Daca tu stingi lumina noatea intr-o camera necunoscuta si umbli prin ea, si te impiedici in tot felul de obiecte si te accidentezi, nu ai de ce sa te miri. De ce te-ai mira si in acest caz? Dumnezeu e lumina sufletului omului, si daca nu te pui in acord cu El, e ca si cind ai stinge lumina pentru sufletul tau, si nu e de mirare ca e ca si cind ai fi torturat, insa nu de El, ci de pozitia ta in dezacord cu El.
Asta ar trebui sa fie analogia cu un Dumnezeucare te tortureaza o eternitate? Adica da te impidici de acele obiecte, dar ai posibilitatea sa memorezi locul acelor obiecte, iar cu timpul o sa umblii prin acea camera fara problmea, pe cand Dumnezeu te trimite in iad doar asa sa te chiunie pentru ca cica ai picat testul vietii, dara posibilitatea de a invata ceva din acele "pedepse". Rolul unei pedepse este de a indrepta o anumita greseala, iar cum acolo nu mai ai dreptul la indreptare pot spune linsitit ca asta e sadism la cel mai inalt nivel.
Nu el ma tortureaza si pozitii mea in dezacord cu El ?
Pai cum ar fi ca eu acum sa iti spun ca daca nu esti de acord cu mine te voi biciuii(dupa cum spunea o alta crestina) pana la sange si apoi voi pune sare pe tine, iar apoi iti voi spune ca nu eu te torturez si pozitia ta in dezacord cu mine te tortureaza.
Eu ma refeream in cazul in care te gasesti prima oara inr-o incapere intunecata. Daca tu respingi lumina zicind ca nu ai nevoie de ea, nu trebuie sa te miri de ce ti se intimpla in intuneric. De aceea seara avem nevoie de lumina, de aceea nu ne place intunericul. Insa in privinta spiritului ne purtam exact pe dos, preferam intunericul in locul luminii, si atunci, desigur ca ducem o viata chinuita, si e trist ca dam vina pe Dumnezeu, cind de fapt noi nu vrem sa acceptam lumina pe care El ne-o ofera. El nu te pedepseste neaparat pentru greseli. Te iubeste prea mult ca sa se uite la greselile tale. Daca te pedepseste, e pentru ca ti-a oferit o solutie, iti da lumina necesara pentru a nu fii torturat, si tu o respingi. Cum crezi ca se simte un baiat ce iubeste o fata cind vrea sa ii dea solutia unei probleme, iar ea il respinge? Si dezacurdul ei cu el, oare nu o priveaza de anumite beneficii? Asta este de fapt tortura, nu El o face, ci noi ne-o facem cu mina noastra, pentru ca nu vrem sa acceptam beneficiile Lui.
Ti-am spus ca analogia asta nu tine. Si oricum, chiar daca te afli intr-o camera intunecata poti sa umbli foarte incet si nu ca un elefant grabit si atunci ai sanse sa gasesti si iesirea fara nici o accidentare, pe cand in creatia bolnava a lui d-zeu nu ai cum sa mai iesi din acea camera o data intrat.
Nu duc nici o viata chinuita nici trista, dar ma simt jignit de oameni nesimiti ca voi, care spun ca sunt atat de mizerabil ca nu ader la ideologia voastra de viata incat merit sa fiu torturat pentru o eternitate.
Sti si Ceaursescu spunea ca e lumina, iar cine nu accepta asta era torturat in inchisorile comuniste, nu el personal te tortura si decizia ta de a nu accepta asta. Spune-mi nu era Ceaursecu tiran ca si d-zeu? Ca eu asta am spus, dumnezeul tau se comporta exact ca un tiran sadic.
"Cum crezi ca se simte un baiat ce iubeste o fata cind vrea sa ii dea solutia unei probleme, iar ea il respinge?"
Sincer chiar nu inteleg cum poti da toate analogiile gresite, poate vrei cumva sa il mai indulcesti pe zeul tau insetat de suferinta.
In primul rand chiar daca acel baiat este refuzat, el nu are dreptul sa o tortureze pe acea fata, timitand-o sa stea intr-o camera cu carbuni incisi desculta, pentru ca a fost refuzat, la fel nici d-zeu nu are nici un drept asupra mea.Si oricum tu compari un loc unde arzi pentru o eternitate cu un dezacord dintr-o fata si un baiat?
In al doilea rand analogia este total gresita.
Este ca si cum eu as merge la o fata si i-as spune ca vreau sa am o relatie personala cu ea, dar i-as da o carte cu niste reguli si ii spun ca va trebui sa respecte acele reguli ca sa fie demna de o relatie cu mine, peste 40 de ani voi trage concluzia la felul cum s-a comportat si abia apoi o sa iau o decizie, iar daca da gres am sa ii spun ca o voi forta sa stea intr-o camera in geunchi pe coji de nuci. Ce zici, fata aia nu o sa se simta jignita? Nu o sa imi dea cu cartea in cap?
Tu ce imi spui de fapt este ca Dumnezeul tau a creat un loc unde sa isi tortureze creatia si tot el ofera solutia la problema pe care tot el a creat-o.
Nu mai zi ca mi-o fac cu mana mea, eu vreau ca d-zeu sa ma lase in pace, nu sa ma forteze fara nici un drept sa merg unde nu vreau, asta e tiranul si dictatorul, daca recunosti ca d-zeu este un tiran, desi nu ai ce recunoaste ca se vede clar ca lacrima, ai face un pas inainte in relatia ta cu tiranul pe care il admiri atat de mult.
Era o intamplare adevarata in Rusia in care o femeie il intreaba pe Stalin cat timp crede ca poporul va mai suporta foamea si abuzurile la care este supus de catre el ca dictator. Stalin ca raspuns cere sa i se aduca o gaina, o prinde bine intre brate si ii scoate toate penele in timp ce gaina se zbate de durere, iar apoi o pune jos si arunca niste graunte la picioarele lui, gaina vine sa manace, iar apoi Salin se apleaca si ii da sa manace din propia lui palma, dupa ce a torturat gaina cu un minut in urma.Acesta a fost raspunsul lui la intrebarea femeii.
Ei bine Dumnezeul tau este mai rau, el te ameninta ca iti va scoate toate penele, le va face instantaneu sa creasca din nou si le va scoate din nou si asta pentru o eternitate, iar singura solutie este sa iubesti un tiran si sa ai o relatie persoanala cu el tiranul, este ca si cum ai fi violat.
De ce analogia nu tine? Pentru ca nu iti convine tie?
OK, umbla tu in intuneric incet si nu ca un elefant grabit ca sa nu te izbesti de lucruri, dar totodata cautind un ac de cusut ca sa iti cosi pantalonii rupti pe undeva, sa vedem daca gasesti. Orice ai zice, intunericul nu ne convine, si asta pentru ca adevarul e ca nu poti face in intuneric ce poti face la lumina, asta trebuie sa o recunosti. Si eu asta vreau sa spun, ca intunericul aduce cu sine ingreunarea vietii.
Se pare ca ma faci, pe linga altii, nesimtit, si pentru ce, pentru o prejudecata - cind te-am facut eu a fi mizerabil?
Chiar Dumnezeu a spus ca vor fi multi care se vor da a fi drept Lumina. Ceausescu e doar unul dintre ei. Asa ca, nu e nimic anormal aici. Insa ca sa il faci pe Dumnezeu sadic, o vei putea face atunci cind la cel mai mic rau pe care il faci, la cea mai mica fapta reprobabila (hai sa zicem cea mai mica minciuna), te va distruge pentru totdeauna chiar in acel moment. Insa El te suporta si te lasa sa faci ce vrei, chiar daca cea mai mica fapta rea a ta e o insulta serioasa adusa Lui. Sau nu cumva vrei sa spui ca tu esti cu desavirsire bun, ca nu ai facut nimic rau in viata?
Dumnezeu nu te forteaza sa mergi unde vrea El, OK, daca vrei, El te va lasa in pace, insa vei suporta consecintele. Despre Titanic se spunea ca nu poate fi scufundat nici de Dumnezeu, adica cam tot ce zici tu. Nu aveau nevoie de Dumnezeu ca sa travereseze Atlanticul, puteau sa o faca singuri. Oare? Istoria arata cum au putut. Ironic e ca, (vasul fiind compartimentat, in cazul strapungerii invelisului exterior inundindu-se doar un compartiment cu apa si astfel vasul isi putea continua drumul, chiar si cu 4 asemenea compartimente sparte), s-au spart 5 compartimente. Nu 6, nu 8. Oare nu a vrut prin asta sa le arate Dumnezeu ce inseamna sa plece la drum fara El? Nu in sensul ca El le-a spart cele 5 compartimente, ci ca nu a ingaduit sa fie sparte mai multe.
Gindeste-te cum ar fi sa fii izolat undeva pe o insula pustie, doar cu cineva la care tii mult. Ti-ar fi mai usor decit daca ai fii singur, nu? Dragostea ce te leaga de acea persoana te va ajuta sa treci mai usor peste multe, si poate da chiar un sens vietii tale. Insa ce se intimpla cu tine in cazul in care nu vrei sa ai de-a face cu Dumnezeu e ca si cind ai renunta la acea persoana, ca si cind te-ai fi certat cu ea si ai vrea sa traiesti in izolare totala, sau ca si cind ea ar fi murit. Singur, te supui la niste chinuri sufletesti groaznice, pentru ca noi, oamenii, nu am fost creati pentru a ne trai viata singuri. Singuratatea te va roade, te va tortura. Si nu va fi vina persoanei iubite daca tu ramii singur si singuratatea te tortureaza. Dumnezeu e dragoste, Dumnezeu e binele. Raul nu e ceva separat de bine, ceva real, e doar lipsa binelui. Cum si intunericul e lipsa luminii. Te-ai gindit ca, daca ai avut azi parte de ceva frumos in viata ta, de ceva care te-a facut sa zimbesti, sa rizi, acel lucru a venit de la Dumnezeu special pentru tine. El poate face in asa fel conjuncturile vietii noastre incit sa ne putem bucura de ea. E pacat insa ca tu nu vezi acest lucru.
Eu cred ca Dumnezeu era tiran daca nu ne lasa sa alegem intre bine si rau. Astfel, ar fi creat o lume de roboti care ar fi facut numai ce ar fi vrut El. Si toate erau perfecte atunci. Insa tocmai dorinta de a ne face liberi, a dus la psibilitatea aparitiei raului. El nu a dorit asta, dar asta s-a intimplat. Nu El a ales, noi am ales asa.
Si inca ceva: Daca Dumnezeu a dat o carte cu reguli, a fost ca tu si eu sa nu ajungem sa stam pe genunchi intr-o camera cu coji de nuci. E ca o harta, daca vrei. Harta iti da libertatea de a merge unde doresti, dar iti arata calea cea buna spre punctul unde vrei sa ajungi. Daca eu merg pe munte iarna, si harta imi arata ca ajuung intr-o zona cu risc de avalansa, si eu in prostia mea tot merg acolo, neascultind ce imi arata harta, atunci nu ar trebui sa ma mir ca ajung sub vreo 5 m de zapada. Regulile de aceea sunt stabilite. Sau, ca si la plecarea in spatiul cosmic. Nu oricine ajunge acolo. Nu degeaba programelor spatiale s-au denumit "programe". Existau o multime de lucruri de care trebuia sa se tina seama, ca cosmonautii sa fie in afara de orice pericol, ca sa se intoarca teferi acasa, asi de aceea, era vorba de un program, de o lista de reguli ce trebuia tinuta, fiecare la timpul ei. Cum ar fi fost ca un cosmonaut sa nu vrea sa faca ce i se zice, pe motiv ca nu e liber sa faca ce vrea, si sa se desprinda de scaunul in care trebuia sa fie tintuit, chiar in momentul lansarii navetei? Vrei sa fii bine? Asuma-ti responsabilitatea, si recunoaste ca nu poti fii liber pe deplin. La stele nu ajung cei ce fac ce vor, cei ce isi pierd noptile prin discoteci, fumeaza marijuana, umbla numai dupa distractii. Acolo ajung cei ce depun o munca asidua de pregatire, cei ce renunta pentru ani de zile la insasi viata lor personala, pentru a se pregati, pentru a invata, pentru a fi gata sa duca misiunea spatiala la bun sfirsit. La fel e si cu Dumnezeu. Fa ce vrei, nu respecta regulile Lui, spunind ca asa e un tiran, si vei suporta acea nerespectare. Insa nu zii ca e un tiran, cind de fapt El te avertizeaza cu privire la raul la care poti sa ajungi
Offf, hai sa lamurim problema ca sa nu mai faci analogii ce nu au nici o legatura cu pedeapsa d-zeului biblic.
Dumnezeu in bunatatea lui a creat un loc unde cica ar arde un foc continuu unde vor ajunge cei care nu sunt pe placul lui. Dar el tot in bunatatea lui si-a omorat fiul, ca na asta considera el dreptate sa omori un nevinovat pentru cel vinovat si pentru problema pe care tot el a cauzat-o. Sa ignoram faptul ca acest act a fost un esec care el putea sa il prevada, deoarece nici macar un sfert din populatia globului nu crede cu adevarat in asa ceva, dar cu ce drept ma obliga el sa traiesc dupa ce mor ^^? Nu are nici un drept asupra mea, daca dorea drepturi asupra mea ca sa ma oblige sa merg unde nu vreau dupa ce mor, nu trebuia sa imi dea ratiune.
Din cate am vazut in raspunsul tau tu il consideri pe d-zeu ca un stapan, iar tu esti un simplu sclav care daca nu respecti porunca stapanului vei fi pedepsit, prin asta ai aratat ca d-zeu este un tiran.
Daca nu ar fi un tiran m-ar lasa in pace sa stau frumos mort, nu sa ma trimita la tortura eterna care nu are nici un scop si nici o finalitate, pentru ca asa ii place lui, sa ne vada cum ne chinuim.Sincer nu te pricepi deloc la analogii. Hai sa luam una dintre ele.
"Cum ar fi fost ca un cosmonaut sa nu vrea sa faca ce i se zice, pe motiv ca nu e liber sa faca ce vrea, si sa se desprinda de scaunul in care trebuia sa fie tintuit, chiar in momentul lansarii navetei?"
Acel cosmonaut si-a asumat liber rolul de a merge in spatiu, asa ca are si obligatii pe care trebuie sa le respecte, in timp ce noi nici macar viata nu ne-am asumat-o, am fost adusi pe lume fara sa ne intrebe nimeni daca dorim sa ne nastem, unde dorim sa ne nastem, cum sa aratam etc. imi este greu sa cred ca poti vedea vreo asemanare reala intre cele 2 cazuri.
Daca vrei sa imi alegi tu o analogie pe care o consideri corecta, esti invitatul meu.
Nu regulile lui il fac tiran si modul in care actioneaza el ca persoana il fac tiran. Daca ai admite adevarul nici nu ar mai fi trebuit sa mai avem aceasta conversatie.
Nu mai facut mizerabil in mod direct, dar indirect totul suna cam asa: "Crede in ceea ce cred eu, ca altfel vei fi trimis intr-un loc unde vei arde pentru o eternitate. Asta este o jignire si inca una care ni se spune din cl. 1, acum o sa ni se spuna din clasa pregatitoare, la niste copii care nu au discernamant, asta este o fapta mai rea decat crima.
Si da, distrugerea totala este un act de mila in comparatie cu o tortura eterna. Daca nu crezi informeaza-te de oameni care au fost torurati in adevaratul sens al cuvantului(iti recomand tortioanrii chinezi care se atingeau cu acele de anumiti nervi), si ai sa vezi ca singurul lucru pe care si-l doreau era moartea ca sa se termine o data durerea, moartea era salvarea. Desi el daca ne-a creat "liberi" ar trebui sa isi vada de treburile lui, ca si-a pierdut dreptul de propietate asupra noastra din momentul cand am capatat ratiune. A, daca doreste sa se inteleaga cu cineva de pe pamant este alta treaba, dar nu sa ii ameninte ca ii va trimite in camera de tortura creata de el pe cei care nu doresc sa aiba nici o treaba cu el, fiidca considera ca este mult prea rau si imoral ca sa aiba vreo treaba cu o asemenea fiinta malefica.
Nu.Este dictator spune clar in biblie.Voi sinteti robii mei.iar eu sint un Dzeu gelos si daca nu faceti ce va spun dracu va ia, adica va dau pe mina calaului pemina lui Satana.Deci toti ca e dracu ca e om toti trebuie sa fim scalvii lui. Daca cumva salti capu securea cade asupra ta.Ce sa mai vorbim de oamenii dictatori sa spunem uite ce rai sint, daca ei au avut exemplu pe cel care ia creat.Naspa cum o dai.Si cind te gindesti ce rau mai era Ceausescu, toti spun ca era rau, dar nimeni nu spune de Dzeu ca e rau desi ceausescu era nici la gradinita pe linga el.
Sa pedepsesti cu cruzime natiile pamantene nu inseamna sa fii drept!
Tot va aud ca spuneti ca d-zeu e drept! Nu mai spuneti ca e drept, inseamna sa acceptati ca cineva poate fi schingiuit, torturat si pedepsit pana la moarte din motive de nimic!
Nu mai dati fratilor citate peste citate din carti, dati citate si vorbiti din experienta voastra, cu cuvintele voastre! si nu prin vorbele altora cine stie cine-or fi fost aia.
Vorbiti despre ceva in urma trecerii prin mintea voastra si spuneti concluziile voastre referitoare la acel ceva si nu mai copiati ca robotii texte!
E culmea! Pe bune!
Cam anul trecut pe vremea asta, daca nu chiar 2 ani, ziceam si eu aceeasi chestie. Nu s-a schimbat nimic nici atunci si nici intre timp. Pe mine ma calca pe nervi foarte tare oamenii sacaitori, dar cred ca e mai mult vina mea ca-I bag in seama. Pe de alta parte nici intrebarea nu bubuie de inteligenta si are un scop precis...nu-ti mai zic care e.
Si ca sa raspund la intrebare: pe mine una nu ma tortureaza in nici un fel. Nu este tiran.
Ma intrebarea nu o bubui de inteligenta, dar nici de prostie nu bubuie.
Problema ta este ca nu intelegi o simpla intrebare de compusa din 5 cuvinte. Nu te tortureaza dupa ce mori pentru ca esti de acord cu el, este mai mult ca un sef de mafie, dar pe mine de exemplu, dupa ipoteza crestina o sa fiu torturat pentru o eternitate pentru simplu fapt ca am tras concluzia ca Dumnezeu este tiran si nu merita sa conduca nici macar o caruta dar apai un univers ^^.
Si data viitoare raspunde la intrebare la obiect si nu te mai plange aici ca te inerveaza oamenii "sacaitori" ca ma lasa rece.
Poate ai dreptate, e fiecare cu parerea lui, dar e prea de tot cateodata! Porti o discutie si -ti vine cu citate, pai asa vin si eu cu citate din filozofi si oameni de stiinta. Sa fim chit.
Dar mai bine spun adio.
DUmnezeu nu tortureaza pe nimeni. El ne judeca CINSTIT la Judecata particulara.
Daca ai avut o pocainta sincera, daca ai fost smerit si placut inantea Domnului, vei fi slavit si in cer.
Dumnezeu se lauda ingerilor Sai cu un om care-L iubeste si-I implineste cu evlavie toate poruncile.
Este tiran? De ce oare? Ca ne-a rascumparat pe noi toti nelegiuitii prin sangele nepretuit al Domnului Iisus Hristos? Ca ne-a deschis din nou portile Raiului, ca Domnul Iisus Hristos i-a scos pe toti cei drepti si nedrepti din infern si i-a asezat in Eden?
Despre ce vorbim aici? Dumnezeu creaza problemele si tot el le rezolva?
Si povestea aia cu Iadul si cu suferinta eterna tot judecata corecta a lui d-zeu o arata? ce-i bun si cinstit in a provoca suferinta eterna unor oameni care nici macar nu mai au cum sa isi modifice comportamentul?
Este un tiran absolut, doar un tiran gandeste in felul: "ori cum mine ori impotriva mea."
Si cum nu tortureaza Dumnezeu pe nimeni? Eu am creat iadul? Eu am ales sa merg acolo? Nu bine inteles ca nu, el ma trimite acolo impotriva vointei mele, deoarece cred ca este un tiran nenorocit.
Ii iubeste pe toti, nu stiai? Bineinteles ca asta inseamna ca ii si trimite la tortura eterna, dar ii iubeste totusi.
De unde stim? ne-a aratat? si eu iubesc un caine, daca il torturez si il omor, DEGEABA!
Tu nu ti-ai citit propria-ti carte sfanta?
Dumnezeu este si iubitor DAR si DREPT, este gata sa ierte si sa pedepseasca pacatul! Asta poate ca uitati voi atunci cand puneti intrebari: Daca Dumnezeu ne iubeste de ce suferim?
Vorbesti prostii facand comparatii ce nu au nici o legatura cu ce am intrebat. Suferinta de pe pamant este rezultatul actiunilor noastre si a mediului inconjurator, dar dupa ce murim d-zeu te tortureaza fara nici un sens daca nu i-ai pupat fundul cand erai in viata. Atat, este tiran mai simplu de atat nu am cum sa iti spun.
Si cum poate fi frept cand pedepsesti o eternitate pe un om care nu se mai poate schimba si care pentru o viata limitata va fi pedepsit o alta viata nelimitata? Nu vezi ca tu ai un d-zeu bolnav?
Saracu, sa ne fie mila de el ca nu este intreg la minte .
Nu poate sa pedepseasca ceva ce este imperefect, pentru ca el l-a creata asa.
Pana la urma o sa ajunga sa se speculeze ca pacatele nu sunt pacate si sunt niste lucruri care ne duc in rai..Nu inteleg de ce unii ca noi niste nimicuri pe langa o galxie, incearca sa-l invinuiasca pe Dumnezeu pentru greselile noastre.si tot ceea ce Dumnezeu face este pentru a arata ca ne iubeste si se gandeste la noi... daca nu ne-ar biciui ca sa ne indrepte cine ne-ar arata calea cea buna cine ne-ar indica raspunsul corect? tot ceea ce patim este din cauza pacatului nostru deci de-acum incolo cand va ganditi de ce am patit asta sau aia sa va ganditi mai intai la ce ati gresit si sa-i cereti iertare Lui ca doar el ne poate bandaja ranile
Suntem niste nimicuri cu ratiune, si nu conteaza cine suntem atata timp cat afirmatiile noastre sunt corecte. Nu folosi argumentul prin autoritate ca nu tine.
"daca nu ne-ar biciui ca sa ne indrepte cine ne-ar arata calea cea buna cine ne-ar indica raspunsul corect?"
Sa inteleg ca pe tine ai tai te biciuiesc cand greseti? Taca-tu o bicuieste pe maica-ta cand ii gresete? Sau te biciuieste pe tine pentru greseala lui maica-ta la fel cum face si Dumnezeu?
Daca ti-ai fi citit cartea ai fi vazut modul in care actioneaza Dumnezeu, dar cum voi crestinii nu aveti nici o tangenta cu carte avoastra sfanta sunteti pe langa.
Te las pe tine sa vezi adevarul in timp. poate dumnezeu te va ajuta sa treci de drumul asta in ceata pe care te afli
Ce intrebare.El nu isi tortureaza creatiile proprii. Doar El ne-a creeat. Totul...Nu este un tiran. Pui problema foarte grestia. Tiran este adversarul Sau, Satan.
Pai am auzit ca si Satan o sa fie torturat in iad dupa judecata finala. Cum poate sa fie saracu tiran? El este victima tiranului.
Daca Satan ar fi torturat in judecata de apoi, ar fi o chestiune.dar nu cred ca s-ar intampla acest lucru, pentru ca el deja a fost judecat dupa fapte la caderea ingerilor. Posibil ca acesta sa fie din nou judecat pentru toate lucrurile rele facut altora in iadul sau etern...si probabil ceilalti oamenic are au fost ademeniti acolo cu putine pacate, in treptele mai de sus, aceia vor gusta din bunatatea divia...cel putin asa inteleg eu lucrurile. Dar mie una nu-mi pasa.Degeaba ma gandesc dupa acum, ce os a fie mai incolo. Il las pe El sa "judece vii si mortii, a caror Imparatie, nu va avea sfarsit". si scuze ca nu ti-am raspuns, dar nu am mai apucat, ca era seara.
De ce nu iti citesti biblia? De ce?
Apocalipsa 20:10
Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
Nici nu stiu, tu esti crestin? ca emiti teorii nebiblice...
Nu isi tortureaza creatiile? Atunci de ce le trimite in iad si il lasa toata viata pe pamantul asta de cretini, in saracie etc?
Pentru ca nu poate sa vare si in rucsac. Nu ma pricep prea bine la religie, am abia 15 ani. Spun doar ce am auzit si eu pe ici pe colo. Degeaba mai e Dumnezeu daca ar putea sa ne ofere totul. E ca si tatii nostri naturali. Ce vrei sa iti spun mai mult de atat? Mi-am dat si eu cu parerea.
Nu dumnezeu doreste asta. Ci cei care l-au creat, adica oamenii. Oamenii au creat o "imagine" a perfectiunii (dumnezeu). I-au atasat acestei imagini si un aspect coleric (pedepsirea nesupusilor, nelegiuitorilor) pentru a avea autoritate.
Au adaptat-o in timp in functie de necesitati datorita evolutiei umane!
Scopuri: mentinerea pacii, echilibrului, stabilirea ierarhiilor sociale, detinerea controlului asupra maselor etc
Nu crede ca eternitatea este rai sau iad.
Din punctul meu de vedere nu exista eternitate pentru ca nu are nici un rost sa traiesti o viata pe Pamant,sa mori si dupa sa traiesti o vesnicie in acelasi "loc" undeva in cer sau Univers,ce-i asta?
Raiul si iadul sunt simplele noastre stari sufletesti,constiinta,regretele, bucuriile, tot ce acumulezi tu din viata asta si ceea ce ramane in cantitate mai mare in tine te trage in jos, apar regretele.Asa am auzit si eu, acum nu am vazut nimic si nu am simtit nimic.
Macar sa simt sau sa vad ceva cat de cat, dar nici atunci nu as fi sigura daca sunt in stare de constienta sau nu.
Dumnezeu considera ca este pacat sa ai opinii diferite fata de el. Asa a fost si in cazul lui Lucifer care a pus la indoiala autoritatea lui Dumnezeu de a conduce, iar pentru asta Lucifer va fi torturat in iad pentru o eternitatate. Uita-te la defintiile tiranului si ai sa gasesti clar descrierea lui Dumnezeu.
Si intrebarea mea este de ce ai dat un raspuns care sa imi sustina intrebarea daca nu esti de acord cu mine?
Nu aleg eu unde merg, conform bibliei o sa fiu fortat sa merg unde nu vreau, terminati cu prostia asta, tu alegi, auzi ce gluma.
Nu aleg nimic, eu nu vreau nici rai nici iad, eu vreau mort, iar aceasta decizie confom bibliei nu imi este respectata, dar d-zeu ma obliga sa merg unde nu vreau pentru ca asa vrea el, pentru ca e un tiran, un dictator si un sadic insetat de suferinta.
CIICriss întreabă: