Pai numarul 6 se zice ca e numarului raului, neimplinirii etc etc dar am vazut si in alte surse ca nu 666 este numarul diavolului ci 616, nu stiu dc...
Din cauza ca Diavolul cel ucigas de oameni s-a deghizat in sfant si s-a asezat in biserica unde se lasa slavit ca Dumnezeu, si trebuie sa arunce vina sa in gradina altora, ca altii sa fie cei suspectati si invinuiti ca diabolici si nu el cel care este mereu impotriva lui Dumnezeu.
Evreii aveau mai de mult un cod secret.Pe vremea imparatului roman Nero care a persecutat o gramada de crestini, evreii si crestinii au folosit acel cod.fiecare litera avea un numar corespondent.Si asa n+e+r+o=666.Si cum sunt crestinii: nu e cu noi? e impotriva noastra! deci e Satana!
E vorba de diferenta de scriere a unui nume in latina si greaca.
Stii porcaria aia cu a = 1, b = 2, c = 3, si sa iti calculezi cifra destinului dupa literele din nume? Ei, ceva de genul e si aici, doar ca alexandru e alexander in alte limbi, de exemplu, si clar e alta suma, alt numar. Mai mult nu spun.
✰ Pentru că e doar o simplă superstiţie lipsită de fundament ca şi în cazul altor numere, precum 13 sau 23 -_-.
Cica vine de la numele lui nero care a omorat foarte multi crestini dar mie mi se pare o prostie, daca te stradui putin poti scoate 666 din orice
Rabinii credeau ca 6 era numarul perfectiunii dumnezeiesti. Zidarii si altii il foloseau in Evul Mediu in numarul sfant. Kabbalah la fel. Deci totul sta doar in interpretare si in prostia cumulata masurabila pe scara sociala specifica unei anumite societati la un anumit moment dat.
Salut
Acest număr apare o singură dată în Biblie, în Apocalipsa 13:18. Acolo putem citi: "Aici este nevoie de înţelepciune: Cine are pricepere, să calculeze numărul fiarei, fiindcă este un număr de om! Numărul ei este şase sute şaizeci şi şase."
Este fiara menţionată în acest verset Diavolul? Nu.
Dacă vrei o analiză mai detaliată a acestui subiect vezi acest articol: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2004241
Cele bune!
Cifra 7 (simbolul perfecţiunii) minus 1 = simbolul imperfecţiunii, reprezentată de trei ori: 666; acest număr îl poate desemna pe omul total imperfect, pe cel care întruchipează tot ce este mai rău. Prin urmare, am înţelege că 666 este, de fapt, simbolul anti-Hristului, al celui ce se opune sau se împotriveşte, deliberat, lui Hristos.
Nr sase e numarul imperfectiunii iar sapte al perfectiunii, 666 reprezinta o treime de imperfectiuni
Deoarece cuvantul biblie are 6 litere iar in dumnezeu sunt 3 persoane, deci de 3 ori cate 6. 666 sper ca te-am ajutat, si sper ca ti-ai dat seama ca doar am glumit
SweetCandies întreabă:
kaynmaincallme întreabă: