Nu înțeleg ce legătură are, totuși poți să înveți dacă vrei să cunoști nu te oprește nimeni, sau tu vrei să îți pice toate așa pe masă?
Îți înțeleg aluzia e mai greu să îți păstrezi credința. Oamenii se pierd fie pentru că sunt prea ocupați, fie din alte preocupări și dorințe.
Nu știu de ce anume își dau seama, când ai din plin și nu duci lipsă cam uiți de credință doar când dai de greu cauți la El.
Asta depinde de mentalitate fiecăruia, adică unul crede că există iar altul nu
Eu n-am fost ocupat, doar am cercetat. Si nu mai pot fi credincios pentru ca vad ce se intampla prin lume.
Pentru ca is credinte, de-aia. Oamenii obosesc sa creada. Sunt curios, ce anume ai studiat legat de religii? Ce perspective?
Ca nu ai invatat nici religia nici stiinta,fiindca habar nu ai de nici una, daca aveai habar, nu erai aici, nici nu aveai nevoie de confirmarea cuiva, ci erai un om cunoscator cu pareri deja formate, fundamentate si stiai ca una fara cealalta este nula.esti un nimic, fiindca nici ortodox nu esti, dar nici alt soare pe cer nu ai pus cu stiinta ta deci, toate le ai dea gata tu doar faci pe desxteptul pe aici, nefacand decat sa ne lamuresti cat esti de insignifiant.
Fals! Cei care cred totul lucruri bazate pe nimic, o fac tocmai pe motivul ca au mintea prea odihnita din cauza de inactivitate.
Perspective? Astea nu tin niciodata de credinta pentru ca traim intr-o lume in care conteaza numai ceea ce stii!
Da...numărul credincioşilor scade şi totuşi nu trăim intr-o lume mai bună, ci e tot mai rău, explică asta ştiințific.
Nu prea are legatura. Lumea a fost religioasa de 2 milenii in coa si nu e ca au fost vremuri bune mereu
Eu m+am născut într+o familie de oameni credincioşi dar nu pentru că aşa au fost şi părinţii lor ci a fost o alegere informată. Tatăl meu a fost ateu pentru mulţi ani, pasionat de literatură şi filosofie şi a revenit la creştinismul pe care +l părăsise în copilărie la 28 de ani şi are şi acum la 73 de ani o credinţă vie. Şi eu am devenit agnostică şi relativistă la 19 ani şi am ţinut-o aşa pâna la 23, încercând să zdruncin şi credinţa pietenelor mele.Am fost pasionată de lectură toată viaţa, am citit istorii ale filosofiei, psihologiei, culturii şi civilizaţiei, Coranul, screiri hinduse, psihologi atei, psihologi creştini, o grămadă de perspective şi nu cred că credinţa mea provine doar din faptul că nu cunosc altceva.Nu văd de ce religia ar opri să avanseze pe cineva din punct de vedere mental. Ştiinţa şi religia au obiecte de studiu diferite. Ştiinţa a dovedit că universul are un început şi că legile ei sunt valabile de la acest început încoace.Se ocupă de lucrurile în favoarea cărora se pot aduce dovezi materiale, se pot dovedi prin experimente.Geneza unuversului nu se poate repeta prin experiment. Ceea ce postulează cineva a fi cauza universului e filosofie sau religie pentru că e imposibil logic să aduci dovezi materiale pentru a ce a fost înainte de materie, ce a cauzat materia.
A evoluat stiinta. a aparut internetul. cand eram de 18 ani habar nu aveam ce e ala ateism. doar nu credeam ca exista dumnezeu si atat.
Nu cred ca mi-ai inteles comentariu. aabaaab3278 a intrebat de ce nu mai au oamneii credinta. Eu am zis ca pentru ca oamenii au obosit sa creada si s-au prins ca ceva nu e bine. Legat de religii, faci confunzii. Una este o religie, alta este o credinta. O religie autentica nu se bazeaza niciodata pe credinta, mai informeaza-te.
E tot mai rau ca nu mai moare lumea de o simpla durere de masea ca in trecut.
Sau probabil e tot mai rau pentru ca avem vaccinuri.
As trimite oamenii care spun asta in trecut sa vada cum murea lumea din cauza unei simple raceli.
Si eu ti-am raspuns clar ca nimeni nu oboseste de crezut ci doar pentru stiut, pentru ca stiinta cere invatatura si asta este obositoare pe cand credinta se multumeste cu prostia. Eu nu fac nicio confunzie intre religii pentru ca toate se bazeaza pe credinta. Daca nu ar fi asa si ele s-ar baza pe stiinta, atunci nu ar mai fi religii ci capitole ale stiintei ca de ex. astrofizica, chimia, biologia s.a.m.d.
Da eu ma informez tot timpul si nu cred decat lucruri stiute si dovedite, doar ca asta nu este credinta religioasa pentru ca aia nu se bazeaza pe informatii ci doar pe minciuni, adica pe nimic!
Alo, intrebarea e de ce s-au lasat credinciosii de credinta! )
Iar eu am zis ca aia ce s-au lasat, s-au lasat ca s-au plictisit. Ba, faci confuzii pentru ca privesti religiile tocmai din perspectiva credintei. Credintele, sunt, din start, manipulari. Religiile au alte scopuri, dar ce sa iti zic eu tie de de-astea...
Ai zis ca au OBOSIT sa mai creada.
2 Toate Religiile se bazeaza pe credinte fara baza in realitate, asa ca nu am gresit nimic, Cuvantul Religie se refera la a te lega si RELEGA de Dumnezeu, dar cum biserica nu are radiotelescoape asa nu exista nicio posibilitate de a comunica cu Dumnezeu deci nici posibilitatea de a te lega sau relega asa cum o are internetul. Asa ca Religiile sunt fantezii menite sa prosteasca masele de prosti motiv pentru care sunt bazate pe ideologii fasciste fara baze in realitate. Asa ca nu te stradui sa-mi explici ca sunt foarte in tema la acest capitol
Serios vorbind, nu stie nimeni daca mai exista ceva dupa... sau daca exista, ce e acel ceva. Prin urmare, intr-un fel, aproape toti oamenii sunt agnostici, ca altfel nu s-ar mai teme nimeni de moarte. Totusi, stii care-i problema? Problema sta tocmai in natura contradictorie a omului. Omul are nevoie si de explicatii rationale de genul 2+2=4, dar are nevoie si de mit, de imposibil. Cred ca e-n natura noastra sa ne punem intrebari ilogice si, uneori, sa cautam raspunsuri ilogice. Altfel ne-am uniformiza, ne-am transforma toti in niste robotei inteligenti, dar lipsiti de acea scanteie in care sta cheia evolutiei. In mod normal, reusim sa ne impacam cu contradictiile; conflictul apare cand ajungi sa absolutizezi o anumita viziune. De aceea, nu stiu daca oamenii sunt mai putin credinciosi ca inainte, sau doar se exprima mai liber ca inainte, cand societatea era mai ingradita de anumite reguli de conduita. Strabunicul meu a trait la tara si era ateu. Cu toate ca ceilalti din familie erau credinciosi. Bunicul meu la fel. Probabil insa ca nu se exprimau atat de liber, dar, in acelasi timp, nici nu-i hartuiau pe ceilalti pentru a-si impune propriile idei.
Si ce e asa de multa stiinta in religie? Tu cu religia poti sa pui vreun soare pe cer?
Este pus, si ma lumineaza si pe mine si pe tine in egala masura.nu e ciudat?
Citeste acest articol : (Este religia pe cale de dispariţie?)
http://www.jw.org/......isparitie/
S-ar putea sa gaesti raspunsuri la intrebarile tale.
Ai cercetat ce nu trebuie, cerceteaza biblia si o sa vezi ca e scris in ea
de ce tot mai putin credinciosi si de ce se intampla atatea in lume.
Multi oameni sunt descurajati din cauza a ceea ce vad ca fac capii religiosi si nu mai vor sa auda de religie.Chiar si Biblia spune ca asa se va intampla in ultimele zile.E incurajator sa stim ca Dumnezeu are o forma de inchinare aprobata care se deosebeste prin iubire si unitate.