| Nilsson a întrebat:

De ce nu infloresc toti copacii in acelasi timp imediat ce vine caldura?
S-au inteles intre ei salcamul si cu teiul ca primul sa infloreasca mai devreme si celalalt mai tarziu ca sa nu concureze pentru albine?

Nu cumva e dovada unui Creator care a facut totul in ordine si armonie ca omul sa se bucure pe tot parcursul primaverii de copaci infloriti si din vara pana tarziu in toamna de fructe proaspete si suculente?

5 răspunsuri:
| Nilsson explică:

Sa precizez mai clar: intrebarea mea nu este de ce infloresc plantele ci de ce nu infloresc toate in acelasi timp.

Eu ma documentez inainte sa scriu o postare, in cadrul procesului de inflorire sunt niste etape complexe pe baza unui ciclu circadian si implica niste proteine fotoreceptoare care sunt sensibile la cresterea duratei zilei.
https://wonderopolis.org/wonder/how-do-plants-know-when-to-flower

Insa cum se explica din punct de vedere evolutionist reglarea acestui ciclu la un intreg ecosistem astfel incat plantele si copacii sa nu infloreasca in acelasi timp?

| Mclaren12 a răspuns:

Unde vezi tu ordine si armonie?

| SG1995 a răspuns (pentru Nilsson):

Din acelasi motiv pentru care o pisica si o leoaica nu au acelasi timp de gestatie, specile diferite se dezvolta in timpi diferiti, no cam asa e si cu pomi. Uni copaci sunt mai adaptati sa infloreasca mai devreme, alti mai tarziu, se ia in seama si natura copacului si rezistenta lui la clima, si conditiile de temperatura la care se dezvolta pomi, cei care infloresc primi sunt mai rezintenti la frig si prefera temperaturiile mai reci, cei care infloresc ultimi sunt si cei care sunt afectati primi toamna, in plus conteaza si furnizeaza, teiul si salcamul sunt pomi non-fructiferi, iar cei fructiferi infloresc mai tarziu pentru ca samanta.

| Nilsson explică (pentru SG1995):

Am cateva obiectii la ce ai spus:

``cei care infloresc primi sunt mai rezintenti la frig si prefera temperaturiile mai reci``

Nu este o regula generala. Ciresii si caisii infloresc printre primii si nu sunt asa rezistenti la frig precum merii care infloresc mai tarziu si se cultiva chiar si la latitudini mai nordice.

``teiul si salcamul sunt pomi non-fructiferi, iar cei fructiferi infloresc mai tarziu pentru ca samanta.``

In primul rand teiul si salcamul fac parte tot din clasa angiospermelor care produc seminte la fel ca si pomii fructiferi.
In al doilea rand, pomii fructiferi sunt cei care infloresc mai devreme, prin martie-aprilie, in timp ce teii infloresc abia in perioada aceasta.

Te apreciez ca macar ai incercat o explicatie happy

Ce nu apreciez este multitudinea de i-uri mancate (am numarat vreo 8), la tine cred ca e vorba de neglijenta in scriere, daca era o greseala sau doua as fi pus pe seama grabei, dar sunt 8, WTF?

| Steregoi a răspuns:

Evolutionistii o sa zica "pentru ca plantele nu sunt la fel si exista plante ce infloresc in toate anotimpurile chiar si iarna si toamna".

Pai si eu pot sa le spun ca "nu exista adaptare evolutiva ci exista doar diversitate".