Scumpi meu o sa incep prin a spune că nu sunt ateu ci agnostici. Apoi o sa ti zic de ce nu cred in d zeul biblic.In biblie spune asa"si a facut d zeu o tărie si a despărțit apele de ape, apele de pe pământ de apele deasupra tăriei, iar tăria a numit o cer". Dacă o luam admitere apele deasupra cerului nu exista, dar daca o luam metaforic, apele acelea pot sa însemne vidul adica cosmosul.Asadar ai putea spune că gata ai dovada supremă ca exista dumnezeu dar dam voie sa iti închid gura odată pentru totdeauna(imi cer scuze daca par arogant).In biblie mai spuneai a pus d zeu niste luminatori în tăria cerului".cum am spus mai sus, D zeu a numit tăria cer deci admitere si metaforic ce poate insemna cerul decât cer.Asadar spune-mi daca soarele se afla in cosmos cum s-a demonstrat secole la rând cum se poate numi tăria =cosmos. Cerul iti reamintesc în biblie spune că e tărie deci ceva dur rigid ceva separație, iar daca soarele e în cosmos cum de e soarele în tărie.Nici metaforic nu poti egală tăria cu cosmosul.Ti am demonstrat așadar ca ce scrie in biblie nu poate fi interpretat nicicum cu realitatea.Deci biblia nu i adevarata.Ca sa te conving cauta si biblia în ebraica si trași cuvântul care separă apele între ape.Sa vezi ca se traduce tărie adica rigid, de nepătruns.O zi cat mai frumoasa sa ai!
Pentru ca nu exista nici o dovada ca exista, nu doar Dumnezeu si nici un creator,teisti ofera doar argumente gen complexitatea,spun ca biblia e o dovada,sa il accept pe Dumnezeu fara a cerceta, a gandi, a pune la indoiala teismul, sa nu uit atacuri impotriva evolutiei, big bang prezentate ca asa zis dovezi pentru existenta lui Dumnezeu
Http://historel.tripod.com/orient/03mesop.htm
biblia este o colectie de basme copiate de la vecini evreilor
Pentru că contravine rațiunii lor, și modului lor ideologic de a exista, de asta.Ideologia ateică spune că orice nu se poate dovedi științific sau pe alte căi ca există, nu există, de asta ateii nu cred în idolul creștin inventat, și anume persoana Dumnezeu.Dovezi cum că e doar o invenție există, până și în Biblie apar, numai să ai suficientă rațiune s-o citești, dar invers, nu există.
Cu blogul, sună interesant. Dacă o să admiți și comentarii la subiect, va fi și mai atractiv, că asta le place românilor(ce-o zis unu, ce-o făcut altul(știi cum îs))
In traducerea Cornilescu "suna" altfel, si nici vorba de "tarie":
"Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii; si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul." Si asa a fost. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul, sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun." (Geneza.1:14-18)
https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/1/
Ca si vocabular, Biblia trebuie adaptata limbajului modern. Biblia dupa traducerea ortodoxa a ramas invechita dupa limba romana veche.
Credinta in Dumnezeu nu se bazeaza pe nicio dovada, ci doar prin cunoasterea lui Dumnezeu, printr-o relatie cu El. Eu am nevoie de Persoana Lui, de Cineva care sa stiu ca ma iubeste, ca ma iarta si care ma asculta; care imi curata constiinta si vindeca sufletul. Eu am nevoie de un Mantuitor mai inainte de a avea nevoie de un Dumnezeu. Acestea sunt cele mai importante nevoi pe care nici o alta persoana fizica sau juridica de pe pamant nu ni le poate implini. Si sunt nevoi vitale, mai importante decat hrana si imbracamintea, casa sau serviciul, decat alte relatii.
A doua minciuna care o scrii este ca dumnezeu a spus ca avem nevoie de un mantuitor,asta este o blasfemie sa afirmi asa ceva,cand dumnezeu a spus eu sunt eu inainte de mine nu a fost nimeni si dupa mine nu va fi nici un mantuitor,desi nu exista nici un mantuitor doar dumnezeu care are un singur popor cel evreu atat, voi crestini sunteti impartiti in religi,secte cu dogme diferite, scrii acolo trebuie sa il accepti pe dumnezeu a cui religie, secta a ta, deci secta ta e singura si adevarata, de unde stii tu asta? ca ai fost indoctrinat de mic religios
Adica tu ai ca intenție negarea evidențelor, a logicii, a bunului simț si a științei?
Mult noroc atunci!
"Dacă o luam admitere apele deasupra cerului nu exista, dar daca o luam metaforic, apele acelea pot sa însemne vidul adica cosmosul."
Gresesti flagrant!
In afara de Pamant este mult mai multa apa in sistemul nostru solar, si sa tii cont ca nu este luata in calcul si apa din comete si meteoriti.
https://www.businessinsider.com/water-space-volume-planets-moons-2016-10
Apoi, termenul original "tarie" din ebraica poate avea multiple intelesuri, gandeste-te ca era o limba veche cu un vocabular de cateva mii de cuvinte iar limbile moderne au cel putin 100 000.
Opinia mea personala este ca tarie poate insemna de ceva care are consistenta, iar aerul are totusi o consistenta fata de vid.
Orice om de stiinta sustine ca planetele s-au format dintr-un nor gazos cosmic iar derularea logica este sa se concentreze mai intai elementele grele, apoi apa si in final atmosfera.
Pana acum acuratetea Bibliei este impecabila, scuze daca am fost prea arogant.
Motivul adevarat este pentru ca nu vor, ei urasc sa accepte ca este Cineva mai presus de intelegerea lor limitata si urasc modul de viata crestin care inseamna o viata smerita si fara aroganta.
In ateism ei vad un fel de refugiu, ii face sa se simta deosebiti, mai destepti si mai presus de ceilalti.
De aceea ei vor cauta orice motiv sa nu creada, fie el cat de penibil cum ar fi:
1. Nu cred in Dumnezeu pentru ca nu cred nici in Mos Craciun
2. Alta treaba nu are dacat ca ii pedepseasca pe cei ce practica malahia etc.
Sunt prea ridicole ca sa le comentez.
Mai presus de ințelegere lor limitata? Refugiu in ateism? Să te urăsc ca te târăști in genunchi in fața unor lemne pictate?
În fiecare dimineață cand ies sa plimb câinele înainte de răsărit ma uit la stele si ma minunez de complexitatea universului, de cate mistere minunate ascunde si cate mai sunt de descoperit.
De ce sa te târasti cand poti sa zbori?
Tu esti chiar patetic.
Acum 48 minute | Nilsson a răspuns:
Motivul adevarat este pentru ca nu vor, ei urasc sa accepte ca este Cineva mai presus de intelegerea lor limitata si urasc modul de viata crestin care inseamna o viata smerita si fara aroganta.
tu esti crestin ma? tu care ma urasti, ma jignesti pe la spate, tu ai o viata smerita a? tu nu reprezinti crestinismul sectanctule
De fapt lipsa argumentelor in favoarea existenței Lui Dumnezeu este un argument suficient pentru a nu crede.
Spre exemplu tu ce motiv ai să nu crezi că în spațiu exista unicorni roz?
Nu vreau să mă gândesc ce răhățel va ieși în acel blog. Problema niciodată nu se pune "de ce nu" ci "de ce da". Orice om, fie el întreg la minte sau nu, e în stare să inventeze o poveste, să creeze un personaj, o teorie imaginativă și cum ar fi să îl creeze pe Unicornus, creatorul curcuversului(de la curcubeu și univers) și după să te întrebe de ce nu crezi tu în Unicornus. Tu aduci teoria, tu trebuie să ai o bază științifică care să conțină argumente științifice, dovezi pentru a o susține. Deci ăla ce trebuie să vină cu argumente ești tu. Și nu orice argument scuipat, ci argument științific, dacă știi care e diferența, bazat pe dovezi.
Pământul este plat.
Tarie=tăblie=firmament.
Firmamentul este o cupolă care înconjoară Pământul.
"Apele de sub cer" sunt mările, oceanele și lacurile, iar partea cu apa de "deasupra cerului" se referă la oceanul care se află deasupra firmamentului.
Îți recomand canalul de Youtube Paradox Romania. Chiar dacă prezentatorul nu are studii superioare, aduce argumente teoriei Pamantului plat care nu pot fi contrazise. Acesta demontează teoria Pământului rotund.
Intră aici și nu vei regreta. Te rog să vizionezi până la capăt:
https://youtu.be/JJh9PeIZjyI
Argumentele ateiste nu conteaza. Ca sa-i convingi trebuie sa aduci dovezi pozitive, nu sa darami argumente filosofice. Altfel faci teoria chibritului fara sa oferi o singura dovada valabila pentru ceea ce sustii. Cat despre adus dovezi pozitive, teologii mai doxati recunosc in cor ca nu se poate face asta.
Persoana A zice "Exista un zeu."
Persoana B zice "Nu te cred."
Persoana B a facut singura marturisire de credinta necesara si suficienta pentru a fi (recunoscut drept) ateu, in rest sunt povesti vanatoresti.
Un blog făcut de unul din cretinii ce cred că pământul e plat. Acum chiar că mi-ai distrus curiozitatea. Cred că ar trebui să citești ceva științific, nu părerile absurde preluate din conspirație de niște maimuțe incapabile să judece pentru ele. Faza e că e foarte ușor să demontezi orice argument al pământului plat. Cine naiba zice că oamenii se deșteaptă? Pe vremuri străvechi erau oameni ce își dădeau seama de forma pământului doar observând cerul și mișcarea acestuia. Voi cu tot internetul în față, cu toată informația și argumentele științifice(ce dai tu apropos nu are nicio treabă cu știința sau cu vreo logică, trebuie doar să cauți răspunsurile științifice legate de aceste argumente penibile că sunt, dar tu nu vrei) și cu toată NASA sunteți complet reduși. Nici nu știu cum naiba există oameni în halul ăsta. Dacă ar exista un zeu s-a pișat complet pe creierele voastre.
PS: Am văzut primele minute din videoclipul ăla și m-a bufnit râsul grav. După am citit comentariile și am decis să mă izolez permanent.
Adica trebuie sa crezi fara dovezi ca sa te simti bine. La fel cum crezi ca banii au valoare, dar de fapt banii sunt hartie, plastic sau niste numere pe care le vezi pe ecran.
Exact refugiu, e termenul cel mai potrivit.
Cand un ateu se teme ca ar putea da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru faptele si vorbele sale actioneaza precum strutul care baga capul in pamant si refuza sa-i accepte existenta.
De asemenea ateul refuza sa accepte ca are o gandire limitata, el crede intr-o zi oamenii vor fi capabili sa inteleaga toate misterele Universului, un crestin ar trebui sa accepte ca pe Dumnezeu nu il va putea cuprinde niciodata cu mintea.
A fi crestin nu inseamna sa te tarasti in fata unor lemne pictate si nici nu te impiedica sa studiezi creatia si sa o admiri, si mie imi place sa privesc cerul instelat sau luna plina.
Eu incep sa cred ca postarile mele sunt ca o placere vinovata pentru tine, te enerveaza dar nu te poti abtine sa nu le citesti si sa le comentezi
Exact refugiu, e termenul cel mai potrivit.
Cand un ateu se teme ca ar putea da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru faptele si vorbele sale actioneaza precum strutul care baga capul in pamant si refuza sa-i accepte existena
deci pentru ca sunt pacatos nu cred in dumnezeu, wow nu stiam, asa si tu nu crezi in alti zeii din acelasi argumument stupid, dar 99% din romanii cred in dumnezeu si culmea nu fug de dumnezeu dar pacatuiesc, de ce voi faceti pacate?
De asemenea ateul refuza sa accepte ca are o gandire limitata, el crede intr-o zi oamenii vor fi capabili sa inteleaga toate misterele Universului, un crestin ar trebui sa accepte ca pe Dumnezeu nu il va putea cuprinde niciodata cu mintea.
deci ai o gandire limitata daca cercetezi si cauti,wow, ateul este lipsit de credinta atat,asa nici tu nu il cuprinzi pe zeus cu mintea,de care dumnezeu vorbim?
A fi crestin nu inseamna sa te tarasti in fata unor lemne pictate si nici nu te impiedica sa studiezi creatia si sa o admiri, si mie imi place sa privesc cerul instelat sau luna plina.
ai uitat cand ai afirmat ca niciodata nu o sa crezi absolut nimic din ceea ce inseamna stiinta, de asta si pui intrebari fara sens despre evolutie ca deja stii absolut totul, ce inseamna a fi crestin nu definesti tu, biserica catolica prima biserica crestina crede in teoria evolutiei, big bang, voi credeti in cotizatia de 10%
Biblia spune "Crede și nu cerceta!", adică nu trebuie să îl cauți pe Dumnezeu în Universul fizic.
Îți recomand cartea "Inteligența materiei" scrisă de Dumitru Constantin Dulcan.