| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cum s-a inteles Eva cu Sarpele? Ca Sarpele nu aude.

23 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca nu are pavilioane la urechi asta nu inseamna ca nu aude. https://www.thesprucepets.com/are-snakes-bothered-by-loud-noises-1239469

Răspuns utilizator avertizat
| Werrich a răspuns:

Harry Potter cum s-a inteles cu sarpele Nagini? Sah-mat!
https://harrypotter.fandom.com/wiki/Serpent_of_Slytherin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Articolul ala e o timpenie. Daca te uitai la ala pe care l-am dat eu, bazat pe studii stiintifice si cu date relevante, nu aproximatii de la coltul blocului fara cifre, gaseai asta - "Some researchers determined that snakes are able to detect low frequency airborne and ground vibrations through their inner ears (in the 50 to 1, 000 Hz range) but a lot is still not understood regarding exactly what a snake can hear. Some studies show that their peak sensitivity is in the 200 to 300 Hz range while others show it in the 80 to 160 Hz range."

Unele studii arata sensitivitatea de virf ca intre 200 si 300 Hz. Vocea umana in mod normal e pe la 250 Hz. Si e mentionata si URECHEA INTERNA. Si noi auzim detectind vibratiile. Asta e auzul, de aia ai timpan. Ca sa detectezi vibratii. Sunetul se propaga sub forma de unde. Unde, vibratii.

Cert e ca nu e surd. Cu asta sintem de acord?

Funny cum au disparut raspunsurile mele. Nu pica bine linkurile care te contrazic?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Mdah, ignora ultimul meu raspuns. Interfata asta pacatoasa de la TPU mi-a tras teapa...

Uite, eu cu ochiul sting nu pot sa disting nici ora pe ceas, dar pot sa fac diferenta intre girafa si elefant sau sa vad ca vine un autobuz spre mine. Sint orb sau am doar vedere slaba la un ochi?

| Lukasssz a răspuns:

Vorbeau engleza.

| Mayhem666 a răspuns:

"Cum s-a inteles Eva cu Sarpele? Ca Sarpele nu aude."

Adevarat ca sarpele nu aude, dar nu trebuie sa fi un geniu ca sa iti dai seama ca doua specii total diferite nu pot comunica si ca serptii nu vorbesc limba oamenilor si viceversa.
Si daca vin religiosii si spun ca sarpele e satana transformat in sarpe, cum a reusit satana sa intre in paradis, daca paradisul e pazit de dumnezeu si de ingeri? E satana mai destept decat ingerii si decat dumnezeu? Nu inseamna asta ca dumnezeu nu e asa de puternica si de atotstiutoare pe cat o fac altii sa para?

| cristi202 a răspuns:

Cum se inteleg doi tineri îndrăgostiți. Nu prin cuvinte, nu prin zgomote. Prin spirit. O privire, un gest, e de ajuns uneori. Desigur ca intre Eva si sarpe a fost mult mai mult, încît sa existe o comunicare, insa si stiinta moderna confirmă ca cuvintele sunt doar undeva la 15% din intreaga comunicare. Deci nu era neaparat nevoie ca sarpele sa auda. Dacă vrei sa stii, la nivel spiritual incepi sa "auzi" abia cand ai facut liniste totala in jurul tau si in mintea si sufletul tau. Si pentru asta nu e nevoie de urechi, chiar si surzii pot "auzi".