anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce invatarea teoriei creationiste in scoli este abuz impotriva copiilor?
https://www.youtube.com/watch?v=UTedvV6oZjo
Pana la urma,este prezentata si cea evolutionista, deci copilul are de unde alege...

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Mi se pare mai abuziv sa ii spui unui copil ca nu este altceva decat o primata mai evoluata si fara sa aduci dovezi concludente.

| MaziluHDGAMMING2009 a răspuns (pentru Nilsson):

Mi se pare mai abuziv sa ii spui ca va ajunge in iad daca nu se comporta intr-un anumit fel.Cu ce poate afecta teoria evolutiei un copil? Si sunt destul de multe dovezi comparativ cu teoria creationista crestina care e bazata pe o singura carte. Daca poti spune-mi niste argumente stintifice care sustin creationismul.

| anonim_4396 explică (pentru MaziluHDGAMMING2009):

Conform Bibliei iadul e inexistent. Asta e o dogma pagana inventata pentru manipulare si control.

| MaziluHDGAMMING2009 a răspuns (pentru anonim_4396):

Matei 25:41
41 Apoi le va zice celor din stânga:
–Plecaţi de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit pentru diavolul şi pentru îngerii lui!

| SG1995 a răspuns (pentru MaziluHDGAMMING2009):

Am zis că creaționismul nu e știință nu că actul de creație nu e o știință. A și teoria relativități nu a creat-o Einstein doar a descoperit-o.
Referitor la axioma " creaționismul nu e știință"
Ideologia creaționistă după modelul religios fie biblic sau vedic sau khemetic, sau roman/grec sau nordic/german orice tip de creaționism vrei nu e știiță nu se studia cap coadă, n-are vreo bază real e doar un compus de mituri doctrinale luate ca adevăr suprem.

| MaziluHDGAMMING2009 a răspuns (pentru SG1995):

Nu te-am contrazis cu nimic.

Biblia face referinta de multe ori la o pedeapsa eterna
Apocalipsa 21:8
8 Cât despre laşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, desfrânaţi, vrăjitori, închinători la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în lacul care arde cu foc şi pucioasă, adică moartea a doua."
Marcu 9:43
43 Dacă mâna ta te face să păcătuieşti, taie-o! Este mai bine pentru tine să intri în viaţă ciung, decât să ai două mâini şi să mergi în Gheenă[a], în focul care nu poate fi stins,"
Matei 25:46
46 Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei drepţi vor merge în viaţa veşnică.

| RAY a răspuns (pentru MaziluHDGAMMING2009):

41. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui

https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=25

Scuze, era pentru Shuriken.

46 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Explicatia tipului este mai mult decat satisfacatoare. Fie nu intelegi limba engleza fie ai probleme cognitive grave. Inclin sa cred ca e a doua varianta deci nu ma voi obosi sa iti traduc.

| RAY a răspuns:

Este un abuz impotriva ratiuni,logici, stiinteti, plus ca e indoctrinare religioasa, cum explica teoria creatiei evolutia? un zeu apare si face totul, asta e stiinta? cum poti compara omule evolutia cu un basm

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Din ce primsa creationismul nu e logic?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Promoveaza o religie, nu este o stiinta

Din ce primsa creationismul nu e logic?
desi propozitia ta este corect scrisa?

| RAY a răspuns:

Acum 39 minute | Nilsson a răspuns:
Mi se pare mai abuziv sa ii spui unui copil ca nu este altceva decat o primata mai evoluata si fara sa aduci dovezi concludente.

cica fara dovezi, serios, de ce minți ca nu exista dovezi, ce rost au minciunile astea, nu le vad rostul

| RAY a răspuns:

De ce nu incepi sa crezi ca nu toti trebuie sa credem in ce crezi tu

De ce nu incepi sa crezi ca tu sau altii nu faceti exceptie de la regula asta?

Eu accept gandirea altora, nu imi impun gandirea cuiva, fiecare e liber sa creada in ce doreste

"doar un indiot spune ca evolutia e o teorie"
"dumnezeu e un basm inventat pentru oamenii slabi si ingusti la minte"
"nu exista dumnezeu"
Remember?

Corect,sunt afirmatiile mele si le mentin,doar un indiot poate afirma ca viata nu evolueaza,oricat de orb si de tampit ai fi vezi naibi ca viata se adaoteaza,mereu apar noi boli,noi mutati,noi specii se gasesc, si multe,dumnezeu este un basm copiat din alte basme, eu nu folosesc cuv ingusti la minte si limitati, dogmatici, ignoranti, nu exista dumnezeu asta e clar, nu cel care apare la voi crestini, in nici un caz

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Biblia sunt copy paste din alte basme http://historel.tripod.com/orient/03mesop.htm

App,poza de profil nu ti se potriveste. Iubirea nu e o calitate a primatelor, ci instinctul de supravietuire happy

Vezi ca iar habar nu ai ce scrii, instinctul matern ce este?

Nu are sens ce spui, sustinerea evolutiei nu denota o lipsa de sentimente sau umanitate. Daca o luam asa nici poza ta nu se potriveste.Albert Einstein credea intr-o fiinta superioara si un design inteligent dar nu intr-un zeu antropomorfic cum ar fi zeul biblic, se considera in mare parte agnostic.

| anonim_4396 explică (pentru MaziluHDGAMMING2009):

Dumnezeu nu e un zeu, este o fiinta superioara inteligenta infinita.
Zeii sunt creatiile mintii umane de oamenii din trecut pentru a defini fenomene alte naturii sau insusiri.

| SG1995 a răspuns:

Uite o idee, creaționismul nu e știință. Pe aceași bază de ce nu predă și flat earth sau geocentrismul că ambele sunt biblice și să aleagă copilul. Evoluția nu neagă Divinitatea, dar neagă mituri primitive de 7000 de ani.

| RAY a răspuns (pentru SG1995):

Cica nu exista dovezi concludente, incredibil

| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Biblia nu sustine ca pamantul e plat...

Răspuns utilizator avertizat
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia sustine ca Pamantul este plat: "Copacul acesta s-a făcut mare şi puternic, vârful lui se înălţa până la ceruri şi se vedea de la marginile întregului pământ." (Daniel 4:11)

Daca asta e doar o metafora (dupa cum ar spune unii) inseamna ca mai pot exista si alte metafore. Poate chiar toata Biblia e doar o metafora. Oricum ar fi, se vede clar ca Biblia nu e in concordanta cu realitatea prin astfel de metafore.

Daca Biblia e purul adevar, iar asta nu e o metafora, inseamna ca in Biblie exista greseli. Si pot fi mai multe decat iti inchipui. Iarasi, rezulta ca Biblia nu e in concordanta cu realitatea prin astfel de greseli.

| anonim_4396 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

„El este cel ce-i ţine pământului rotundul" (Isaia 40, 22)
„El spânzură pământul pe nimic." (Iov 26, 7)
Isaia, 40:22 – "El stă în scaun deasupra cercului pământului…"

Un pamant rotund nu inseamna ca pamantul nu e plat. Poate fi plat si rotund in acelasi timp. Rotundul nu are nicio treaba cu adancimea.

Of omule, daca Biblia e o inventie cum s-au gandit aia sa zica ca pamantul care e plat e fix rotund? Ideea e ca nu e mentionat din ce perspectiva pamantul e vazut rotund, inseamna ca el e vazut rotund din toate unghiurile ---> sfera.

In antichitate lumea nu se cunostea in totalitate. Israelitii n-aveau nici cea mai mica idee de America de Sud sau de Australia, deci perspectiva lor asupra lumii era estul si sud-estul Marii Mediterane.

| SG1995 a răspuns (pentru DracuIa):

"bazele științei se trag din religie"
Greșit dragă Shuriken baza științei în general este filosofia nu religia. Religia este un construct de dogme rigid care e pus ca răspuns la întrebăriile filosofice. Știința modernă în special are la bază scepticismul cartezian.

Poftim? Nu are nici o releventa ce ai scris...

Omule evrei erau inconjurati de mari civilizati, evrei nu erau inculti, aveau multe cunostinte, aia e e iudaism, iudaismul este singura religie a lui iahve restul sunt secte erectice

Insati iahve este o copie a zeului EL https://en.wikipedia.org/wiki/El_(deity)

In legendele mesopotamiei pamantul era un disc plat care plutea pe un ocean, un disc este rotund. Oricum ai facut o alegere de citat ciudata, isaia e folosit in argumentele care sustin ca pamantul din biblie este plat. Uite alt verset de acolo
Isaia 11:12
12 El va ridica un steag pentru neamuri
şi îi va aduna pe deportaţii lui Israel;
îi va aduna pe cei împrăştiaţi ai lui Iuda
din cele patru colţuri ale pământului.
O sfera nu are colturi.Prima mentionare a unui pamant sferic pe care am putut sa o gasesc a fost in Grecia antica.

| SG1995 a răspuns (pentru DracuIa):

Nu împotriva propriul dogme. Sau definiția credinței e a crede religioase în lipsa unei dovezi.

| MaziluHDGAMMING2009 a răspuns:

In cele mai multe cazuri copilul nu alege.Inca nu are maturitatea necesara pentru a face asta, daca va creste intr-un mediu crestin, probabil va fi crestin.Un copil nu se va simti bine cu gandul ca e ceva gresit cu el(de exemplu daca nu are o credinta asa de mare, sau nu este interesat de invataturile religioase) si nu se va simti bine cu frica iadului.Desigur astea sunt cazuri mai extreme, personal nu cred ca este un abuz, pot iesi si lucruri bune din religie dar sunt argumente valide si din partea opozitiei.

Well n-aș spune asta copii subt deștepți. Eram în gară și am asistat la următoarea discuție:
Copilul: Da cum de există Dumnezeu, dacă există de ce nu l-a văzut nimeni?
Mama: Ferească sfântul să fie văzut că e vai.
Deci copii raționalizează, dar intră manipularea religioasă în jov și se impune prin teamă.