2 motive.
Primul, a biruit chinurile satanice la care a fost supus, printre care ghetele metalice inrosite in foc si cu cuie in interior; nu numai ca nu s-a lepadat de credinta, dar o multime de oameni care au asistat la chinurile sale au trecut la credinta crestina.
Al doilea, a fost aducator de victorii ostilor crestine, printre care si celor ale lui Stefan.
Pentru ca a rapus "balaurul", care e asociat cu diavolul. Chiar sunt crestini care cred in povestea asta, si-n existenta balaurului. Asta se intampla cand religia iti opreste gandirea din drumul ei spre maturizare.
Fiindca era ostas in oastea imparatului,si crestin,deci a biruit si pe plan laic si spiritual,fiindca era vrednic,si era credincios.a omorat balaurul, si a biruit pe idolatrii care i=-au dat moarte muceniceasca, castigand cununa cea nepieritoare, a biruit lumea, castigand cerurile.
Pentru ca asta fac Sfintii, prin puterea Lui Hristos ei biruiesc balaurul sau Satana sau eventual lumea.
luca cap 10
17 Cei şaptezeci s-au întors plini de bucurie şi au zis: „Doamne, chiar şi dracii ne sunt supuşi în Numele Tău."
18 Isus le-a zis: „Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.
19 Iată că v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpioni şi peste toată puterea vrăjmaşului: şi nimic nu vă va putea vătăma.
20 Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.".
simo99 întreabă: