| IoanieCriminalul a întrebat:

De ce oameni au creat zei? Exemplu zeul crestin

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Pentru a explica fenomenele naturale pe care le observau in jurul lor, pentru a se simti mai in siguranta, mai protejati de un "parinte ceresc", pentru a-si da un rost propriei existente. Si pentru a crede ca stim. E foarte greu sa traiesti stiind ca nu stii.

18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimeni nu a creat nici un zeu, doar zeii mitici au fost creati de mintile umane! Dumnezeu exista! El nu a fost creat ci a creat totul!

| victoreanu a răspuns:

Eu zic sa nu te mai droghezi.
http://www.tpu.ro/......i-fumatul/

| M25M a răspuns:

Motivul principal este imposibilitatea de a explica fenomenele naturale inconjuratoare.
De ce au dainuit aceste concepte? Pentru ca ofera doua conditii:
a) fundamenteaza sintagma "totul se intampla pentru un motiv" astfel incertitudinea si nesiguranta sunt inlaturare;
b) indeplineste dorinta ultima-viata eterna ameliorand astfel frica de moarte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Problema ta e necunoasterea si implicit prostia.nu noi crestinii me-am creat zeul.ci el ne-a creat pe noi.asta e diferenta intre Dumnezeu cel viu, si idolii de lemn. piatra, ori alte materiale neinsufletite numite zei.

| EmaS a răspuns:

Dumnezeu a creat pe om! E o mica diferenta.

| RAY a răspuns:

Mihai are dreptate o explicatie foarte buna,dar totusi pentru un simplu om oare cauta el explicati pentru mediul inconjurator?
sau ca totul se intampla cu un motiv?
da e posibil,uitam de ceva foarte important,filozofi o numeau viata, ambitie, credinta, vointa, amanta
raspunsul e SPERANTA
omul crede in dumnezeu pentru ca are o speranta ca il va ajuta cineva divin
pshiologic dumnezeu este tatal patern sau mama care are grija de tine la nevoie si te bate cand faci rau
ii recomand o carte
Palmer-Michael-Freud-si-Jung-despre-religie
http://www.scribd.com/......re-religie

Richard-Dawkins-Dumnezeu-o-Amagire

http://www.scribd.com/doc/104755527/Richard-Dawkins-Dumnezeu-o-Amagire
si dawkins explica foarte bine motivele

| martzian a răspuns:

Oamenii nu au creat nici un zeu. Exista un singur Dumnezeu si acela l-a creat pe om.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te contrazici singur! E adevarat ca oamenii au creat zeii, dar Dumnezeu nu e mai cu mot si face si el parte din aceeasi oala a creatiei umane.Fiintele supranaturale au fost create pentru :a baga frica in oamenii acelor timpuri ca sa numai faca tot ce ii duceau capul,din aceasta cauza unii oamenii mai destepti au asemanat fortele naturii, animalele si cerul cu niste divinitati umane care controleaza universul si pe noi,''acei oameni creatori folosindu'se de prima lege, RELIGIA, care limita faptele ''rele'' prin influenta fricii de acele fiinte supranaturale. Evident asa au facut toate poparele, de aceea sunt mii de zeitati, pana intr-o zi cand s-au saturat de mii de zeitati si iudeii vrand sa schimbe noua fata a religiei.l-au creat pe Dumnezeu.

| Mikhtarian a răspuns:

Amice,nu tu l-ai creat pe Dumnezeu, ci El pe tine, arata respect si iubire, nu neputinta.

anonim_4396

Nu m-am contrazis cu nimic! Dumnezeu nu este un zeu mitic! El exista! Tu ce spui aici sunt doar vorbe in vant care iti formeaza opinia! Sti ceva? Mie chiar nu imi pasa de opinia ta si stiu ca aceasta nu ma poate influenta cu nimic!

| BeastMaster a răspuns:

Cel mai nevinovat motiv ar fi "sa explice fenomenle naturale".
Dar religile s-au creat si ca arme de indoctrinare a maselor de oamenii.

| andrei a răspuns:

Tu ai o problema. Probabil suferi de lipsa de atentie si esti si frustrat. Se vede de la o posta ca vrei sa fii in centrul atentiei si parintii te neglijeaza. Porti un nume pentru a arata cat esti tu de inteligent si pui intrebari pentru a arata convigerile tale. Este evident raspunsul intrebarii tale, dar ai vrut sa intri in polemici cu crestinii de pe acest site.

Iisus se scrie cu doi de "i".

| IoanieCriminalul explică (pentru victoreanu):

Stai linistit ca am scapat de mult de alea fara ajutor divin

| IoanieCriminalul explică (pentru Mikhtarian):

Logic ca nu la creat eu! De-a lungul anilor a fost creat de oameni

| IoanieCriminalul explică (pentru andrei):

Ma faci sa rad cu lacrimi la ce raspuns mi-ai dat laughing.

P.S:Numi pasa cum se scrie

| Miauti a răspuns:

Deoarece omul avea dorinta sa fie controlat de o fiinta suprema. In acele timpuri nu aveam cunoastere despre ce este in spatele acelui "zid"

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru EmaS):

Scuze, dar pe mine mau creat doi oameni, nu zei

anonim_4396

Atunci nu ai decat sa-l astepti! Intr-o zi ai sa vezi ca am dreptate si daca e cum spui nu am nimic de pierdut!

Întrebări similare