si sa participi la religia Lui(Crestinismul). Este adevarat ca sunt multi crestini fatarnici sau doar de fatada, dar sunt si crestini buni care incearca sa ii urmeze lui Iisus cat de bine pot ei(tine minte ca nimeni nu este perfect).
Una este sa judeci si alta e sa te aperi pe tine propriile tale credinte.Are foarte mare dreptate Bogdan, crestinismul este foarte atacat de foarte multe persoane. Avand in vedere ce a facut Hristos pentru noi, ar fi culmea sa stam ca niste pisoiasi si sa zicem "Da, asa e, asta credem" si sa evitam sa le explicam macar de ce gresesc.
Nu e nici un atac e adevarul crestini sunt doar cu numele plus minciuna lui ca atei nu doneaza, si apostoli lui iisus se mustrau intre ei si pavel la mustrat pe petru si iisus pe ei, nu e nici o judecata, fiul domnului nu a venit sa judece
Galateni 2:11-21
Nouă Traducere În Limba Română
Pavel îl confruntă pe Petru
11 Însă când Chifa a venit în Antiohia, m-am opus lui pe faţă, pentru că era de condamnat. 12 Până când au venit nişte oameni din partea lui Iacov, el obişnuia să ia masa cu cei dintre neamuri, dar, când au venit ei, n-a mai făcut-o şi s-a separat, temându-se de cei circumcişi. 13 Şi ceilalţi iudei s-au unit cu el în această ipocrizie. Chiar şi Barnabas a fost dus în rătăcire prin ipocrizia lor. 14 Când am văzut că ei nu trăiesc după adevărul Evangheliei, i-am spus lui Chifa înaintea tuturor: „Dacă tu, care eşti iudeu, trăieşti ca unul dintre neamuri şi nu ca un iudeu, cum de obligi neamurile să trăiască ca nişte iudei?"[a]
15 Noi, care suntem iudei prin naştere, şi nu „păcătoşi"[b] dintre neamuri, 16 ştim că un om nu este îndreptăţit prin faptele Legii, ci prin credinţa în Cristos Isus. De aceea şi noi am crezut în Isus ca să fim îndreptăţiţi prin credinţa în Cristos, şi nu prin faptele Legii, deoarece nimeni nu va fi îndreptăţit prin faptele Legii. 17 Dar dacă, în timp ce căutăm să fim îndreptăţiţi în Cristos, noi înşine am fost găsiţi „păcătoşi", este oare atunci Cristos Unul Care încurajează păcatul[c]? Nicidecum! 18 Însă, dacă eu zidesc din nou lucrurile pe care le-am dărâmat, mă arăt ca unul care încalcă Legea. 19 Căci eu, prin Lege, am murit faţă de Lege ca să trăiesc pentru Dumnezeu. Am fost răstignit împreună cu Cristos 20 şi nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine, iar viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc prin credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine. 21 Eu nu resping harul lui Dumnezeu, pentru că, dacă dreptatea se primeşte prin Lege, atunci Cristos a murit degeaba.
"Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor.
Fericiti cei ce plang, ca aceia se vor mangaia.
Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.
Fericiti cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate, ca aceia se vor satura.
Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.
Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor.
Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea.
Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri" (Mt. 5, 1-12).
Sfintenia Legii celei noi
"Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat zic voua: Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate.
Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor.
Ca zic voua: Ca de nu va prisosi dreptatea voastra mai mult decat a carturarilor si a fariseilor, nu veti intra in imparatia cerurilor.
Ati auzit ca s-a zis celor de demult: Sa nu ucizi; iar cine va ucide vrednic va fi de osanda. Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.
Deci, daca iti vei aduce darul tau la altar si acolo iti vei aduce aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa darul tau acolo, inaintea altarului, si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi, venind, adu darul tau (Mt. 5, 17-24).
Ati auzit ca s-a zis: Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau. Iar Eu va zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri; ca El face sa rasara soarele peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Caci daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea? Oare nu fac si vamesii acelasi lucru? Si daca imbratisati numai pe fratii vostri, ce faceti mai mult? Oare nu fac si paganii acelasi lucru?
Fiti, dar, voi desavarsiti, precum, Tatal vostru cel ceresc desavarsit este" (Mt. 5, 43-48).
Faptele bune
"Luati aminte ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei; altfel nu veti avea plata de la Tatal vostru cel din ceruri".
Milostenia
"Cand faci milostenie, nu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii in sinagogi si pe ulite, ca sa fie slaviti de oameni; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor.
Tu insa, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta sa fie intr-ascuns si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie".
Rugaciunea
"Cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place, prin sinagogi si prin colturile ulitelor, stand in picioare, sa se roage, ca sa se arate oamenilor; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor.
Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.
Cand va rugati, nu spuneti multe ca paganii, ca ei cred ca in multa lor vorbarie vor fi ascultati. Deci nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de cele ce aveti trebuinta mai inainte ca sa cereti voi de la El".
"Deci voi asa sa va rugati: Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau; vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin" (Mt. 6, 1-13).
Pocainta
"Cand postiti, nu fiti tristi ca fatarnicii; ca ei isi smolesc fetele ca sa se arate oamenilor ca postesc; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor.
Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fata ta o spala, ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie" (Mt. 6, 16-18).
Dragostea
"Toate cate voiti sa va faca voua oamenii, asemenea si voi faceti lor, ca aceasta este Legea si proorocii" (Mt. 7, 12)
Smerenia crestina
"Intrati prin poarta cea stramta, ca larga este poarta si iata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla; si stramta e poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt care o afla.
Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune. Iar orice pom care nu face roade bune, se taie si se arunca in foc.
De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
Nu oricine imi zice: Doamne, Doamne va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu celui din ceruri" (Mt. 7, 13-21).
Iubirea aproapelui
"Fiti milostivi, precum si Tatal vostru este milostiv (Lc. 6, 36). Ca de veti ierta oamenilor gresealele lor, ierta-va si voua Tatal vostru cel ceresc, iar de nu veti ierta oamenilor gresealele lor, nici Tatal vostru nu va ierta gresealele voastre (Mt. 6, 14 1 5).
Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide, ca oricine cere ia, cel ce cauta afla, si celui care bate i se va deschide (Mt. 7, 7).
Spusu-le-a Iisus si pilda aceasta: "Au doara poate orb pe orb sa calauzeasca? Oare nu vor cadea amandoi in groapa?
Nu este ucenic mai presus decat invatatorul sau, nici sluga mai presus decat stapanul sau. Destul este ca ucenicul sa fie ca invatatorul si slugii ca stapanul. Daca pe stapanul casei l-au numit Beelzebul, cu cat mai mult pe casnicii lui? (Mt. 10, 24—25).
Nu judecati, ca sa nu fiti judecati; caci cu judecata cu care judecati veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau" (Mt. 7, 1-5)
Predica de pe Munte - Incheiere
"De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele si le indeplineste, asemana-se-va barbatului intelept care a cladit casa lui pe stanca. A cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca.
Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele si nu le indeplineste, asemana-se-va barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip. Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare".
Iar cand Iisus a sfarsit cuvintele acestea, multimile erau uimite de invatatura Lui; ca ii invata pe ei ca Unul care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor (Mt. 7, 24-29).
Nu ai vazut pentru ca nu ai vrut tu sa vezi asta. in primul rand, Dumnezeu, cred, ca s-a referit prin a vinde tot si a urma Lui, la a lasa inima de la avutie, adica poti sa ai bani cacalau dar pe tine sa nu te intereseze banul, adica tu faci bani aia nu ca ai vrea sa faci banii aia...ci pentru ca vrei sa faci ceva in lumea asta care sa fie de folos dar pentru asta primesti si bani. Il al doilea rand sa ii urmezi Lui, inseamna sa accepti iubirea Lui, si sa raspunzi iubirii Lui cu smerenie si cu iubire, sa iti dai seama ca tu esti un nimic in lumea asta fata de ce crezi tu ca esti, adica sa nu fii un orgolios, inganfat, mandru si ca le stii pe toate.
A vinde tot ce ai, nu se referă numai la bunurile materiale și imateriale, financiare. Se referă și la o renunțare la lumea în care trăiește, o renunțare la ispite, o renunțare la a mai agonisi în surplus față de ce ai nevoie.
Iar, adunarea de averi, precum spune Biblia, e ceva din timpuri imemoriale. Problema este ce faci cu această avere, cât ești de avar, zgârcit sau darnic. Dacă ai avere, dar ești darnic nu este o problemă, dar dacă ai avere, dar nu ești milostiv atunci este o problemă!
Acea porunca nu a fost universala pentru orice crestin ci a fost un indemn dat unui anumit individ cu un anumit scop. Dar cu toate astea există creștini care au renuntat la averile lor lumești ca sa fie desavarsiti: călugării.
Nu e o porunca generala ca și Fugiți de curvie, nu fiți iubitori de bani, etc a fost data în mod specific tânărului bogat.
Știi sa faci diferența între venirea Domnului și prezența lui?
Nu am zis asta. Te-am întrebat doar dacă știi sa faci diferența între venirea și prezența lui Isus Cristos.
Pai prezenta Domnului o poți simți în rugăciune, în cântare, în părtășie cu frații și nu numai... Cât despre venirea Lui, El va veni în curând pe norii cerului și orice ochi Îl va vedea (după cum este scris). E o mare diferență
Mda. mă așteptam.
Și cum vine asta: orice ochi îl va vedea? De exemplu cum îl vor vedea cei din București și cei din Brașov?
Dacă prezența lui Isus Cristos o simți în rugăciune, în cântare, care este semnul prezenței lui Isus? Discipolii l-au întrebat pe Isus: care este SEMNUL prezenței tale?
Matei 24; 3.
Esti desteapta dar nu sufficient de desteapta incat sa realizezi faptul ca te ia la misto
DeProfundis99 întreabă: