Dacă ma lua la mișto, nu mai stătea sa mi spună părerea lui
RAY, cred ca Petru voia sa tina legile alimentare, dar sa manance impreuna cu crestinii care, nefiind evrei, nu aveau legi alimentare de tinut. Asta presupunea sa se faca mancare separat, pentru el si pentru alti evrei crestini. Daca au venit trimesi ai lui Iacov, s-a temut ca vor crede ca pe langa pui cu jugulara taiata, mai baga si cate un cotlet de porc, asa ca a mancat separat, ca sa fie clar ca mananca kusher. Eu nu spun asta ca sa il apar pe Petru, nu prea imi e simpatic; dar e singura explicatie plauzibila. Observam ca liderul crestinilor eara Iacov, fratele lui Isus, care nu crezuse in Isus in timpul vietii lui, nicidecum Petru.
Dacă asta este scris în Biblie, asta e adevărul. Scrie ca, cum fulgerul se vede pe cer, asa se va vedea și Domnul Isus când va veni pe norii cerului
În Biblie este scris "„Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Și care va fi semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului acestuia?"", nu e vorba de prezenta Sa, ci de venirea Sa care apare în multe pasaje ale Bibliei
Cum se face ca nu ai adresat vreodata vreo intrebare? Cunosti totul?
Prefer sa răspund la întrebări decât sa pun întrebări. În plus, de ce sa pun întrebări când ma pot informa singura de pe net? Și întrebări la categoria religie prefer sa nu pun ptc nu m-ar ajuta răspunsurile de aici, adică nu am același convingeri ca un ortodox, ca un martor de al lui Iehova sau ca persoanele de alte culte. Prefer sa întreb pe cineva în realitate dacă nu cunosc ceva și ma ajută mult mai mult
Și în continuare Isus Cristos enumeră niște evenimente, care se petrec sub ochii noștri. Despre ele spune Isus ca sunt semnul (Biblia zice prezenței, tu zici venirii) sale. Deci sa înțeleg ca Isus Cristos a venit?
Și legat de chestia cu fulgerul pe cer, că venirea lui e ca fulgerul pe cer, oricât de fulger ar fi, cei din Brașov nu îl vad, pe fulger, dar el este în București. Și invers. Deci cum e? A venit Isus, nu a venit?
Nu toate acele evenimente s au întâmplat, nu ai citit Matei cap 24?
Scrie ca acele semne (războaie, cutremure, foamete, ciumi) vor fi doar începutul durerilor. Apoi sunt descrise niște semne care nu au apărut încă. Hai sa îți arăt, ca să nu îmi spui ca s au întâmplat deja.
Matei 24:21-31:
" Pentru că atunci va fi un necaz așa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi. Și dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleși, zilele acelea vor fi scurtate. Atunci, dacă vă va spune cineva: ‘Iată, Hristosul este aici sau acolo!’, să nu-l credeți. Căci se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși, vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși. Iată că v-am spus mai dinainte. Deci, dacă vă vor zice: ‘Iată-L în pustie’, să nu vă duceți acolo! ‘Iată-L în odăițe ascunse’, să nu credeți. Căci, cum iese fulgerul de la răsărit și se vede până la apus, așa va fi și venirea Fiului omului. Oriunde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. Îndată după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-și va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate semințiile pământului se vor boci și vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere și cu o mare slavă.El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbița răsunătoare și vor aduna pe aleșii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă. ". Sa nu mi spui ca deja acel necaz a venit, sau ca Domnul Isus deja a apărut pe norii cerului ca un fulger și totuși eu sa nu L fi văzut. Ori, nu mi spune că soare deja s-a întunecat, luna nu și mai da lumina ei și stelele au căzut din cer. Și sa nu mi spui ca deja El i-a adunat pe aleșii Lui și noi toți am rămas, niciunul din cei pe care ii cunoaștem sa nu fi fost răpit la venirea Domnului. Nu îți dai seama ca toate astea încă nu s au întâmplat? Dar Domnul e aproape, va veni curând, cum scrie în Apocalipsa 22:20.
Încearcă sa nu mai contrazici Biblia, dacă în Biblie scrie ceva, pai asa e. Toți oamenii Îl vor vedea când va veni, dacă asa este scris. Nu stiu cum, El știe.
Nu prea am înțeles.
Spune-mi punctual care dintre acele semne nu s-au împlinit?
1
2
3 etc.
Și mi se mare normal și sănătos sa contrazic, sa caut dovezi, sa încerc sa argumentez, sa cer argumente. Isus Cristos a spus ca trebuie sa îl iubim pe Dumnezeu cu toată mintea. Deci, trebuie sa implicăm mintea, rațiunea, logica, gândirea în închinarea adusa lui Iehova Dumnezeu. Altfel esti ca un căluț
Cu ochelari. Mai mult, Faptele Apostolilor 17:11 spune despre creștinii din anticul oraș Bereea, ca cercetau zi de zi Scripturile. Cu ce scop? Ca să vadă dacă era asa cum li s-a spus. Deci e normal chiar încurajat, sa pui întrebări. Și asta nu însemnă sa contrazici Biblia. De contrazis tu o contrazici:
1) Ezechiel 18:4, 20 sufletul moare. Iacov 5:19 sufletul moare. + alte n versete.
Eclesiastul 9:5, 6,10 cei morți nu știu nimic, nu au cunoștință, nici putere. Și vii tu și zici: nu domne. Sufletul nu moare. Și merge ori în rai la plăceri și bucurii, ori în iad. La chin.
2) Dumnezeu: nici nu m-am gândit sa creez un loc unde sa ii ard pe oameni. Ieremia 7:31.
Tu: nu domne. Exista Iad, Dumnezeu l-a creat.
Asta însemnă sa contrazici, nu sa pui întrebări logice pe subiect. Asta nu e contrazicere
Ok, repet
1. Crezi ca deja a fost acel necaz atât de mare cum n a mai fost până acum și nici nu va mai fi? (cel din versetul 21)
2. Crezi că Domnul deja a venit pe norii cerului și S a văzut ca fulgerul și totuși nimeni sa nu L fi văzut? (vers. 27)
3. Crezi ca soarele deja s-a întunecat, lumina nu își mai da lumina ei și stelele au căzut din cer? (vers. 29)
4. Crezi ca deja Domnului Isus a venit (ma repet)? În versetul 30 scrie ca toate semințiile pământului Îl vor vedea, deci sa fi venit deja și noi (toată lumea) sa nu l fi văzut?
5. Crezi ca deja i-a adunat pe aleșii sai? (vers. 31) Asta ar fi însemnat ca nici eu, nici tu și nimeni pe care cunoaștem sa nu fie alesul Lui, ptc ar fi trebuit sa fim și noi răpiți în cer dacă eram, printre aleșii Lui
Eu am pus aici câteva semne, dar care sunt de ajuns ca să îți dai seama ca Domnul încă nu a venit
"Și mi se mare normal și sănătos sa contrazic, sa caut dovezi, sa încerc sa argumentez, sa cer argumente. Isus Cristos a spus ca trebuie sa îl iubim pe Dumnezeu cu toată mintea. Deci, trebuie sa implicăm mintea, rațiunea, logica, gândirea în închinarea adusa lui Iehova Dumnezeu. Altfel esti ca un căluț
Cu ochelari. Mai mult, Faptele Apostolilor 17:11 spune despre creștinii din anticul oraș Bereea, ca cercetau zi de zi Scripturile. Cu ce scop? Ca să vadă dacă era asa cum li s-a spus. Deci e normal chiar încurajat, sa pui întrebări. Și asta nu însemnă sa contrazici Biblia. " - Da, evident ca e bine sa pui întrebări, sa cercetezi, sa cauți, dar tu nu ai făcut asta atunci când ai contrazis literalmente Biblia. Dacă în Biblie scrie ca Domnul va veni și Se va vedea pe cer ca un fulger, tu zici "nu, n-are cum". Pai cum sa nu se poată dacă asa e scris? Vrei sa zici ca Biblia și implicit Dumnezeu mint? Asta da, e contrazicere, nu cercetare.
"1) Ezechiel 18:4, 20 sufletul moare. Iacov 5:19 sufletul moare. + alte n versete.
Eclesiastul 9:5, 6,10 cei morți nu știu nimic, nu au cunoștință, nici putere. Și vii tu și zici: nu domne. Sufletul nu moare. Și merge ori în rai la plăceri și bucurii, ori în iad. La chin." - Deja am vorbit despre asta, ti am dat destule versete biblice prin care sa argumentez ceea ce susțin, dar dacă nu vrei sa crezi Biblia, tu vei fi tras la răspundere, nu eu.
" 2) Dumnezeu: nici nu m-am gândit sa creez un loc unde sa ii ard pe oameni. Ieremia 7:31.
Tu: nu domne. Exista Iad, Dumnezeu l-a creat." - Și despre asta am mai vorbit o data, tot cu argumente biblice. De câte versete ai nevoie ca să înțelegi ceea ce spune Biblia?