| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce crestinii se cred morali, dar poarta la gat un simbol al torturii?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Nu este cinstit ca obiect de tortura ci ca amintire a daruirii lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Nu exista sindrom post traumatic la Dumnezeu pentru a fi vreo problema amintirea, in schimb pentru noi este necesar sa ne amintim ce a facut El ca Dumnezeu pentru noi: si Intrupare, si umilire, si rastignire. Pentru ca iata, fie uitam, fie nu constientizam, fie denigram fara sa stim in realitate cat ne cantareste aceasta denigrare... sad

Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la un SEMN de CINSTE. Sunt zeci si zeci. Iata numai cateva:

"Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
-Matei 24, 30:,, Atunci se va arăta pe cer SEMNUL FIULUI OMULUI şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă."
-Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume! (MOTIV DE LAUDĂ)"
-Filipeni 3.18:,,Căci mulţi despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se
poartă ca duşmani ai CRUCII LUI HRISTOS."
-I Corinteni 1, 17:,, Căci Hristos... m-a trimis să binevestesc, dar nu cu inţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică CRUCEA LUI HRISTOS."
-Efeseni 2, 16:,, Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia. (ARMĂ ASUPRA RAULUI)"

61 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Ei sunt doar prosti.

| Mayhem666 a răspuns:

Gasesti raspunsul in propria ta intrebare.
Crestini.

| AdiDesktop a răspuns:

Cu totii stim ca crestinii nu sunt cei mai destepti oameni.

| cristi202 a răspuns:

Hei, e un simbol al victoriei. Asta e pentru noi.

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da. Asupra mortii, asupra pacatului, asupra a tot ce e rau.
Daca omul decide sa creada in El, toate aceste lucruri nu mai au putere asupra lor. Si asta nu e doar o vorbă in vint.

| milan9 a răspuns:

Cinstirea Sfintei Cruci face referire la întreaga dăruire şi Jertfă adusă personal de Fiul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi...

Nu l-au plagiat. L-au împrumutat. Tocmai datorita semnificației lui. Mizeria, noroiul, transformat in aur, diamante. Păcătoși transformați în sfinti. Cel mai mare păcătos are potentialul de a deveni cel mai mare sfint. După cum "orice soldat are in ranita sa bastonul de maresal". Nu sfint cum crezi tu, sau chiar unii din biserica, ci sfint in sensul de a fi ceea ce trebuie sa fii. In fata unui astfel de om iti vei ridica pălăria, cu toata necredinta ta. Nu am vazut eu unul, tu nici atit. Dar cînd vei vedea, vei recunoaste ca Dumnezeu exista.

Poti sa fii mai coerent, te rog? happy

| cristi202 a răspuns (pentru milan9):

Wow! Frumos raspuns! No comment!

Toate pacatele.

| iurii75 a răspuns (pentru cristi202):

Deci au " împrumutat" un obiect de cult din religiile păgâne? Ești la curent că crucea era o reprezentare a falosului?
Discipolii lui Isus niciodată n-au adus închinare vreunei "cruci", de fapt crucea în creștinătatea apostată a apărut mult mai târziu.

| cristi202 a răspuns (pentru iurii75):

De unde ai scos-o cu falosul? Nu ar trebui sa aduci niste argumente serioase, sa spui macar in ce religii pagine? Macar...

Crucea a fost des folosita de romani ca instrument de tortura. Hoții, tilharii, criminalii "beneficiau" de ea. Evangheliile confirmă acest lucru cînd spun ca Isus a fost răstignit intre doi tilhari. Asta e, nimic mai mult. Ca poti face tu analogie cu cine stie ce cruci din alte religii, e altceva. Si eu pot face din soare obiectul propriei religii inventate de mine, dar e departe de soarele real.

Care botez? Sunt vreo trei in Biblie. Cel practicat acum de biserica nu are legatura cu iertarea păcatelor. Prin botez te identifici cu Hristos in moartea si invierea Sa, adică faci posibil ca moartea si învierea sa devina realitate in viata ta. Sa mori fata de rau, sa invii pentru bine.
Cu ce ne faci? Doar demonstrezi neștiința ta, si ca nu ai citit Biblia decat printre rînduri. Ia citeste-o, si mai vorbim, căci vei avea alta abordare.

Se zice.
El merge mult mai departe decat iertarea. Pentru ca te "asociezi" in moarte cu Isus, ai capacitatea de a muri fata de pacatul originar. Iertarea doar cosmetizează, pentru ca se ocupa de pacate ca fapte, care sunt efectul păcatului originar, dar botezul elimina chiar pacatul originar. E un alt nivel
Mecanic vorbind, daca ai un angrenaj in care un șurub se tot rupe datorita strimbarii cadrului de care e prins, ruperea șuruburilor ar fi păcatele ca fapta, si iertarea de asta se ocupa, înlocuirea suruburilor, iar cadrul strimb ar fi pacatul originar. Botezul se ocupa cu schimbarea cadrului in unul drept.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Cuvintele Scripturii vorbesc de la sine:
Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la un semn de CINSTE:

-"Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
- Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!" (motiv de cinste...)

Iarta, dar nu numai atit. Iertarea presupune rezolvarea trecutului. El face mult mai mult decat atit, El face totul nou. Esti o noua fiinta de crezi in El. "Iata, toate cele vechi s-au dus; toate s-au facut noi" zice Biblia. Si asa este. Chiar daca tatăl meu zice ca e prea frumos ca sa fie adevarat. Dar este si frumos, si adevarat.

| halogen001 a răspuns:

E in functie de inteligenta.

Rîzi ca nu vrei sa pricepi. Botezul nu e posibil fara iertarea păcatelor. Dar el in sine e mult mai mult de atit.

| ania a răspuns:

Daca romanii ar fi folosit alte obiecte pentru al tortura si omori pe Mantuitorul Hristos, probabul le- am folosi pe acelea ca sa ne aducem aminte cat de mult ne iubeste Maruitorul Hristos.

Isus s-a jertfit pentru toti. Botezul face ca jertfa lui sa fie valabilă pentru mine.
Daca e sa luam ca pilda, intensitatea curentului e mereu aceeasi, e o constanta pe fir, insa diferenta de potential, tensiunea, apare doar daca exista un consumator. Jertfa Lui, iertarea ce o ofera, e intensitatea. Exista indiferent daca eu cred sau nu. Daca cred, devin consumator, beneficiez de ea, e special pentru mine, si asta e botezul. Declararea ca eu m-am conectat la priza. happy
Înțelegi diferenta?