Depinde din ce punct privesti:
1. Din cel al credintei care iti poate da putere si te poate ridica oricand ai nevoie, chiar daca nu crezi in Dumnezeu dar crezi foarte tare in ceva.
2. Din punct de vedere obisnuit in care Logica si Argumentarea domina lumea.
Fiecare are o latura dominanta in el dar uneori se intampla si minuni sau alteori lucrurile se intampla cum ne dorim, sau alteori sunt zadarnicite, -a cautat explicarea acestora prin Karma dar nu s-a reusit complet.
Acuma preotii iezuiti nu sunt deloc ignoranti cu privire la atei si tin cont de existenta lor in lume, partea proasta este ca a fi ieuit este o calitate aproape pe cale de disparitie in ziua de astazi, indiferent daca esti credincios sau ateu.
"le aduc dovezi pe tava despre inexistenta Dumnezeului lor?" - Stii sa ne oferi O SINGURA dovada ca Dumnezeu nu exista?
Care dovezi? uite aici discutie si te rog sa citesti ce am dat eu in intrebare:http://www.tpu.ro/......e-o-fost/.
Desi despre atom se vorbeste de doua milenii, dovezile au aparut doar in perioada moderna. Care-i treaba, atomii nu existau inainte sa fie evidentiati prin experiment?
Cu asa intrebare, cum naiba sa nu fii ignoranta...hai cu tava, s-au strans mai multe comenzi la bar.
Pentru că nu spun ce spun ei, deținătorii adevărului absolut. Iar dacă ei sunt siguri că au adevărul absolut și tu nu îl vezi ești clar ignorant.
Fiecare îşi susţine religia.Eu cred că ar trebui să ne respectăm unii pe alţii pentru credinţa noastră şi să lăsăm prejudecăţile deoparte, pentru că, până la urmă fiecare e liber să aleagă ce consideră că e mai bine.
1. De ce generalizezi? In loc de "de ce crestinii..." cred ca vroiai sa spui "de ce x, y si z spun...".
2. Ce treaba are ignoranta cu nivelul de metafizica crestina din sistemul meu?
"lipsa dovezilor in favoarea existentei duce la o dovada in favoarea inexistentei" - Cine te-a invatat asta? Tu ce dovada imi poti da ca mama bunicii lui Costel Oprea exista? Daca tu nu o ai, nu exista?
Problema nu este ca nu sunt dovezi, ci doar ca tu nu le consideri satisfacatoare.
"dar ca sa-ti fac jocul, cum dumnezeu a aparut din nimic?" - Nu a zis nimeni ca Dumnezeu a aparut. El este vesnic. Poti crede in 2 feluri: nimicul vesnic din care a aparut materie si tot ce vezi (plus inteligenta) sau o inteligenta vesnica care a generat asa ceva. Pentru ca existenta a ceva dintotdeauna o cred ambele tabere.
Ce iti spune un minim de bun simt?
1.aici nu vorbim despre existenta sau inexistenta unei persoane ci a unei entitati
2.imi poti spune o dovada? adica chiar o dovada nu o afirmatie
3.de unde stii tu ca acel ceva care a existat dintotdeauna este dumnezeu si nu odin? sunt 2700 de zeitati deci exista o sansa la 2700 sa existe o zeitate, sunt sanse sa existe dumnezeu cat sunt sanse sa existe odin sau alta zeitate
4.crestinismul nu a fost prima religie si ma indoiesc ca stramosii nostri au avut vreo revelatie inventand credinta in asa zisul dumnezeu
5.tot nu mi-ai raspuns cum a aparut lumina inaintea soarelui si chiar sunt curios(sincer, pentru ca profesoara de religie nu a putut sa-mi raspunda la asta decat cu clasicul-asa a vrut dumnezeu)
6.intr-o lume creata de un dumnezeu bun de ce predomina raul?(nu baga neascultarea de dumnezeu in subiectul asta)
7.de ce dumnezeu asta bun ne obliga sa-l slujim ca altfel vom arde in iad
8.ai citit vechiul testament? daca da explica-mi de ce atat de multe crime comise pentru ca asa a spus dumnezeul cel bun din motive patetice?
nu sunt nici macar pe jumatate ateu cat sunt antiteist
imi pare rau ca tie ti se pare lipsa de bun simt faptul ca eu ma exprim direct
De ce ar trebui sa iti pese ce spun niste unii? In lumea basmelor daca nu esti sluga la palat, esti dusman; dusmanii sunt monstri, la propriu si la figurat.
Nici n-ar trebui sa le dam vreo dovada, oricum n-o s-o inteleaga http://i.imgur.com/LnPdH.png e mai logic asa: http://blog.stackoverflow.com/......artoon.png :)
Nu cred ca cineva poate pretinde ca aduce dovezi despre inexistenta lui Dumnezeu.Inca nu sa iesit din sistemul saolar, inca nu cunoastem tainele pamintului.Cum s ar putea documenta ca nu exista, ceva ce nu stim nici cum arata si nici ce esenta are?
Ca unii cred ca este ceva si altii cred ca nu este ceva, acestea nu sint documente.
Probabil crestinii cred ca ateii sunt niste snobi, cu pretentii de intelectuali si le e greu sa accepte faptul ca altii pot fi mai inteligenti decat ei si mai capabili sa inteleaga teorii mult mai complexe decat povesti cu zei si hocus-pocus. Plus spiritul de turma: 99% din romani sunt crestini, de la ce sa te astepti?
Referitor la dovezi cred ca necesita o reformulare.
Majoritatea dovezilor stiintifice elimina din ecuatie necesitatea unui Dumnezeu, unele lucruri/fenomene care era simplu etichetate ca voia zeului x au ajuns sa fie explicate stiintific eliminand astfel interventia unei entitati.
Crestinii, in majoritatea lor, considera ca religia lor este centrul universului, un adevar incontestabil si insurmontabil, ca este religia corecta si ca celelalte care au fost si care sunt diferite sunt bineinteles "pagane".
Problema cu dovezile a fost pusa gresit, vezi raspunsul meu pe aceasta chestiune.
Intr-adevar stiinta inca mai are multe lipsuri insa nu inteleg de ce nu este bine sa acceptam sau sa recunoastem ca inca nu stim x si y si chiar si z. Este o nevoie atat de mare de siguranta si certitudine pentru comfortul psihicului nostru.
"Majoritatea dovezilor stiintifice elimina din ecuatie necesitatea unui Dumnezeu," - Ma faci sa zambesc. Imi aduci aminte de omul acela de stiinta care trecea pe langa un om simplu care striga intruna: "mare e Dumnezeu! mare e Dumnezeu". Enervat s-a dus sa il intrebe ce il mira atata si asta i-a zis ca se mira cum de a putut Dumnezeu sa faca poporul evreu prin Marea Rosie, prin Moise, despicand-o. Asta, superior si arogant, ii explica faptul ca oamenii de stiinta au gasit locul acela si ca este o fasie cu apa pana la genunchi, de aia au putut trece in siguranta. Pleaca omul linistit si aude, in spate, din nou pe bietul credincios strigand: "mare e Dumnezeu". Se intoarce furios sa il intrebe pe asta ce l-a mai apucat. Raspunsul omului a fost: "iti dai seama, daca apa a fost asa de mica, ce minune ca s-au innecat toata ostirea lui Faraon? Mare e Dumnezeu!". Fiecare pas al stiintei ridic intrebari tot mai uriase si genereaza in omul de stiinta onest impresia sincera ca in spatele lucrurilor nestiute e ceva mult mai vast si ca de fapt cunoastem... doar in parte, cum ar spune Apostolul Pavel. Pe masura ce am studiat mai mult (ma refer pur la informatia stiintifica) nu pot decat a strig si mai tare ca Dumnezeu exista.
Te inseli si in altceva. Crestinii nu cred ca "religia este centrul universului". Incetati sa mai fiti experti in toate domeniile, prieteni dragi! Nu ne puteti invata ce credem deja.
bleakk întreabă: