| Jonathan a întrebat:

De ce nu ne da Dumnezeu bani daca il rugam, eu mereu ma rog la El sa ma faca bogat.(Nu zic fara munca, dar nu imi da nici macar o idee)
Cand eram mic, un calugar din busteni (Gherontie) a pus mana pe mine si a zis ca o sa ma fac preot, sa cred chestia asta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-e frica? sa nu-ti fie. dupa cum vezi aci pe TPU, ca sa devii preot trenuie sa fii puternic, cinstit si curajos.degraba ajutator, si exemplu viu pentru cei din jurul tau. daca e ceva rau aici.inseamna ca si eu sunt rau.ce e mai important, vei fi doctor.dar nu de trupuri ci de suflete.vei tamadui ce are omul mai adanc si mai sfant.e o misiune grea.dar nu o ocoli.e un destin de om,de credincios, de pastor, de mantuitor.e greu.dar e bine.

13 răspunsuri:
| Alessandro1_1393 a răspuns:

Posibil.Dumnezeu pentru mine exista dar ma multumesc ca imi da sanatate si apoi banii mai incolo, eu spun sa te bucuri ca traiesti si esti sanatos, iar banii pe locul 2

| iloveunicorns a răspuns:

Cine ştie, poate nu există Dumnezeu, poate nu vrea să iţi dea bani, poate nu vrea să te ajute...

| HaDeS20 a răspuns:

1. Din cate stiu dumnezeu nu iti da nicioadata ceva material ci doar spiritual. aiurea nu?
2. Si mie mi-a zis un "popa" ca voi fi preot, dar eu nu cred in divinitate, deci. nu!

| Yppy a răspuns:

Te faci ce vrei tu, nu ce iti spune un om necunoscut. Tu trebuie sa iti dai seama ce iti place cel mai mult sa faci si ce meserie sa urmezi. Bafta!

| nosferatu15 a răspuns:

Pentru a te face preot trebuie sa simti chemare Domnului, adica sa vrei si sa te dedici.Eu cred ca preotul respectiv stia ce stia si poate cine stie. Trebuie sa vreihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece Dumnezeu nu ofera posesii materiale, el ofera doar daruri spirituale si poate nu meriti acesti bani, caci tu ca orice om din aceasta lume pacatuiesti. Daca vrei bani trebuie sa muncesti pentru ei. Dar tu ai nevoie de bani neaparat, esti sarac? caci daca nu esti inseamna ca nu ai neaparata nevoie de posesii monetare.

| ROBERT89 a răspuns:

Calugarul era din busteni de foioase, sau de rasinoase?

| Urzi23 a răspuns:

Prin popor se spune "Dumnezeu nu baga in traista" dar Bunul Dumnezeu din dragoste pentru Creatia lu a lasat in capul omului minte si a zis ca el sa se foloseasca de ea si sa invete, A lasat miinile sa mestereasca omul la treaba lui. Deci Dumnezeu a creat masina perfecta=omul, acum conteaza de tine cum urci la deal si cum te descurci cu semnele de circulatie prin hatisul vietii harta GPS ai Sf Scriptura.

| FărăCapsLock a răspuns:

Pentru că nu există!
Sau hai s-o luăm așa: când un credincios se roagă, iar dorința i se îndeplinește, „Vai, m-a ascultat Dumnezeu!". Dacă se roagă și nu i se îndeplinește, „E, asta e voia Domnului!". Păi și-atunci ce **** mea te mai rogi, dacă el (cu „e" mic), până la urmă, face tot ce vrea? Nu, acum pe bune. Cine ești tu să-i „sugerezi" lui Dumnezeu ce să facă? E treaba lui ce face. Deci te crezi superior, crezi că poți să-i dai sfaturi, că ești mai bun ca el... ARZI ÎN IAD!
Glumeam. Treci peste. Elimină religia din viața ta. Economisești timp, minte și, posibil, bani. happy

| KlaraWeiss a răspuns (pentru ROBERT89):

In mod sigur vorbeste de Parintele Gherontie Puiu, care e la Manastirea Caraiman.

| emy a răspuns:

Pentru ca, in primul rand, lui Dumnezeu nu trebuie sa-i ceri bogatii materiale, ci sanatate, liniste, putere de munca, si sa-ti dea atat cat considera El ca ai nevoie.; El stie cel mai bine de ce anume si de cat avem noi nevoie. Vorba aceea:" Multumeste-te cu putin, si vei primi mai mult. Lui Dumnezeu poti sa-i ceri ceea ce-ti doresti, insa nu mult, si nu bogatii. La urma, zici: Faca-se voia Ta! Amin. In primul rand, incearca sa te apropii mai mult de Dumnezeu:citind cari religioase, mergand la biserica, uitandu-te pe Trinitas Tv, rugandu-te, ajutandu-ti semenii (neconditionat) dupa posibilitati, rugandu-te pentru omenire, pentru conducatorii nostri(chiar daca poate iti este greu), dar biserica spune ca aceasta rugaciune trebuie sa o spunem atat dimineata, cat si seara. Apropo de asta: daca te uiti pe net si citesti despre puterea cuvantului, ai sa vezi cat rau facem noi blestemandu-i si injurandu-i pe guvernanti, in loc sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa-i ajute sa se schimbe si sa faca ceea ce este mai bine pentru toata lumea. Blestemandu-i, injurandu-i, aruncam asupra lor energii negative si, astfel, ii impingem sa ia decizii gresite care ne afecteaza pe toti. Sa nu creada cineva ca sunt PDL-ista sau simpantizanta a PDL-ului(nu tin cu nici unul, caci, cand e vorba de bani, de imbogatire, nu mai conteaza nimic), insa cred ca o rugaciune poate rezolva mai multe decat un blestem, o vorba rea etc.
Revenind la subiectul nostru:Trebuie sa te rogi lui Dumnezeu(din tot sufletul tau si cu o incredere de 100%) sa te indrume, sa-ti spuna exact ce trebuie sa faci, cum trebuie sa procedezi, apoi sa-I multumesti inainte de a vedea vreun rezultat(acestea e posibil sa nu apara imediat; deci trebuie sa-L rogi pe Dumnezeu sa-ti dea rabdare, in caz ca n-o ai). Cum scrie si in Sfanta Scriptura:" Cautati imparati lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua!". Si sa stii ca asta nu e doar o poveste! Este foate adevarat, si am motive intemeiate sa-ti spun asta. Dar incearca sa nu te apropii de Dumnezeu din interes( ca sa primesti ceea ce ai nevoie), ci roaga-te sa te ajute sa crezi in El si sa-L iubesti mai mult ca orice(orice ar fi), sa-l binecuvantezi clipa de clipa, sa-I multumesti si sa-L rasplatesti cu vrednicie pentru tot ceea ce a facut si face pentru tine si pentru noi toti, sa-ti doresi si sa reusesti sa-I fii pe plac in toate, sa te ajute sa te rogi Lui(cat mai mult si cat mai des si nu doar atunci cand ai nevoie)) cu multa dragoste, atentie, rabdare, credinta! Daca ai putea sa si postesti sau macar sa nu mananci dulce in zilele de post. Chiar daca, poate, nu-ti permiti sa postesti, cred ca poti renunta la dulciuri si la alte chestii care nu sunt chiar vitale. Nu stiu daca asta e suficient, dar, ma rog... Eu sunt sigura ca Domnul va aprecia efortul tau. A...si apeleaza totusi si la un preot (daca ai incredere in ei). Cam asta trebuie sa faci, nu doar sa ceri bani! Principalul este sa-ti doresti macar un pic asta. Restul va veni de la sine. Mult succes!happykiss>big grin

| emy a răspuns:

A... referitor la intrebarea:daca o sa te faci preot. Nimeni nu poate sa stie exact ceea ce va face in viata, care ii este vocatia. Numai bunul Dumnezeu poate sa stie!

| barbattttt a răspuns:

Dumnezeu nu iti da niciodata ce nu ai nevoie cu adevarat(poate ca nu ai nevoie de bani,)El stie intotdeauna ce este bine pentru fiecare chiar planurile noastre nu coincid cu ale Lui la final ne dam seama ca asa cum vrea El este mult mai bine.
Preot nu te faci decat daca vrea Dumnezeu, El deja stie ce se va intampla cu viata ta.