Cand iti mai vin ganduri necurate iti dai 2 palme sa dispara si iti continui rugaciunea. Iar iti vin? Iar iti dai, etc.
Sunt gânduri intruzive, nu vă mai păcăliți singuri.
Mi-ați adus aminte de o întâmplare amuzantă:
Ucenicul unui preot trebuia să postească împreună cu preotul. I s-a spus că nu are voie să mănânce nimic până în zorii zilei următoare, dar ucenicul de foame s-a dus de a luat un ou pe ascuns și s-a dus în camera sa. S-a tot gândit cum să-l gătească pentru a nu fi prins și i-a venit o idee, să-l coacă la lumânare. Pe când îl cocea el la lumânare intră preotul și-l prinde. "Aha, te-am prins! Ce faci?", "Nu este vina mea, spune ucenicul, ci Satana m-a pus să fac asta" dar diavolul de după ușă "Nici prin gând nu-mi trecea să coc un ou la lumânare..."
E simplu. Așa cum în cameră atunci când faci curățenie se ridică praful, la fel și în timpul rugăciunii se ridică gândurile necurate care își făcuseră cuib în inimă. Deci fă rugăciune mai des pentru a menține curată cămara inimii.
Astfel de ganduri sunt cat se poate de normale. Ele vor fi indepartate cu trecerea timpului, prin continua educatie.
Dumnezeu cunoaste slabiciunile noastre; cunoaste luptele noastre. Datoria noastra este doar sa avem o viata de devotiune, si gandurile rele vor disparea cu timpul, chiar fara sa ne dam seama.