| LaviniuA a întrebat:

De ce crestinii isi lipesc pesti pe masini? E o legatura intre pesti si crestinism?

7 răspunsuri:
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Da, există o legătură foarte interesantă.
În limba greacă, "Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul" este "Ίησους Χριστός, Θεου Υιός, Σωτήρ". Ei bine, acronimul formulei grecești este "ΊΧΘΥΣ" (ihtis), care - coincidență! - înseamnă "pește" în greacă.
Iar în perioada în care creștinismul era ilegal în Imperiul Roman, bisericile erau decorate cu pești pe care scria ΊΧΘΥΣ, nu cu cruci.

| minrest a răspuns:

Sunt mai multe ipoteze, iar multi crestini o prefera pe cea deja mentionata, care mi se pare insa extrem de trasa de par. Daca vin romanii sa verifice o cladire banuita ca ar fi biserica, si nu vad cruci, dar vad pesti pe care scrie ''peste'', isi dau seama ca nu poate fi decat ceva ilegal, probabil biserica. Eu propun alta explicatie. Stii ce inseamna ''peste'', da? Proxenet. Ei, pastorii din Transilvania stiu ca si ei sunt de fapt proxeneti, si isi pun pesti pe masina, casa, cladiri, etc ca sa semnaleze altor pastori: ''Aici exista deja peste, e teritoriul meu. Ia legatura cu mine, daca vrei sa colaboram, dar nu incerca sa imi iei bitches sau strazi, ca vei lua masa cu pestii, cu aia acvatici''. E o simpla parere. Ei, ce zici?

| RAY a răspuns:

Dezlegare la peste

| hitlerflorea1 a răspuns:

E dezlegare la peste

| LaviniuA explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Interesant... desi eu cred ca sunt si alte explicatii

| LaviniuA explică (pentru minrest):

Da, fix asta este explicatia happy

| Simpatic a răspuns:

Eu as vrea ca pestii sa isi lipeasaca pesti pe masini, daca intelegi la ce fel de pesti ma refer

In rest sa iti lipesti diferite cruci si semne pe masina sa arati ca esti crestin sau satanist sau orice esti este o prostie si un retardism specific unor melteni care vor sa fie bagati in seama
Credinta este despre ce simti nu despre ce arati sau ce vrei sa pari.
Si talharii isi fac cruce la o adica "da Doamne sa nu fiu prins", asta nu ii face nici crestini nici credinciosi.
Aplica aceeasi regula si celor cu stickere pe masina si intelegi ca aia nu sunt credinciosi