Buna,
Unii oameni sunt incapatanati, altii sunt egocentrici si altii se cred destul de experimentati ca sa mai accepte o alta parere.
Indiferent de motiv, trebuie sa inveti sa vezi lucrurile din toate punctele de vedere
Pentru ca sa spui ca ceva este adevar sau minciuna trebuie sa cercetezi.
Aici este problema pentru ca multi nu au mintea deschisa ca sa cerceteza sau sa asculte si apoi isi spuna parerea.
Fiecare spune in masura in care este luminat cu lumina adevarului!
Pentru ca omul se teme sa iasa din propriul lui univers pe care si l-a creat ca sa se simta bine. Observa realitatea din cand in cand si il sperie, si atunci prefera sa se retraga din nou in lumea lui.
Da...
Si la unii acea lumina se slabeste din ce in ce mai mult.
Prefera sa stea comod in convingerile lor gresite decat sa le schimbe cu unele noi.
De ce sa fie suspendata?
@Horror (alias @fuckthesystem), stii ca esti cel mai intolerant si persecutant user de pe TPU?
Apropos, ce religie ai, trebuie sa fii iehovist, nu?
Cam asa *** aceia...
Te-ai gandit vreo data ca adevarul in care crezi tu poate fi o minciuna? Probabil ca nu vrei crede asta niciodata
Este adevar.Eu cred in Iisus si cred in cuvintele Lui asa ca nu am motive de indoiala.
Eram 100% convins ca nu iti poate scoate nimeni din cap prostiile alea.Vei trai o viata degeaba in minciuna. Poate te trezesti cand e prea tarziu.
Fa-ma si pe mine sa inteleg. In conceptia ta, cum poti face diferenta intre adevar si minciuna.
Suntem la topicul religie, deci o sa ma leg de religie. sa zicem ca din fire tu esti un om religios. Ai fost crescut in aceea religie ("religia adevarata" vezi Doamne...) si crezi (orbeste) in ea. Dar daca erai crescut in alta? Ce ai fi facut concret sa revii la religia din primul exemplu, sa nu crezi in "minciuna"? Si cum de poti fi atat de sigur ca nu faci in momentul de fata parte din grupul doi?
Mai dau un exemplu: Biblia spune sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti, sa nu ucizi, etc, dar, in timpul razboaielor mondiale preotii binecuvantau armata ca sa lupte impotriva "fratilor" lor de credinta(care la randul lor au primit binecuvantarea ACELUIASI DUMNEZEU). Iar tu, acum, pe timp de pace, mergi si saruti mana preotului. Exeple sunt multe (folosirea sangelui, etc) Unde-i adevarul, si unde-i minciuna?
Tot nu ai raspuns la intrebarea lui droid96.Ce ai fi facut daca te nasteai in alta religie?
Nu pot sa spun exact, dra cred ca prin mila Domnului ajungeam la adevar. Dumnezeu este Luminatorul celor intunecati!
Pai atunci de ce nu-i lumineaza pe ceilalti 5-6 miliarde de locuitori ai planetei. Cum sa te lumineze daca ai crede numai in religia ta si ai considera restul numai minciuni.