Deci Iosif afla ca Maria este gravida si cauta sa scape de ea, insa in vis apare un inger care ii spune ca Maria a ramas cu duhul sfant si sa puna copilului ce se va naste numele Isus.Pana aici e bine.Dar apoi se arata ca asta prorocise Dzeu cu ceva vreme in urma ca o fecioara va naste un fiu ce il va numi Emanuel.Acum cine si care era sefu? ingerul care spune lui Iosif sa puna numele Isus sau Dzeu care anuntate deja dinainte ce se va naste sau ce nume va avea.A trecut ingerul peste cuvantul lui Dzeu si la sfatuit pe Iosif sa puna alt nume sau ce explicatie aveti.
Emanuel inseamna Dumnezeu este cu noi. Prin pruncul Isus Dumnezeu S-a intrupat ca sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii."
Pai in timp ce Marioara statea pe veceu (WC da o zic pe romaneste) si se caca a auzit dintr-un part un anumit Issssss. Apoi gagiu care a calarit-o ca sa-l nasca pe fiusu a strigat cu voce tare:
"Sus ca-ti rup blana!"
Si in timp ce Marioara urca scarile i-a venit in minte sa-l cheme cu un nume asa original si nemaintalnit in regatul evreilor, venit direct din gura sotului si fundul nevestei: Isus!
Emanuel era amantu' ca sa stii si tu.
Frate eu nu am intrebat ce inseamna Emanuel ci am intrebat de ce nu lau numit Emanuel asa cum Dzeu spusese cu mai mult timp in urma? De ce iau zis Isus si nu Emanuel? Ce este asa de greu sa raspundeti la ce se intreaba? Nu ocoliti sau sa incercati voi astia credinciosi sa dati nu stiu ce explicatii.Asa daca o; luam si Isus inseamna ceva, adica cu tot altceva decat domul e cu noi.
Femeie tu stii sa citesti? Tu ai citit intrebarea? Ce mai iei tu ca s-a nascut s-a dat si ce campi mai bati. Oare voi astia crestinii chiar nu ganditi, nu puteti da o explicatie normala, directa la ce va intreaba cineva? In halul asta santeti la pamant? Sincer stau si ma minunez cit si cum pot sa gandeasca acesti credinciosi.Trezitiva frate ganditi dati un raspuns nu citate din cartea voastra care pina la urma nici nu e cartea voastra. Daca nici atata lucru nu poti spune de ce pui un nume unui om se pare ca la capitotul religie nu ai cu cine discuta.a refer la credinciosi care se dau credinciosi.Asa ceva inca nu am mai vazut.Stau si ma minunez singur.E ok nu te mai deranja sa scrii nimic.Voi astia crdinciosi oare de ce nu mergeti frate de pe acum la Dzeu sa nu mai incurcati lumea pe pamantu asta. Fceti umbra de pomana pamantului.Scuze ca iti scriu tie dar ma refer in general la toti credinciosii.
Mai aurelian? de ce nu ai spus asa; eu sant necredincios si deci trebuie sa fiu contra musai.deci de ce e cum vreti voi si nu cum spunem noi? era mai simplu avand in vedere ca ai scris; voi astia credinciosii.tocmai de aia.ca noi asa credem, si santem convinsi ca credem bine.tu care nu crezi poti spune ce vrei si cum vrei.te pomenesti ca nu poti dormi noaptea ca noi nu spunem emanuel ci Iisus?
Eu am pus o intrebare da? Nu veni tu sau altcineva sa ma trimiteti nu stiu pe ce alte siteuri sa caut. Daca stii raspunde frumos si gata.Dar raspunde la intrebare nu la altceva.Eu nu am intrebat daca s-a nascut isus sau mai stiu eu cine, sau daca era fiul nu stiu cui.Asta este raspuns? Pai daca tu consider asta un raspuns atunci m-am lamurit cu cei care dau astfel de raspunsuri.Eu nu sant contra la nimeni.Am pus o intrebare si daca cineva stie sa raspunda.Dar nu sa raspunda la altceva. Putea foarte bine sa zica pai uite asa a vrut stiu si eu sa se numeasca Isus si nu Emanuel.Sau sa zica uite nu stiu, ca nu iti da nimeni in cap.Si nu am venit aici sa spun daca sant sau nu credincios.Cand am nelamuriri atunci intreb si eu la rubirca respectiva.Si tu se pare ca tot pe linga vorbesti. Unde am spus eu ca sant contra, sau sa spun ca e cum zic eu? Odata ce eu nu stiu raspunsul cum adica vreau sa fie cum spun eu? Problema este ca eu nu am dat un raspuns, eu am pus o intrebare la care se pare nimeni nu a dat un raspuns clar si convingator. Daca eu te intrebam de ce ai nu stiu ce nume raspundeai ca asa tea nascuta mama ta sau stiu si eu ca esti fiul nu stiu cui? Nu.Ai fi raspuns asa ti-a dat numele mama ta sau cine a fost cu ideea. Intelegi cam asa stau lucrurile.Cand o sa intreb cine la nascut sau unde atunci poti sa raspunzi sau ema sa raspunda.Nu cu citate nu nasteri ca nu santem la evidentga populatiei.
Te inteleg perfect, relian. Si eu mi-am pus aceeasi intrebare in momentul in care am inceput sa studiez Biblia.
Raspunsul scurt la intrebarea ta este ca in Biblie cuvantul "nume" are cel putin 3 sensuri: sensul comun (Mihai, Ion, Gheorghe, etc.), sensul de titlu personal (presedinte, director, secretar, etc.), respectiv sensul de autoritate (ex. un director ia decizii IN NUMELE patronului).
Limba moderna s-a diversificat foarte mult in timp fata de limba folosita incepand de acum 4500 ani (cand a inceput scrierea Bibliei). Atunci se folosea cuvantul "nume" pentru fiecare din cele 3 sensuri mentionate: sensul comun (Iacov, Ioan, Iuda, ISUS/ JESHUA, etc.), sensul de titlu personal (imparat, mare preot, MESIA/ HRISTOS = "Unsul", EMANUEL = "Dumnezeu e cu noi", etc.), respectiv sensul de autoritate (ex. a lua o decizie in numele imparatului, a invoca NUMELE lui Dumnezeu).
Ca exemplu, fac trimitere la Geneza 4.26: "Lui Set i s-a nascut si lui un fiu si i-a pus NUMELE Enos [sensul 1]. Atunci au inceput oamenii sa cheme NUMELE Domnului [sensul 3]." Adica oamenii au inceput practic sa se roage, recunoscand autoritatea lui Dumnezeu si neputinta lor, respectiv invocand prezenta si puterea Domnului Dumnezeu.
Sper ca ceea ce am scris e suficient de clar, usor de inteles si de folos pentru oricine. Numai bine!
Amice, aceeasi intrebare mi-am pus si eu, ba chiar mai multe: de ce de la Joshua din ebraica s-a trecut la latinescul Isus sau englezescul Jesus? Chiar daca e un cuvant care se poate traduce, numele propriu al unei persoane nu se schimba de la o tara la alta! de exemplu: daca o femeie este botezata Floarea, in SUA sau in Anglia o va chema tot Floarea si nu Flower! Sau pe americanul Stone nu-l va chema Piatra daca vine in Romania! Numele propriu al unei persoane ramane acelasi indiferent de tara in care se duce, nu se traduce in alta limba. Numele Emanuel dat unei persoane ar trebui sa ramana Emanuel si nu sa fie tradus in alte limbi! Se pare ca in traducerea Bibliei s-au strecurat unele texte traduse dupa bunul plac al unor lideri religiosi. Initial au fost 30 de Evanghelii dar domnii cu decizia au pus doar 4 in Biblia pe care o studiem - unii nu le citesc nici pe acelea...
Dumnezeu nu S-a intrupat prin pruncul Isus! Prin pruncul Isus s-a nascut Fiul Omului care urma sa fie Mantuitorul. Pana la 30 de ani a fost sub calauza Duhului Sfant si a implinit toata Legea (adica n-a calcat nici cea mai mica porunca din Lege) de aceea Dumnezeu Si-a gasit in El toata placerea si la "uns" cu "ungerea de sus" adica a trimis Duhul Sau cel Sfant in trupul lui Isus dupa botezul lui Ioan - moment numit in Biblie "nastere din nou" sau "nastere din Duh" - si a inceput sa faca pe pamant lucrarile Tatalui Sau (care era in El prin Duhul Sfant) si Care a marturisit pentru El in acel moment al nasterii din Duh: "Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut!" (Evrei 5:5).
O explicatie plauzibila pentru care mama lui Iisus nu a vrut sa-l numeasca Emanuel, cum au zis proorocii, e pentru ca ea stia ca nu e virgina. Stia bine ce facuse, curva (respect, macar a fost sincera)
De fapt e singura explicatie. Si faptul ca Iosif visa frumos ca sa nu aiba cosmaruri nu poate schimba faptul ca nevasta-sa era o curva. (ce surpriza, un copil din flori).
De fapt e singura explicatie. Si faptul ca Iosif visa frumos ca sa nu aiba cosmaruri nu poate schimba faptul ca nevasta-sa era o curva (ce surpriza, un copil din flori).
De fapt se invoca o profetie care nu s-a adeverit niciodata. Emanuel salvatorul neamului nu s-a nascut, iar Iisus nu a fost acceptat de poporul sau, pentru ca nu-l chema Emanuel si spunea numai tampenii Cum sa fii Dumnezeu si sa dai chix in halul acesta?
Deci sper ca ne-am lamurit cu "fecioara" Maria. Ea de fapt era o sparta care isi inselase sotul. Si faptul ca Iosif visa frumos ca sa nu aiba cosmaruri nu poate schimba faptul ca ma-sa lui Iisus era o curva. Ca avea un copil din flori, si ala a visat ca i l-a facut dumnezeu tatal, mama deci cat de cre(s)tin sa fii sa crezi (sau sa-ti imaginezi) asa ceva? Pai povestea cu barza mi se pare infinit mai credibila, ca macar barza aia stiu ca exista. Dar Duhul Sfant si Poola lui Invizibila, care lasa fecioarele gravide, ala e la fel de real ca duhul care iese din lampa cand o freaca Alladin.