Pentru ca nu exista demoni.
Exista îngeri buni si rai, oameni buni si rai, iar demonii, pai demonii sunt manifestarea răului din ființele acestea.
"Si îngerii au demonii lor."
Cum vine asta?
Evident ca pervertirea noastra este un semn ca am devenit demoni, nu ca am fost demoni, sau ca in spatele nostru este un demon.
Creștinii nu inteleg de metafore, simboluri, figuri de stil, de aceea atribuie orice e scris despre Diavol ca fiind o persoană in realitate, dar de la început Dumnezeu a subliniat clar ca orice pom rau face roade rele si orice pom bun face roade bune.
Adică noi suntem pomul, si șarpele, numit si Satan, este gândul nostru rau din pom, care face pui si ne îndeamnă la rele.
Salut,
Sunt lucruri pe care și oamenii le pot face și nu mai sunt iertați în veci. Vezi în Evanghelie.
Desigur ca au dreptul sa se schimbe. Nu contesta nimeni asta.
Ideea e ca nu vor sa se schimbe. Niciunul. Mandria pe care au acumulato in timp e mult, mult prea mare ca sa se mai poata pocai. Efectiv nu vor ei.
"Ideea e ca nu vor sa se schimbe. Niciunul." Ai luat legatura cu vreunul? Trebuie neaparat sa aduci dovezi, argumente, asta spun la toata lumea altfel pot sa spun si eu ca am inotat intr-o piscina înghețata la minus 15 grade.
Nici nu stiu ce rost are sa purtam discutia asta.
Exista 2 variante. Ori crezi in Biblie ca fiind cuvantul lui Dumnezeu si atunci accepti autoritatea lui Dumnezeu care stie El ca demonii nu vor sa se pocaiasca,
Sau
Nu crezi in Biblie si pentru tine e pur si simplu o carte fictiva, caz in care nu are absolut niciun rost sa pui intrebari de genul asta.
Depinde cum definesti "a crede orbeste".
De exemplu orice om care se casatoreste intr-un fel crede orbeste in partenerul sau de viata ca n-o sa-l insele.
Este asta o forma de a crede orbeste in ceva sau ai motive bune sa crezi ca n-o sa te insele bazat pe experiente anterioare pur subiective?
Asta e un subiect fara un raspuns clar care poate fi dezbatut toata ziua.
Sau cand auzim de o noua descoperire stiintifica, sa fim seriosi, nu ne apucam noi sa facem toate calculele, sa descoperim toate formulele si asa mai departe.
Credem orbeste in autoritatea oamenilor de stiinta pe considerentul ca "stiu ei cel mai bine".
Nu zic ca asta e bine sau e rau, ci zic ca asa se intampla.
Intotdeauna cand un subiect nu intra in sfera noastra profesionala tindem sa ne incredem orbeste sau aproape orbeste in experti. Cealalta optiune ar fi sa devenim noi insine experti in acel domeniu, dar nu putem fi experti la orice, oricand, oriunde asa ca in mod necesar o sa credem "orbeste" cum te-ai exprimat tu in ceva
Cum ar fi ce, hula impotriva Duhului Sfânt?
Dar scrie ca nu se va ierta in veac, nu in vesnicii, iar omul nu traieste mai mult de un veac, ceea ce iar ne duce cu gândul că numele lui, celui care huleste, a fost șters din cartea vietii, adică moartea il asteapta la usa pe acel om.
Biblia e grele...
''De ce in Biblie nu scrie nimic despre demonii carora le pare rau de faptele lor''
Raspunsul se afla tot in intrebare, daca elimini ''de ce'', pentru ca nu exista inger intunecat (demon) caruia sa ii para rau de ce a facut. Singurul lor scop suprem, este sa te distruga, pe tine si pe mine, pentru ca il urasc pe Dumnezeu, iar tu esti fiul Lui, problema este ca nu te pot atinge atat timp cat Duhul Sfant locuieste in tine, pot doar sa te ispiteasca sa faci raul, nu te pot forta sa ii urmezi.
Dar daca nu esti fiul Lui Dumnezeu, vei avea acelasi destin ca ei, fiind despartiti de Dumnezeu pentru vecie.
Un om spunea ''Daca nu te-ai intersectat niciodata cu Satana pe drum, inseamna ca mergi in aceeasi directie cu el''
"pentru ca nu exista inger intunecat (demon) caruia sa ii para rau de ce a facut." Din momentul caderii lor (acum mii de ani) si pana acum chiar nu a existat nici macar unul care sa se caiasca? Nu stim.
Asa zisii ingeri din VT (malachim) erau personaje in carne si oase care mancau, erau obositi si transpirati, plini de praf etc la fel ca si zeul biblic.Vezi povestirea de la sterajul Mamvri unde YHWH cu doi malachim s-au intalnit cu Avraam in drum spre Sodoma.Demonii nici nu exista in VT, au aparut din cauza unor erori de traducere si de interpretare tipic crestinesti.Baal inseamna Domnul in limba ebraica, Baal-Zebub era dumnezeul Ecronului un adversar militar al dumnezeului evreiesc. Crestinii in "intelepciunea" lor l-au transformat in Belzebut print al infernului.Biblia ar trebui citita in limba originala iar Noul Testament eliminat complet.
Iar teologii crestini ar trebui sa ceara sfaturi rabinilor cand au de interpretat un text evreiesc.
Dumnezeu este veșnic și în altă parte scrie că generează veșnicie. El nu creează decât lucruri veșnice(ca dovadă până și lucrurile fără suflet din afara slavei Sale nu dispar ci se transformă).
Omul din momentul în care și-a început existența a semnat contractul veșniciei, doar că depinde de el unde și-o petrece.
Eu nu zic ca Dumnezeu nu e veșnic sau ca are si "lucruri" vesnice, eu zic ca pacatul împotriva Duhului sfânt nu e un lucru vesnic, face viermi dupa un veac petrecut pe pământ.
Ca sa fiu mai bine înțeles, de tine, as spune de pe acum ca nu vei mai fi iertat, mântuit, salvat de la o posibilă nenorocire de pe pamant, ci vei fi sortit pieirii daca hulesti pe Acesta, numele tau fiind șters demult din cartea vieții.
Si Moise a fost șters, si poporul lui, și Anania si Safira si, si.
Asta e parerea mea, chiar dacă nu o împărtășești cu mine.
Domnul Iisus ne spune asta, asa ca stim sigur.
Ioan 8:44
''El de la început a fost ucigaș și n‑a stat în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, pentru că este mincinos și tatăl minciunii!''
De la inceput, adica de la inceputul in care din Lucifer ingerul de lumina, a devenit Satan ingerul intunericului. De atunci este doar ucigas, si este tatal minciunilor, adica el insusi a inventat minciuna.
Un alt text despre el il gasim in 1 Petru 5:8:
Fiţi treji și vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.
Cauta sa ce? Sa ne inghita, sa ne distruga, sa ne doboare si sa nu ne mai ridicam niciodata.
Printre primele texte referitoare la Satan, il gasim in Isaia, acolo ne spune ce a gandit Lucifer.
Isaia 14:12-15
12 Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! 13 Tu ziceai în inima ta: ‘Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei; 14 mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.’ 15 Dar ai fost aruncat în Locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului!''
Un alt text este in Apocalipsa 12:7-9:
7 Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, 8 dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer. 9 Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui.''
Cat de mult crezi ca isi doreste Satan sa se pocaiasca?
Recomand cu caldura :
https://www.youtube.com/watch?v=FdojKuIN43A&ab_channel=SiempreJesus
Atunci păstreaz-o pentru tine. -_-
Poate tu crezi că pari deștept sau interesant, dar nu e așa. Imaginează-ți unul care a terminat filologia și încearcă să-i spună unuia de la aerospațială cum e cu integralele triple.
Adică ești foarte cringe.
Uite vezi?
Eu ma deschid mai mult fata de tine si tot eu sunt cel cel care vorbeste de veșnicia lui Dumnezeu când subiectul era cu totul altul.
Te-ai descris perfect prin filologie si astronautica.
Stii care e diferenta dintre mine și tine?
E ca eu nu sunt asa de infumurat sa imi asociez niște merite in plus când eu nu am nicio diploma in domeniu si stau pe TPU.
Eu nu ma ascund dupa niste merite ale unor oameni care chiar muncesc si nu palavragesc ca tine.
Asa sunt eu, prea bun cu unii. când nu merita nici atenția mea.
Nu scrie ca nu se caiesc aici e problema, nu isi cer iertare de la Dumnezeu ca s ar face ingeri cum au fost la inceput.
Un demon ce se căiește nu mai e demon. Cainta presupune lumina, sa realizezi ca ești căzut și sa îți para rău, ori, demonii sunt cu totul în întuneric. Întunericul e trăsătură lor de baza.
Întrebarea asta e ca și cum ai întreba de ce strălucește soarele în miezul nopții. Deci, e o întrebare greșită
Și cum iti dai seama dacă ai sau nu Duhul Sfânt?
Este posibil să ai Duhul Sfânt chiar dacă mai ai unele păcate în viața ta? Și temeri? Și frici?
Duhul Sfant este a3a persoana a Trinitatii, Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.
Duhul Sfant este o persoana, cu emotii, sentimente, este exact ca si Dumnezeu Tatal si Fiul, care te iubeste si vrea tot ce este mai bun pentru tine. Cand l-am primit pe Iisus Hristos ca mantuitor personal si ne-am predat viata Lui, si i-am cerut sa ne mantuiasca prin jertfa Lui de la cruce, ca plata pentru pacatele noastre, Duhul Sfant vine sa locuiasca in noi. Duhul Sfant nu vine sa locuiasca in noi ca urmare a ceva ce am facut noi (fapte bune), pentru ca niciodata nu putem ajunge la perfectiune, un om spunea ''Faci fapte bune NU ca sa devii fiul Lui, ci pentru ca esti fiul Lui''
Noi suntem oameni, cu caderi, cu slabiciuni, Duhul Sfant tocmai de aceea vine sa locuiasca in noi, sa ne ajute, sa ne indrume, sa ne dea putere sa facem voia Lui Dumnezeu. Dumnezeu nu spune ''vreau sa te faci curat, sfant, sa iti cureti singur viata si abia atunci iti dau Duhul Sfant si te accept'' Dumnezeu nu spune asa ceva, ci spune ''Vino asa cum esti, vino la Mine exact asa cum esti acum''
Cand duci o masina la spalatoria auto? Cand este murdara, nu o duci cand este curata si lustruita. Eu personal, recunosc, o duc la spalatoria auto cand abia mai vad prin geamuri de mizerie, timpul nu prea imi permite. Exact asa trebuie sa venim si la Iisus, in situatia actuala, spune in Biblie in Evrei 3:15 ''câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii."''
Astazi, nu maine, nu cand voi si mai bun, ci astazi, acum.
Tot in Biblie gasim scris ''1 Corinteni 9:7 : Cine merge la război pe cheltuiala sa?''
Dumnezeu ne da puterea Lui ca sa putem sa facem voia Lui
Efeseni 2:10
''Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.''
Tot Dumnezeu ne va aduce in cale prilejuri sa facem fapte bune.
Noi nu mergem la razboi cu Satana pe cheltuiala noastra, adica prin puterile noastre, fara ajutorul Lui Dumnezeu. Noi ne imaginam ca Dumnezeu spune ''Vreau sa faci aia si aia, nu-mi pasa cum sau cu ce, fa-o'' Dumnezeu este un Tata iubitor si ne ajuta in toate lucrurile, nu ne lasa singuri.
Imagineaza-ti ca ar veni Iisus, ne-ar aduna pe toti ca sa ne luptam cu armata Lui Satan si ne-ar spune ''Bine v-am gasit, azi este ziua cea mare, fiti foarte atenti, vreau ca fiecare dintre voi sa mearga la munca cu ziua prin sat sa facem bani de arme ca vine Satana si nu avem cu ce sa-l batem, avem doar pietre sa aruncam in el dar astea se vor termina repede''
Iisus nu procedeaza astfel, El este infinit in putere si ''armament'', noi nu ne luptam cu oamenii, ci cu puterea imparatiei lui Satan, si Dumnezeu ne-a dat noua o putere mult mai mare pentru a-l infrange pe Satan, Duhul Sfant din noi este atotputernic, satan este supus Duhului Sfant, nu poate sa treaca diavolul peste vointa noastra, pentru ca Duhul Sfant nu-i permite.
1 Ioan 4:4
''Voi, copilașilor, sunteţi din Dumnezeu și i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.''
Duhul Sfant este numit in Biblie ''Parakletos'' adia ''cel ce sustine cauza altuia si il ajuta'' in alta traducere, se foloseste limbaj militar, inseamna ''cel ce lupta spate in spate cu tine, cel ce iti pazeste spatele''
Intr-o lupta, daca 2 soldati stau spate in spate si se lupta cu inamicii, nu vor fi luati prin surprindere de nimeni pentru ca spatele lor este acoperit si raza lor vizuala este completa.
Doar prin Iisus Hristos, doar prin a-i cere sa ne mantuiasca, putem primi Duhul Sfant, daca i-l cerem. El vrea sa avem Duhul Sfant, nu la El este problema, ci la noi, vrem noi sa-i cerem sa ne mantuiasca? Vrem noi sa ii cerem Duhul Sfant in viata noastra? Vrem sa ii cerem iertare si viata vesnica pe baza rastignirii Lui la cruce, singura cale de iertare si mantuire.
Romani 6:23
Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
Romani 10:9-10
Dacă mărturiseşti, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.
Romani 10:13
Fiindcă ORICINE va chema Numele Domnului va fi mântuit.
Recomand urmatorul video, iti va raspunde la toate intrebarile despre Duhul Sfant. Este asa lung pentru ca, contine toata seria de mesaje, un mesaj are 15 minute.
https://www.youtube.com/watch?v=NfQKkmaVS2I&ab_channel=SiempreJesus