| fetitaCUPiscoturile a întrebat:

De ce crezi ca Dumnzeu te-ar asculta pe tine cand te rogi si pe milioanele de evrei care au fost gazati nu i-a ascultat?

De ce ne rugam la Dumnezeu daca tot stim ca nu ne asculta si nu va face absolut nimic pentru noi?

Daca maine obama si medveed ar decide sa inceapa al3lea razboi mondial si ar murii 3 miliarde de oameni crezi ca ar interveni cineva?

38 răspunsuri:
| Alexalice10 a răspuns:

Nu, nu ar interveni nimeni. Nici in celelalte războaie nu a intervenit nimeni. De ce se roata lumea? Încă mai spera ca cineva ii asculta.

| AxelBv a răspuns:

Dumnezeu este o notiune, nu este un calculator a carut taste le apesi si apare scrisul.
Poate exista, poate nu, dar in biblie scrie de existenta liberului arbitru. Asta inseamna ca daca vrei ceva, trebuie sa o faci tu, nu sa astepti o minune.

| Wehrmacht a răspuns:

Nu nu ar interveni nimeni cum nu a intervenit nici pana acum. Eventual, o tara care ar fi mai puternica si ar putea sa se alieze cu altele care sa ii opreasca.
De ce se roaga? Nu au unde sa se vaite sau sunt asa disperati(adica au o problema mare, sa nu se inteleaga ca ii injur) sau creduli incat au ajuns sa se roage inloc sa incerce sa rezolve o problema.

| mgtow a răspuns:

Dumnezeu exista numai ca la cata credinta au unii in el nici nu ii ajuta, ba chiar mai auzi pe unii care il injura si il face de tot... Eu sunt credincios, ma rog la el sunt optimist si ma ajuta cand am nevoie.

| aLiaLi a răspuns:

De ce pui intrebari inutile pe un site? De ce te tot intrebi tot felul de lucruri cercetate? De ce nu pui mana pe o carte si de ce nu incerci tu sa cauti raspunsurile astea? E mai usor sa intrebi nu? Daca s-ar face singura mancarea ce bine ar fi.

| 220V a răspuns:

Am intrebat si eu exact aceeasi intrebare pe cineva si sti ce mi-a raspuns? ca acei oameni nu s-au rugat destul si nu au plans in fata lui d-zeu

| 220V a răspuns:

Pacat ca cre(s)tini vor ramane cre(s)tini in continuare si nu vad ceea ce se intampla, crede-ma ca daca e sa se intample asa ceva, ar incepe sa se indoiasca de existenta lui, dar pana atunci il pupa pe unde apuca

| EmaS a răspuns:

Pentru ca evreii cand au cerut moartea lui Isus si au strigat rastigneste-L, Pilat si-a spalat mainile si a spus ca el nu il gaseste vinovat ei au cerut ca sangele lui sa cada asupra lor si asupra copiilor lor.Si asa a fost.Cuvintele noastre au putere.Cu ele poti sa ucizi si tot ele pot sa aduca viata.

| 220V a răspuns (pentru EmaS):

Tu nu vezi cat de penibila esti? sa zicem ca isus se nastea in Romania, atunci cine ar mai fi strigat moartea lui isus, tot evreii? bineinteles ca poporul roman si deci noi am fi fost persecutati in locul lor

| Dumnezău a răspuns:

Bineinteles ca acum vor aparea habotnicii ca ciupercile dupa ploaie cu propozitii de genul: ''Daca Obama si Medvedev ar incepe un razboi si ar muri oameni,ar fi din cauza ca s-au indepartat de Dumnezeu,aveau prea multe pacate si Necuratul le intuneca mintile.'' sau ''Dumnezeu te asculta oricand,trebuie doar sa fii cat mai sincer si cucernic in a ta rugaciune.''Bullshit! Dumnezeu,cum a zis si cel cu nick-ul chirilic,exista ca notiune,in interiorul mintii omenesti, aceea care cel mai probabil, l-a si creat pentru a gasi un refugiu si o scuza.Cand un crestin se roaga acelui Dumnezeu pe care il considera atotputernic stapanitor, de fapt se roaga siesi.Nu poti astepta ajutor divin,atat timp cat tu o arzi aiurea si nu faci nimic,pentru a-ti imbunatati conditia.E absurd macar sa crezi,ca daca esti un nelegiuit de secol XVII si esti dus la esafod, sau esti un evreu la Birkenau sau un musulman la Srebernica gata de a fi gazat/executat o rugaciune iti poate reda situatia initiala, si sa te salveze.Nu am nimic impotriva rugilor crestinilor catre al lor Iehova,dar i-as intreba si pe ei,ce logica au rugaciunile lor,cat timp nu coreleaza un eventual ajutor de la zeul lor(absurd,totusi) cu lucruri materiale,facute de mana lor? Si iata inca o uriasa lacuna in religia crestina. Daca un copilas de patru ani,crescut in spiritul crestin-ortodox de catre,sa zicem,bunica lui,si aceasta e pe patul de moarte,iar copilasul se roaga,iar rugile ii esuaza,inseamna ca nu s-a rugat cu suficienta slava si cucernicie, sau marturisirea ajutorului cerut nu era suficient de puternica? Dragi crestini, zeul vostru are scapari.Multe.Mari.Prea multe si prea mari. Avantaj anti-religiosii!

| EmaS a răspuns (pentru 220V):

Cum adica sa zicem? El s-a nascut acolo si ei i-au cerut moartea desi era nevinovat.Ei au cerut blestemul asupra lor.Au zis sangele lui sa cada asupra lor si al copiilor lor.

| 220V a răspuns (pentru aLiaLi):

Aceste intrebari la ea sunt un fel de intrebari retorice, la fel alea care le pun eu, dar le pune ca voi, aia cu pamant in cap sa vada ce scuze mai gasiti si de data asta

| aLiaLi a răspuns:

Cat se poate de trist...si de inutil...mai bine ati gasi ceva mai interesant de facut prin casa decat sa puneti intrebari de genulhappy

| aLiaLi a răspuns:

Crezi? Bine. Nu crezi? Iar bine. Nu inteleg dc fiecare trebuie sa isi argumenteze alegerile facute in viata happy De-a dreptul jalnic.

| danut a răspuns:

Chiar nu te uiti cand te scoli dimineata, in oglinda? Iti imaginezi ca repetand un cuvant la nesfarsit poti schimba ceva in gandirea unui om? Nu-ti dai seama ca ti-ai pus singur o "eticheta" de genul celei pe care tot ai repetat-o? Spunand cuvinte fara rost si sens ti-ai "marcat" singur nivelul intelectual. ESTI asa cum ESTI.

| sandra2012 a răspuns:

Dumnezeu stie ce face, sunt convinsa de asta, chiar daca oamenii nu pot intelege voia Lui. De fapt de ce sa mai iti spun tie ca tu oricum nu crezi in existenta lui Dumnezeu? Oamenii sunt vinovati pentru tot, rautatea a atins limitele rabdarii lui Dumnezeu. Nu mai urmeaza decat judecata iar cei vinovati pentru rele teribile impotriva umanitatii vor fi pedepsiti mult mai mult. Pe mine ma asculta cand ma rog, stiu ca e acolo, iar daca vreodata nu imi da ceva ce l-am rugat inseamna ca nu era bine pentru mine. Dumnezeu e bun

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru EmaS):

Deci vrei sa spui ca o natiune trebuie sa sufere pentru ca asa au facut urmasii de acum 2000 de ani?

Chiar asa de razbunator este dumnezeu?

E total fals si e doar o scuza cre(s)tina. Evrei au fost ucisi pentru ca erau destepti si stiau sa faca bani pe spinarea prostilor! So oricum Parca in biblie scrie ca dumnezeu l-a trimis pe isus sa moara si sa invie. De ce au picat victime colaterale evrei? daca zici ca e pacat mostenit?

| 220V a răspuns (pentru danut):

rolling on the floor ma faci sa radrolling on the floor ce inteligenti incercati sa pareti voi cre(s)tinii, dar sunteti vai de capul vostru, mai ales astia de pe site-ul asta, mi -se rupe mie ce impresie dau unora, ramai tu cu inteligenta ta

| aLiaLi a răspuns (pentru 220V):

Lasa-i sa se lupte, sa-si dovedeasca convingerile pe un site, iar in viata de zi cu zi nici nu stiu cum se face o cruce in fata bisericii. Lasa-i sa obtina mantuirea si iertarea pacatelor pe site...

| miradoniz a răspuns (pentru EmaS):

Sunt sigura ca cel rau foloseste mereu cuvintele corecte.De fapt, sunt sigura ca este mult mai usor sa nimeresti cuvintele exacte-decât tonul.

| danut a răspuns (pentru aLiaLi):

Convingerile ti-le dovedesti in fata lui Dumnezeu, mantuirea nu o obtine singur nimeni ci este un DAR din partea lui Dumnezeu (dupa cum spune apostolul Pavel) cat despre inchinare, eu ma inchin lui Dumnezeu si nu la o Biserica, oricare, oriunde si de orice religie ar fi ea. Cat despre site, aici doar conversam si nu ne mantuim. P.S.Iar despre ipotentii intru ale gandirii, nici o taina, asa vor ramane si la 70 de ani (daca ei cred ca-i vor apuca).

| miradoniz a răspuns:

Cine spune ca nu au fost ascultati? cine poate sti? în general, dinafara vorbind, cred ca este ceva mai util sa te rogi pentru calai decât pentru victime...parca ei au mai multa nevoie.Stii tu, nevoia te apropie de Domnul, mai repede decât vointa.E mai sincera.

| aLiaLi a răspuns (pentru danut):

In momentul in care iti vei pune la punct limba romana vom putea discuta civilizat. O zi buna!

| EmaS a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Pai daca erau atat de destepti, cum de nu au gasit metode ca sa se salveze? La ce le-a folosit ca au fost asa de destepti?

| EmaS a răspuns:

Simplu:"Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da."

| craniw a răspuns:

Nu ma rog la dumnezeu fiindca nu exista. Dovediti-mi contrariu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La intrebarea ta ar trebui sa iti raspunda evrei caci ei sunt cei carora nu le-au fost ascultate rugaciunile. Fiecare religie (credinta) are cate un Dumnezeu ce este diferit prin dogme. Intr-un fel este reprezentat dumnezeul budistilor, in alt fel e reprezentat Alah, in alt mod apare la catolici, protestanti si in alt fel in cele din urma la ortodcsi. nu ne vom putea intelege cand e vorba de religie pentru ca toti avem pareri si idei diferite. Eu personal cred ca nu le-au fost ascultate rugaciunile pentru ca nu au crezut in Dumnezeul cel adevarat, care s-a inomenit pentru noi, ci l-au asteptat pe Iahve imparatul lor cel promis de Dumnezeu prin Moise si prooroci.

| danut a răspuns (pentru aLiaLi):

Buna gluma dar subreda! Mai invat si eu ce sa-i faci (atat ma duce mintea pe care o am).

| aLiaLi a răspuns (pentru danut):

Din pacate nu era o gluma, e realitatea in adevarata sa forma amice happy

Răspuns utilizator avertizat