| lidiacengher a întrebat:

De ce nu se menționează deloc cuvântul Crăciun în biblie?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prietene, Biblia nu spune ca Isus s-a nascut pe 25 (sau ma rog, nu mai stiu data) decembrie, nu spune nici o data, precizeaza doar ca pastorii in timpul nasterii lui faceau de straja, noapte la oi. Numai iarna nu putea fi pentru ca is ploi in zona aceea, e bruma, rareori ninge in zonele inalte. Data nasterii lui Isus a fost stabilita la un conciliu. Numele de Craciun provine potrivit minciunii cu care crestem de mici de la „mos Craciun" care nu are treaba cu Biblia, de brad nu scrie nimic, Biblia nici macar nu scoate in evidenta ca trebuie sarbatorita nasterea lui Isus, ce ii tineti ziua de nastere sau ce? Discipolii din secolul I nu aveau decat o sarbatoare pe an, in care se impartaseau, era intr-o data apropiata cu pastele iudaist. Sarbatorile astea is inventii care au la baza sarbatori pagane, revelionul de exemplu are radacinile intr-o alta sarbatoare pagana, iepurasii de paste si ouale. Trebuie sa intelegi ca crestinismul a devenit fals datorita faptului ca au adoptat sarbatori, ritualuri si doctrine non-crestine. Crestinii adevarati ar trebui sa aiba acelasi norme ca si cei din secolul I, mentionati in Biblie

12 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Este un cuvant vechi a carui origine nu o stiu cu certitudine nici macar lingvistii de specialitate...

| danut a răspuns:

Fiindca este o sarbatoare pagana care nu are legatura cu religia crestina. Asa cum spunea milan (doar pe jumatate) este o sarbatoare veche care vine din Babilon simbolizand renasterea, fertilitatea si coincide cu inceperea cresterii zilei astronomice.

| Dorugar a răspuns:

Pentru ca Craciunul este o sarbatoare pagana care nu are alta legatura cu Rabinul Isus decat cea creata prin MINCIUNA!

| R0R0 a răspuns:

Fiindca Craciunul reprezinta Nasterea lui Iisus Hristos

| milan9 a răspuns:

Cat de idiot trebuie sa fii ca sa spui ca Nasterea Domnului ar fi sarbatoare pagana? Asa... Aproximativ... thinking

Denumirea de "Craciun" este una secundara, un sinonim, care dupa toate probabilitatile e pur romanesc. Dar nici macar PROFESORII UNIVERSITARI DE LA CATEDRA DE FILOLOGIE nu-i pot preciza cu certitudine etimologia exacta. Dar se gaseste in schimb sa faca asta un adventist si un evreu, dorugar.
Ipocrizie omologata...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru R0R0):

laughing hai ca esti tare

| R0R0 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu laughing

| TrăieşteClipa a răspuns:

Nici cuvantul dumnezeu nu a existat in scrierile originale.

| relian a răspuns (pentru milan9):

Craciunul nu este una secundara cum spui, este aia principala peste care sa suprapus asta secundara a voastra.Ce va mai place sa ieisiti voi in fata.Se pare tot ii tragi cu profesori universitari, spui craciunul este foarte vechi dinaintea crestinilor dar deja treci pe planul secund craciunu si-o bagi pe aia cotita.Si profesori universitari de unde anume din RO? Daca pe aia ii numesti profesori eu is popa.Eu ii stiu f bine pe cei din RO deci numai profesori nu pot fi numiti.Is satul de profesorii din RO, astia nu-s profesori is tocmai cei care nu ar trebuie sa fie acolo si fac tot cei posibil sa strice tot, sa murdareasca tot, nu-s curiosi de adevar, doar isi urmaresc interesele proprii si nici nu-s profesori din placere.Deci pot sa spun sincer si cit se poate de clar ca oricine dintre noi poate fi sau chiar este mai bun decit profesorii cei numesti pe aici.De papagali din RO is satul.Si tu daca tot comentezi pe aici fa-o cel putin corect. Spune craciunul era o sarbatoare de care era, acum mii de ani sia venit crestinismul si s-a bagat peste ea, sia bagat ea personajele suprapunindule peste ce era deja pentru a avea sanse de raspindire.Ca urmare chestia suprapusa este secundara nicidecum craciunul sarbatoarea pagina cum o numiti voi.Ce nu inteleg este faptul de ce numiti pagin o saprbatoare peste care v-ati bagat ca mustele alea? Eu cred ca crestinismul este pagin odata ce intra cu forta peste altceva.Sau numiti pagind tot ce este strain de religia voastra? Asta este o alta timpenie religioasa, pentru ca va paginiti unii pe atii.Voi numiti pe cei de alta religie pagini, aia va nmesc pe voi pagini.Cu alte cuvinte va insultati reciproc aiurea, sau asta arata de fapt cit va uriti unii pe altii, deci cit de frumos va invatat mentorii vostri si dzeul vostru.

| AliGab a răspuns (pentru anonim_4396):

Cuvantul Craciun nu vine de la mos craciun, ci de la Iisus Hristos/Cristos --> Craciun. Si da, data a fost stabilita de membrii sinoadelor ecumenice, unde participau oameni drepti din toate punctele de vedere. Cum nu se stie ziua exact a nasterii lui Hristos, era si normal sa se stabileasca o data, altfel fiecare ar fi sarbatorit dupa capul sau si, in loc de ordine, ar fi fost haos total. Si asa se intampla cu toate sarbatorile crestine si nu inseamna ca sunt minciuni, ca si superstitiile si povestile cu mos craciun inventate poate de unii batrani pentru copii lor dar care, din pacate, a luat o mare amploare, pentru ca astazi lumea il sarbatoreste pe mosul, nu nasterea lui Hristos. Pe de alta parte, discipolii din vremea apropiata inaltarii Domnului, se impartaseau in fiecare duminica dimineata, pe intuneric, inainte de ivirea zorilor si inceperii zilei de lucru, dupa care se duceau la lucru, pentru ca duminica nu era libera pe atunci

| Anghel5747 a răspuns:

E sarbatoare pagana. N-are nicio legatura cu Dumnezeu. Citeste si in wikipedia. Isi are originea in Babilon, a fost preluata de greci si de romani. Apoi au introdus-o in crestinism.
Vrei sarbatorile Domnului, mentionate in Biblie? Citeste Leviticul 23!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că Crăciunul este o sărbătoare care nu are legătură cu Nașterea Domnului, care se pare că nu a fost în decembrie. A fost stabilită [data] în acea perioadă pentru ca popoarele păgâne să renunțe la sărbătorile lor, și să se îndrepte spre Dumnezeu și Isus.

Întrebări similare