anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce la așa zisele "biserici" le zic biserici?
Pentru că din ce știu și din ce am înțeles din Noul Teatament, Biserica Lui Iisus Hristos, este una singură universală!
De ce nu sunt numite lăcașuri de cult, de reculegere, de rugăciune?

4 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Cuvantul "biserica" vine din latinescul basilica care era o cladire initial cu rol de administratie in Imperiul Roman si dupa transformata de primii creștini în locul unde se slujeste Sfanta Liturghie.

Dar exista o diferenta intre Biserica cu B mare si biserica cu b mic.

Într-adevar Biserica cu B mare este intreaga Biserica universala, iar cladirea unde se aduna oamenii din Biserică a capatat numele de biserică.
Ea nu e doar o casa de rugaciune sau "reculegere" ci e locul in care Biserica se manifesta in forma ei cea mai "pura" sa zic asa, cand are loc Sf. Liturghie si in consecinta Sf. Euharistie.

| Digikey a răspuns:

"din ce știu, și din ce am înțeles"
Ai inteles gresit si nu stii nimic.

| ania a răspuns:

Mantuirorul Hristos e capul bisericii si doar el stie exact cine aoartine bisericiu lui universale, mai ales ca orice om, ca si talharul de pe cruce atr pana la final posobilitatea de a se pocai de pacate si a fi salvat. Dupa parerwa mea cei care stiu sigur cine nu apartine bisercii lui Hristos, incalca porunca lui clara- nu judecati!

| Holiday a răspuns (pentru ania):

Adica toata viata il pupi in fund, dar nici macar nu stii daca ii place?!laughing