Noul testament este implinirea vechii legi, prin Isus Cristos. In vechiul testament ai legea lui Moise si in noul testament ai noua legea a lui Isus care inseamna iubire si iertare. Fiul Tatalui a venit in lume pentru a ne rascumpara din pacatul lui Adam si al Evei si pentru a deschide raiul inchis prin neasculare. Cele 10 porunci raman batute in cuie precum erau pe tablele legii. Ambele legi inseamna iubire din partea creatorului, el mereu ne-a vrut cel mai mare bine chiar daca de multe ori nu vedem acest lucru.
Daca un tata nu-și mustra copilul atunci când greseste, înseamnă ca nu- l iubește. Dumnezeu este iubire, atât in VT cat si in NT.
Dumnezeu la fel în toată Biblia, următoarele versete sunt numai din Vechiul Testament care arată faptulul că El este atent la suferința oamenilor și dorește îndreptarea tuturor:
Geneza 4.9-10 „Domnul a zis lui Cain: "Unde este fratele tau Abel?" El a raspuns: "Nu stiu. Sunt eu pazitorul fratelui meu?"
Si Dumnezeu a zis: "Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine"
Geneza 18.20 „Si Domnul a zis: "Strigatul impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit, si pacatul lor intr-adevar este nespus de greu."
Exod 3.7 Domnul a zis: "Am vazut asuprirea poporului Meu, care este in Egipt, si am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile."
Ieremia 31.3 Domnul mi Se arata de departe: "Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea!"
Ezechiel 2.9-10 „M-am uitat, si iata ca o mana era intinsa spre mine si tinea o carte in chip de sul.
A desfasurat-o inaintea mea, si era scrisa si pe dinauntru si pe din afara; in ea erau scrise bocete, plangeri si gemete."
Ezechiel 33.11 Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?"
Iona 4.10-11 Atunci si Domnul a zis: "Tie iti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nicio truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci intr-o noapte s-a nascut si intr-o noapte a pierit.
Si Mie sa nu-Mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, in care se afla mai mult de o suta douazeci de mii de oameni care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!"
Da, se vede in VT.Se vad numai crime de razboi, violuri, incest, etc.In noul se vede si un viol.Saraca Maria, o fi vrut?
RAY întreabă:
dragos9234 întreabă:
Classiffied întreabă: