Mi se pare mai abuziv sa ii spui unui copil ca nu este altceva decat o primata mai evoluata si fara sa aduci dovezi concludente.
Este un abuz impotriva ratiuni,logici, stiinteti, plus ca e indoctrinare religioasa, cum explica teoria creatiei evolutia? un zeu apare si face totul, asta e stiinta? cum poti compara omule evolutia cu un basm
In cele mai multe cazuri copilul nu alege.Inca nu are maturitatea necesara pentru a face asta, daca va creste intr-un mediu crestin, probabil va fi crestin.Un copil nu se va simti bine cu gandul ca e ceva gresit cu el(de exemplu daca nu are o credinta asa de mare, sau nu este interesat de invataturile religioase) si nu se va simti bine cu frica iadului.Desigur astea sunt cazuri mai extreme, personal nu cred ca este un abuz, pot iesi si lucruri bune din religie dar sunt argumente valide si din partea opozitiei.
Explicatia tipului este mai mult decat satisfacatoare. Fie nu intelegi limba engleza fie ai probleme cognitive grave. Inclin sa cred ca e a doua varianta deci nu ma voi obosi sa iti traduc.
Din ce primsa creationismul nu e logic?
desi propozitia ta este corect scrisa?
Uite o idee, creaționismul nu e știință. Pe aceași bază de ce nu predă și flat earth sau geocentrismul că ambele sunt biblice și să aleagă copilul. Evoluția nu neagă Divinitatea, dar neagă mituri primitive de 7000 de ani.
Well n-aș spune asta copii subt deștepți. Eram în gară și am asistat la următoarea discuție:
Copilul: Da cum de există Dumnezeu, dacă există de ce nu l-a văzut nimeni?
Mama: Ferească sfântul să fie văzut că e vai.
Deci copii raționalizează, dar intră manipularea religioasă în jov și se impune prin teamă.
Acum 39 minute | Nilsson a răspuns:
Mi se pare mai abuziv sa ii spui unui copil ca nu este altceva decat o primata mai evoluata si fara sa aduci dovezi concludente.
cica fara dovezi, serios, de ce minți ca nu exista dovezi, ce rost au minciunile astea, nu le vad rostul
De ce nu incepi sa crezi ca tu sau altii nu faceti exceptie de la regula asta?
Eu accept gandirea altora, nu imi impun gandirea cuiva, fiecare e liber sa creada in ce doreste
"doar un indiot spune ca evolutia e o teorie"
"dumnezeu e un basm inventat pentru oamenii slabi si ingusti la minte"
"nu exista dumnezeu"
Remember?
Corect,sunt afirmatiile mele si le mentin,doar un indiot poate afirma ca viata nu evolueaza,oricat de orb si de tampit ai fi vezi naibi ca viata se adaoteaza,mereu apar noi boli,noi mutati,noi specii se gasesc, si multe,dumnezeu este un basm copiat din alte basme, eu nu folosesc cuv ingusti la minte si limitati, dogmatici, ignoranti, nu exista dumnezeu asta e clar, nu cel care apare la voi crestini, in nici un caz
App,poza de profil nu ti se potriveste. Iubirea nu e o calitate a primatelor, ci instinctul de supravietuire
Mi se pare mai abuziv sa ii spui ca va ajunge in iad daca nu se comporta intr-un anumit fel.Cu ce poate afecta teoria evolutiei un copil? Si sunt destul de multe dovezi comparativ cu teoria creationista crestina care e bazata pe o singura carte. Daca poti spune-mi niste argumente stintifice care sustin creationismul.
Nu are sens ce spui, sustinerea evolutiei nu denota o lipsa de sentimente sau umanitate. Daca o luam asa nici poza ta nu se potriveste.Albert Einstein credea intr-o fiinta superioara si un design inteligent dar nu intr-un zeu antropomorfic cum ar fi zeul biblic, se considera in mare parte agnostic.
Biblia sustine ca Pamantul este plat: "Copacul acesta s-a făcut mare şi puternic, vârful lui se înălţa până la ceruri şi se vedea de la marginile întregului pământ." (Daniel 4:11)
Daca asta e doar o metafora (dupa cum ar spune unii) inseamna ca mai pot exista si alte metafore. Poate chiar toata Biblia e doar o metafora. Oricum ar fi, se vede clar ca Biblia nu e in concordanta cu realitatea prin astfel de metafore.
Daca Biblia e purul adevar, iar asta nu e o metafora, inseamna ca in Biblie exista greseli. Si pot fi mai multe decat iti inchipui. Iarasi, rezulta ca Biblia nu e in concordanta cu realitatea prin astfel de greseli.
„El este cel ce-i ţine pământului rotundul" (Isaia 40, 22)
„El spânzură pământul pe nimic." (Iov 26, 7)
Isaia, 40:22 – "El stă în scaun deasupra cercului pământului…"
Conform Bibliei iadul e inexistent. Asta e o dogma pagana inventata pentru manipulare si control.
Dumnezeu nu e un zeu, este o fiinta superioara inteligenta infinita.
Zeii sunt creatiile mintii umane de oamenii din trecut pentru a defini fenomene alte naturii sau insusiri.
Un pamant rotund nu inseamna ca pamantul nu e plat. Poate fi plat si rotund in acelasi timp. Rotundul nu are nicio treaba cu adancimea.
Of omule, daca Biblia e o inventie cum s-au gandit aia sa zica ca pamantul care e plat e fix rotund? Ideea e ca nu e mentionat din ce perspectiva pamantul e vazut rotund, inseamna ca el e vazut rotund din toate unghiurile ---> sfera.
anonim_4396 întreabă: