Dar putea sa fie femeie, sau sa fi fost asexuat sau biesexual ca sa nu supere pe nimeni. parerea mea e ca isus nu a existat, este doar o legenda.
De ce iISUS a fost alb si nu negru sau chinez/galben = că religia creștină a apărut în zona Greciei și prin extensie a fostului imperiu roman, unde erau albi, și nu în Africa romană!
E o intrebare foarte buna la virsta ta si eu am avut n nelamuriri inlegatura cu afirmatiile bibliei dar avem printre utilizatori si fete bisericesti sper sa primesti un raspuns corect la intrebarea ta.Eu din cite stiu de aceea pentru ca venind printre noi oamenii si ajungind de chipul si asemanarea noastra umana a capatat si o soarta ca noi oamenii si anume sa isi indeplineasca menirea in sinul populatiei evreiesti.De ce a ales Dzeu ca tocmai acolo sa se nasca si sa aiba soarta Isus asta chiar ca nu stiu dar nu de asta depinde mintuirea mea.
In religia ortodoxa, atat in icoane cat si in scrieri, Iisus Hristos era descris ca avand tenul masliniu si ochii caprui, datorita zonei geografice. Evreii, poporul Lui, erau asa.
Cum adica la varsta mea? am cativa ani buni de cand am terminat masterul! Daca nu dau 2 lei pe nicio religie asta nu inseamna ca am 5 ani.
Frate cate raspunsuri pe serioasa ai primit nici macar nu se uita la "numele" tau?
Omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Omul, in normalitatea sa, este alb. Pentru ca asta e chipul Domnului.
Rasele si popoarele, cu diferitele lor particularitati, s-au format la Turnul Babel. Cand Dumnezeu le-a amestecat limbile formandu-se neamurile si popoarele, s-au creat si dereglarile pe care le vedem astazi: culoarea pielii, deformarea ochilor, etc.
Cat despre negrii, sper sa-mi amintesc cum trebuie si sa sa nu gresesc, sunt urmasii unuia din fii lui Noe care a fost blestemat pentru ceva ce am uitat Dar din cauza blestemului parintesc, urmasii sai au iesit negrii.
@ ramona... o legenda care a impartit existenta lumii in doua? Inainte si dupa Hristos Dragilor, treziti-va odata! Nu va mai tamponati de faptul ca preotii sunt cum sunt si nu mai ofera invatatura crestina corecta. Luati si cititi sfintii parinti si luminati-va mintea ca traim vremurile din urma.
Există o sectă care se cheamă Black Christianity şi-n care Jesus era negru.
Nu ştiu de vreuna cu Jesus asiatic însă ştiu de una cu Jesus american (mormonii).
Salut.
De ce basescu este alb si nu negru sau chinez?, adaug si pieile rosii
Ps nu face caz de masterat, vezi ca nu mai este la moda
Și omul este de fapt o singură rasă, de ce diferența?
Culoarea pielii este dată de substanţa numită melanină.
Melanina este prezentă în piele, păr, peri și membranele ochiului. Melanina determină culoarea pielii și dă irisului nuanţe întunecate. Melanina protejează, de asemenea, pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete ale soarelui, care favorizează procesul de îmbătrânire şi cancerul cutanat.
La persoanele ce aparţin rasei caucaziene melanina aproape că nu se produce, din acest motiv culoarea pielii este albă, cu tentă rozovă, la persoanele de rasă negroidă celulele pielii produc multă melanină, pe când la celelalte rase – producerea melaninei este intermediară.
Omul se naşte cu o abilitate genetică de a produce melanina într-o anumită cantitate, iar această capacitate este activată ca răspuns la lumina soarelui – pe piele apare bronzul. Dar cum pot apărea atât de multe culori ale pielii într-un timp atât de scurt? În cazul în care un grup reprezentativ ai rasei negroide intră în căsătorie cu unul al rasei caucaziene; pielea de descendenţii lor (mulatri) va fi o tentă intermediară.
Culoarea pielii este determinată de mai mult decât a două perechi de gene, dar să presupunem că avem două gene (în poziţiile A şi B), gena M-" ordonă" să producă multă melanină, pe când gena m – puțină melanină, iar gena M este dominantă pe cânt m- decisivă (adică dacă va predomina M – atunci individul se va caracteriza prin conţinut de melanină ridicat).
Apariţia ochilor înguşti.
Ochiul asiatic se deosebeşte de cel european prin faptul că are un mic ligament ce trage un pic pleoapa în jos. Acest ligament îl au toţi nou-născuţii dar după jumate de ani, el rămând, de obicei, doar la asiatici. Destul de rar, ochi asiatici se regăsesc la europeni şi la fel de rar acest ligament dispare la asiatici.
Pentru ca iisus nu a fost decat un simplu om care a misunat prin israelul zilelor noastre, iar acolo oamenii sunt albi, asta se transmite genetic.
Si daca ar fi fost negru sau chinez ai fi intrebat de ce nu a fost alb... a fost pentru ca asa a fost sa fie!
Cu mijloacele de transport de atunci, fara harti si fara gps crezi ca ar fi ajuns din china la Ierusalim si ar fi invatat ebraica veche, intr-o viata de om?
In principiu toti suntem OAMENII deci suntem la FEL si Isus a venit sub chip de om...si nu a ales poporul Israelului doar ca sa nimerit ci pentru faptul ca a fost cel mai mic dintre popoarele lumii
Nu era alb, ci mai mult inchis la culoare.S`a nascut in Orientul Mijlociu, si nu era lotiune pentru bronz pe atunci). Pana a ajuns imaginea lui in Europa, imaginea lui s`a europenizat mult, a devenit alb, alte trasaturi ale fetei etc.
Măi fiecare tara cultura il vede cum vor. In china de exemplu Iisus e chinez si in Africa e negru
Fiecare cultura Il vede in felul lor. In china El e chinez in africa negru etc