Nu este cinstit ca obiect de tortura ci ca amintire a daruirii lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Nu exista sindrom post traumatic la Dumnezeu pentru a fi vreo problema amintirea, in schimb pentru noi este necesar sa ne amintim ce a facut El ca Dumnezeu pentru noi: si Intrupare, si umilire, si rastignire. Pentru ca iata, fie uitam, fie nu constientizam, fie denigram fara sa stim in realitate cat ne cantareste aceasta denigrare...
Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la un SEMN de CINSTE. Sunt zeci si zeci. Iata numai cateva:
"Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
-Matei 24, 30:,, Atunci se va arăta pe cer SEMNUL FIULUI OMULUI şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă."
-Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume! (MOTIV DE LAUDĂ)"
-Filipeni 3.18:,,Căci mulţi despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se
poartă ca duşmani ai CRUCII LUI HRISTOS."
-I Corinteni 1, 17:,, Căci Hristos... m-a trimis să binevestesc, dar nu cu inţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică CRUCEA LUI HRISTOS."
-Efeseni 2, 16:,, Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia. (ARMĂ ASUPRA RAULUI)"
Încă n-am fost aplicată valoarea răscumpărării. Se face o alegere intre cei ce vor beneficia de ea și cei ce nu vor mai strica aerul...