| unbaiatanonim a întrebat:

De ce dumnezeu ii lasa pe copii din africa sa moara in chinuri de foame?

Evitati raspunsurile de genul: "Dumnezeu asteapta sa ne ajutam intre noi si sa ne iubim.

26 răspunsuri:
| robyrdv a răspuns:

Copii care mor de cand se nasc si pana la 7 ani se duc in rai ori cear fi

| Urzi23 a răspuns:

De ce mor in Africa copii de foame, cind subsolul tarii lor este plin de zacaminte si altii le exploateaza, iar copii mor de foame.Vezi si cazul Romaniei cu Rosia Montana si insula serpilor, unde noi avem serpii si ei petrolul.Pai ce vina ii pot gasi Lui Bunul Dumnezeu, te rog sa fii tu amabil sa ma lamuresti din anonimatul tau. Pina si raymusic este mai destept ca tine

| unbaiatanonim explică (pentru Urzi23):

Ce zacaminte sunt in Africa mai exact? raised eyebrows
Si de data asta sa scrii corect, ok? Inca te poti inscrie in clasa I.

| unbaiatanonim explică (pentru robyrdv):

Ei nu au dreptul la viata?

| Urzi23 a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Unbaiatanonim explică (pentru Urzi23):
Ce zacaminte sunt in Africa mai exact?

Urzi23 in dialog :
Pune mina pe carte si studiaza, nu astepta chiar totul mura-n gura Subiectul a mai fost discutat Te sfatuiesc sa mai dai pe la scoala

Explica, de ce eviti? Nici tu nu stii? Cand cineva iti pune o intrebare si tu stii raspunsul sigur ii raspunzi, nu te faci de ras pe TPU.

Răspuns utilizator avertizat
| GodBlessYou a răspuns (pentru Urzi23):

Vrei sa spui ca Dumnezeu nu poate sa-i ajute in niciun fel? In fiecare zii mori cu miile copii de foame si adultii, si nu doar in africa, crede-ma ti-ai schimba opinia daca ai trai in zonele acelea.
O fi Dumnezeu mai slab decat acele companii straine care exploateaza tarile sub-dezvoltate? Nu poate sa-i ajute deloc? Sau poate nu are cum... caci nu exista. Nu-i mai logic cea ce spun? Nu spun ceva mai logic decat o carte scrisa acum mii de ani, plina de contradictii si citate barbare, demne de religii cu adevarat sataniste?

| GodBlessYou a răspuns (pentru robyrdv):

Vezi ce bine te-ai gandit tu, apuca te de treaba si ofera un loc cator mai multi copii in rai, o poti face. Hai ca te sustin!

| Urzi23 a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Fac pomana cu tine una din tarile care mor de foame are zacaminte care se folosesc prin aviatie si ei nu fac avioane, ei doar mor de foame.

| OOOLEOOO a răspuns:

Religios vorbind

Babylonul a distrus tot ce ne a fost mama sa care ne indeparteze de originile native, Venirea lui Jah a deschis ''portile'' catre o noua lume unde omul negru va putea fii respectat la randul celor albi, acum tine de armata lui Jah sa aduca la cunostinta oamenilor albi ca si cel negru are drepturi.

Si din 1975 peste 70 de milioane de adepti ai rastafarienizmului circula prin lumea alba, cantand despre pace respect si iubire, dreptul fiecarui om!

Rastafarienizmul nu este o religie ci un drept si un stil de viata.

''Suntem o singura persoana dar ne vreau diferiti'' Babaman

| Urzi23 a răspuns (pentru GodBlessYou):

Asta are pretentii sa vina Dumnezeu sa le bege-n traista si altii sa exploateze ce este al lor si sa distruga tot
Ma dar tu mai ai frati pe acasa pai de Rosia Montna ai auzit? dar de aurul din apuseni, ce ai vrea ma sa vina Dumnezeu sa il scoata si sa il dea la baietii destepti, Eu zic sa mai dai pe la scoala

| Miauti a răspuns:

Pentru ca nu face parte din crestinism... ideea ar fi dumnezeu ii iubeste pe cei bogati cu bani, iar biserica la randul lor ii ajuta pe saraci sa scape de banii (ochiul dracului) pe care ia strans o vesnicie pentru as plati taxele anuale.

Deci Dumnezeu ii poate salva de la o moarte cruda, dar nu vrea? Explica-mi te rog ca nu am inteles...

Dar macar le putea da un pamant, unde sa planteze legume, pomi fructiferi. Asa, le-a dat un pamant arid, ca sa fie sigur ca nu au cum sa supravietuiasca.

| Morrigan a răspuns:

De ce nu? daca ar crede in dumnezeul crestin, de exemplu, nu ar mai muri de foame... ca doar de aia ii merge asa de bine lui becali nu? l-am vazut de vreo 2 ori la tv si mereu era inconjurat de icoane si se tine mare crestin. thinking mai sunt si preotii aia ortodocsi care au bani sa imbrace capela sixtina in aur. si ca sa nu zica lumea ca am eu ceva cu ortodocsii, il mai dau exemplu si pe papa, care traieste mai ceva ca un rege. sustine lumea doar cu niste vorbe aruncate de la balcon ca doar e prea importat sa stea cu picioarele pe pamant ca si restul pupincuristilor (nu stiu nimic despre dar ar face orice pentru el, ca doar e papa si e ceva sfant in viata pentru care minunile se reduc la atunci cand reuseste sa se ridice de pe maretul lui sezut si sa se tarasca pana la fereastra de unde sa ii poata face lumea poze)

| Urzi23 a răspuns (pentru GodBlessYou):

GodBlessYou a răspuns (pentru Urzi23):
Deci Dumnezeu ii poate salva de la o moarte cruda, dar nu vrea? Explica-mi te rog ca nu am inteles...

Urzi23 in dialog :
Se pare ca nu prea te poti lauda cu inteligenta ta, vezi niste raspunsuri mai sus, ce bogatii au in subsol muritorii de foame, dar ei degeaba au ca le exploateaza altii si ei doar mor de foame.

Tu practic vrei sa spui ca Dumnezeu i-a ajutat deja? A pus in sol resurse naturale ce trebuiesc exploatate cu miliarde si miliarde de dolari, pe care saracii africani nu au cum sa-i aibe? Asta e ajutorul dat de Dumnezeu? La nici-o intrebare nu ai raspuns obiectiv... oare de ce? Pentru ca esti un fanatic si vezi numai inainte, nu vezi nici stanga nici dreapta, nu accepti nicio critica adresata religiei tale, prin urmare esti fanatic. Un fanatic de obicei e stupid.
Nu toate tarile africane au resurse naturale, In unele tari chiar au, dar nu e chiar asa de simplu sa le exploatezi, in altele tari ca Somalia, nu au niciun fel de resurse naturale. In Somalia mori cu miile copii, cauta pe internet sa vezi, ti se face oare mila? Nu cred...

| ada2203 a răspuns:

Iti dau doar un citat cunoscut din Biblie: „De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sînt chemati dupa planul Sau." Romani 8: 28. Poate noi nu ne dam seama de ce Dumnezeu lasa acei copii nevinivati sa moara, dar cu siguranta are un motiv. Noi nu putem intelege lucrurile pe care Dumnezeu le alege, dar trebuie sa ne incredem ca el face doar ce este bine pentru noi, chiar daca asta inseamna sa mori de foame.

| robyrdv a răspuns (pentru GodBlessYou):

Bai da tot nu inteleg celelalte civilizatii cum au facut mai bani si ei nu fac sa stii ca si in africa exista tarnacop da sa puna ma mana pe treaba nu sa stea degeaba si sa stii ca daca omori un om in special un copil este un pacat de moarte.eu nu cred ca in somalia nu o fi nimic dar nu neaparat diamante sau chestii din astea dar daca ar fi un african destept sa plece din africa ca doar gibraltarul e aproape ca palmieri nu cresc in Romania nici in Germania si cu pluta poti sa tranversezi fasia de apa si nucile de cocos nu cresc tu asa crezi in somalia eu zic ca pana acum dca nu erau resurse nu mai erau copii fiindca trebuiau sa moara de sete si de foame si asa mureau si mureau si copii naveau cum sa faca, lut nu exista in somalia ai ma las-o balta eu zic sa te gandesti mai bine cand vorbesti

| unbaiatanonim explică (pentru ada2203):

Ai probleme psihice? Cat de nemilos sa fii sa lasi un copil sa moara de foame, mai ales cand poti face absolut totul?

| unbaiatanonim explică (pentru robyrdv):

Du-te omule la scoala, tu nu vezi ca nu stii sa te exprimi? Nu ai nici un semn e de punctuatie, nimic.
Sa puna mana pe tarnacop? Ce sa faca cu el? Sa exploateze pietre? Si pamantul lor e arid, nici macar sa planteze ceva nu pot. Du-te tu cu dumnezeul tau mai departe, ca daca erai in locul lor nu mai aveai aceeasi parere.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Nu evitam, realitatea e dura, oameni sunt rai nu ajuta pe cel in nevoie.

| andreirapid a răspuns:

Boss dar tu ce faci pentru ei?

| unbaiatanonim explică (pentru andreirapid):

Pot face eu ceva? Ti se pare ca sunt omnipotent?

| andreirapid a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Nuuuuuuuuuuu, doamne, vezi poate obosesti!
Hai sa fim sincer, de cand nu ti-ai m-ai ajutat un seaman, asta nu inseamna ca ti-ai imprumutat un coleg cu un leu dar nici ca te-ai dus cu Crucea Rosie in Africa(Chiar daca nu e imposibil, trebuie doar sa vrei!)? Nu te judec pe tine, o spun la general!
Iti dau un exemplu ce s-a petrecut azi (nu stiu daca esti din Bucuresti) : Am coborat din tramvai la Obor(o intersectie importanta din Buc), ca majoritatea calatorilor de pe linia 21, in statia era o doamna, aveau si un carucior cu un bebelus, voia sa urce in tramvai, si cerea ajutorul trecatorilor sa ridice impreuna caruciorul!
Niciunul nu a ajutat-o, toti mergeau linistiti!(femeia era in vagonul de langa vatman, eu in ultimul) Pana sa ajung eu nimeni nu s-a obosit s-o ajute... In spatele meu mai erau inca 3 persoane(putin probabil ca s-ar fi oprit), dar cel putin 50 de persoane i-a durut in cot!
Si aici trebuie sa fi omnipotent sa ajuti? Sau tot Dumnezeu trebuia sa ridice caruciorul?

Concluzia : ne doare fix in p**u unu de altu!
Si sa iti raspund si la subiect, saracutii copii mor din Africa de foame ca alti sa se imbogateasca!