Din cauza proastei organizari a statului (guvernului); se dau legi, se revoca legi, se fura si cetatenii simplii nu pot face nimic! Totul porneste de la conducere! Coruptia isi face treba si din aceasta cauza in loc sa se evolueaza se regreseza! Efectele economiei romanesti le resimt in mare parte oamenii obisnuiti! Multi dintre cei ce primesc fonduri pentru un anumit proiect isi sustrag o parte din bani! Cred ca ma intelegi ce spun! Daca romanii ar fi un popor crestin asa cum pretinde, un popor cinstit atunci poate ca am trai mai bine!
Educatia si compromisurile acceptate zi de zi de majoritatea dintre noi. Guvernul n-are treaba. Schimbarea ar trebui sa plece de la noi, nu de la ei.
Mai? pai noi traim clipa.nici nu am face fata sistemului pomenit de tine.de-ar sti omul ce-ar pati, dinainte s-ar feri.eu spun invers; daca noi toti ne-am feri, cine? ce ar mai pati? si apoi tot patitu-i priceput.iar noi santem priceputi cu totii.romanul s-a nascut poet, si romancele poiate.romanul s-a nasut politician.ei sunt toti si toti sunt unul.adica ...cu gramada.mai sunt si fara pereche.dar rari.
Majoritatea romanilor traiesc de pe o zi pe alta,ca facem parte dintr-o tara saraca,in primul rand,si care,in al doilea rand,nu stie sa gestioneze calumea banii pe care ii are.
Nu ne putem crea un sistem al nostru,un partid politic reprezentativ,pentru ca desi politicenii si sistemul,prin definitie,reprezinta oamenii,in aproape orice tara,ei se pun pe primul loc si sunt corupti,mai mult sau mai putin.S-au incercat mai demult ideologii de tipul ''Partidul Oamenilor Simpli'',''Partidul Muncitorilor'', care de fapt e comunist, si tot felul de alte labareli din astea menite sa atraga oamenii intr-o capcana.Niciodata nu va exista-iar oamenii trebuie sa isi dea seama de asta-un partid care ii va reprezenta corect,macar pe jumatate, pentru ca nu le sta in fire, deocamdata.Nu putem sa vedem calea pe cateva luni in fata,pentru ca mult oameni nu au bani,si nu sunt siguri ce le rezerva ziua de maine: muncesti la un combinat siderurgic,se duce dracu,se privatizeaza,esti disponibilizat; muncesti la caile ferate,se duc dracu la fier vechi, se privatizeaza, esti disponibilizat.Multi romani lucreaza in domeniul serviciilor,sau al industriei grele,sau in comert, unde niciodata nu ai siguranta ca maine cand te vei trezi, vei mai avea un loc de munca.
Aici nu intervine faptul ca un om rade sau nu. Poti foarte bine sa ai un salariu si de 2000 $ pe luna si sa nu zambesti; ce vrei tu sa spui de fapt e ca oamenii sunt resemnati si fara speranta ca se poate mai bine.Ca de ras, toti radem, indiferent daca luam 500 de lei pe luna, sau 3000 de lei pe luna.Nici nu poti sa afisezi un zambet tamp si sa te crezi in lanul de floricele colorate,cand tara,familia ta,viitorul tau si al copiilor tai,se duc dracu din cauza unor incompetenti lipsiti de realism.
Si, apropo, singurul sistem care chiar reprezinta omul si interesul lui e anarhia.300 de mii de oameni pe strazi, si atunci vei vedea ce inseamna un sistem care sa permita oamenilor sa vada ceva mai bun.
Ma refer la a vedea un plan in mare, o cale, sa poti calcula pe ceva stabil. Nici macar timpul nu il percepem la fel si nu se leaga nimic cu nimic. E ca si cum ai o caruta si dupa doi metrii roata din fata te roaga sa o scuzi dar s-a razgandit din diferite motive, sau ii cade poleiala si vezi ca abia se mai tine, sau etc. De fapt am vrut ca intrebarea sa fie de un spectru mai larg de atat. In care sa intre si ce zici tu, ca interpretare, dar mai pe ultimul loc, fiind vorba de o evolutie mai mare a abilitatilor si mai putin folosite.
Citez ce mi-a placut foarte mult, cuvinte de un realism sfasietor:
"Nici nu poti sa afisezi un zambet tamp si sa te crezi in lanul de floricele colorate,cand tara,familia ta, viitorul tau si al copiilor tai, se duc dracu "
De ce ai pus tu intrebarea aici, numai tu stii.
De ce traim de pe o zi pe alta? Nu e cazul sa generalizezi. Unii pot vedea, cu mintile lor luminoase si luminate, pana, cel tarziu, in noiembrie 2012. Ca, dupa aia, nici macar ei nu mai stiu ce-o sa fie.
Acum, serios vorbind, in mare, daca nu depinzi foarte mult de schimbari legislative de azi pe maine, chiar poti sa-ti planifici macar cateva luni inainte. Din unele puncte de vedere, evident.
Traiul de azi pe maine este dictat, in special, de veniturile mult prea mici, care chiar nu-ti permit sa anticipezi ce vei pune pe masa, maine, mai ales daca e sfarsit de luna. In rest, daca iti pui un pic imaginatia la treaba, se rezolva.
E cum zici tu, dar nu suntem asa restransi in necesarul material pentru activitati. Am o exprimare cam de lemn. De ex. avem nevoie de parolismul oamenilor, ca sunt de 5 ani de varsta cu noi, sau de 100 de varsta cu noi, sau din alte generatii. Unii ar vrea sa fie parolisti, dar se misca mai greu sau mai rapid decat tine, altii inadins te amana, simti chiar sadismul. Ce zicem noi sunt franturi de raspuns de la fiecare in parte, dar nici macar un colt de tablou nu se intrevede. Multumesc.
Adevarul poate are 360 de grade. E clar ca si ce spui tu e valabil, dar insuficient. Multumesc!
Raspunsul dumneavoastra e simplu, ferm, exact cum ar fi spus si Moromete. Imi place personajul la nebunie.
Apreciez ca toti ati raspuns fara sa incercati sa va dominati unul pe celalat, fiecare pe felia sa. Mi-ati dat o stare buna.